Gregor Bolčina: Ostajam zvest sebi!

Gregor Bolčina (foto: Fulvio Grissoni) Fulvio Grissoni
Vir: Story
11. 3. 2011

Radijski voditelj Gregor Bolčina občuduje stare hollywoodske filmske ikone. Njegov vzornik, tudi glede oblačenja, pa je James Dean, zato v njegovi garderobni omari ne manjka usnjenih jaken.

Story: Pri moških je meja med tem, da je videti urejeno in modno in da hkrati ne izgubi svoje moškosti, zelo tanka …

V bistvu je to, da se lepo ali pa pravilno oblečeš za neki dogodek, že stvar bontona.
Ko grem na fitnes, sem v športnih oblačilih, ko grem na radio, sem tudi oblečen bolj sproščeno, saj me nihče ne vidi, ko pa grem na kakšen dogodek, se oblečem priložnosti primerno.

Story: Kako pa poskrbite, da niste preveč urejeni za moškega?

Poslušam sebe. Kdaj koga vidiš, ki ga dejansko malo odnese, ki hoče biti malo preveč moden in preveč poseben, in tega res ne počnem. Ostajam pa zvest sebi in ne poskušam preveč eksperimentirati, ker vem, da če bi to poskušal, bi se opekel na celi črti.

Story: Imate za seboj vseeno že kakšen neposrečen poskus oblačenja za dogodek?

Enega pa res. Kupil sem nekaj, kar se mi je že ob nakupu zdelo malo preveč drzno in modno zame, in že vnaprej sem se zavedal, da me bodo vsi čudno gledali. Vseeno sem te hlače oblekel in na srečo se je zgodilo, da je bilo še nekaj takih, ki so bili še bolj neposrečeno oblečeni, in mene ni nihče opazil.

Story: Kje se za vas konča mera dobrega okusa oblačenja pri moškem?

Ko se začneš oblačiti, da bi pokazal, da se znaš dobro obleči ali pa da si kupil modni kos, ki ga moraš nujno pokazati. Pri moških lahko to pelje v katastrofo. Mislim, da se moraš obleči v tisto, v čemer se najbolje počutiš in ti dejansko pristaja, in to je recept.

Story: Občudujete stare hollywoodske filmske ikone? Vam je všeč njihov stil?

Mislim, da bi brez težav lahko živel v tistem času. Zdi se mi, da je bilo življenje takrat bolj preprosto, mogoče zato, ker je bilo črno-belo. (smeh)

Story: Bi koga posebej izpostavili?

Jamesa Deana, upornika brez razloga. On je bil res ikona tistega časa.

Story: Po tem sklepam, da je eden vaših najljubših kosov usnjena jakna?

Seveda. Imam kar tri različne. Če bom imel kdaj priložnost kupiti porscheja, in ne samo usnjenih jaken, bom pa še bolj zadovoljen.

Story: Imate radi kravate?

Imam jih okoli 30, in ko kakšno kravato vidim, jo, če ni predraga, tudi kupim. Vedno si mislim, da jo bom nekoč že potreboval …

Story: Kje največ nakupujete?

Povsod. Ne gledam na znamke, in če sem iskren, jih tudi prav dobro ne poznam. Če mi nekaj dobro pristaja, to kupim. Lahko je poceni ali pa drag kos, čeprav se slednjim bolj izogibam. Oblačila mi ne pomenijo toliko, da bi za njih zapravljal veliko denarja. Kadar na primer zagledam hlače, ki stanejo 200 evrov, si v mislih že preračunam, da bi lahko za ta denar dobil letalsko vozovnico.

Story: Za kam ste si nazadnje kupili letalsko vozovnico?

Za v Barcelono, potem pa sem se odpravil še naprej, na smučanje v Andoro.

Story:  Ali na svojih potovanjih veliko nakupujete?

V začetku je tako, da se odpravim po trgovinah in nameravam kupiti kakšen kos, ki ga pri nas zagotovo ne bo imel nihče drug, vendar na koncu vedno končam v Zari ali H & M in je potem vse isto. Včasih kaj kupim na letališču, kjer je bolj poceni.

Story: Čeprav očitno niste velik zapravljivec, me zanima, kateri je bil vaš zadnji večji nakup?

Usnjena jakna. Še ena.

Story: Kako mora biti oblečena ženska, da jo opazite?

Pomembno je, da ji obleka pristaja in da se dobro počuti v njej. Sploh ni pomembno, kje jo je kupila, lahko tudi v H & M, samo da je videti, kot da je bila narejena samo za njo. Vse to pa je odvisno predvsem od energije.

Story: Ste si kdaj dali delati obleko po naročilu?

To ne, sem pa dal prekrojiti nekaj srajc. Mislim, da je veliko bolj preprosto obiskati trgovino in videti, kako je kakšen kos garderobe videti, kot pa da si najprej v svoji glavi zamisliš, kaj bi sploh imel oblečeno, in potem to razložiš tistemu, ki bo to šival. Da ne omenjamo, da vse skupaj traja kar nekaj časa, potem nisi zadovoljen, potem popravljaš in na koncu se ti zgodi, da si na primer na hlače čakal ves mesec, jih drago plačal in na koncu še nisi zadovoljen z njimi.

Story: Se vam zgodijo tudi kakšni impulzivni nakupi?

Kar vsi moji nakupi so taki. Nikoli ne načrtujem v smislu, da si bom določen dan vzel za nakupe. Navadno se zgodijo tako, da se s prijatelji odpravim na kosilo nekam, kjer so v bližini trgovine, in se spomnim, da na primer potrebujem nov pas. A na koncu se ne konča samo pri pasu, ampak si nakupim kar vso garderobo.

Story: Nakupujete tako tudi spodnje perilo?

Takrat, kadar nakupujem druge stvari, si kupim tudi perilo.

Story: To je pa precej netipično moško, taki impulzivni nakupi. Se vam ne zdi? Ponavadi so dekleta ali žene tiste, ki svojega moškega spravimo po nakupih …

Glede na to, da sem sam, moram sam sebe gnati. (smeh) Dejstvo je, da se moram vsake toliko časa po nakupih spraviti.

Story: Se strinjate s tem, da se je odnos moških do mode v zadnjih letih precej spremenil? Da jim ni na primer več nerodno priznati, da spremljajo modne trende?

Seveda se strinjam in tudi sam to opažam.  Mislim, da so minili časi, ko so žene ali punce nakupovale za svojega moškega.

Story: Se tudi vam kdaj zgodi, da pred zmenkom, dogodkom ali pa sestankom stojite pred garderobno omaro in vzdihujete, da nimate nič za obleči?

Natančno vem, o čem govorite, in to se mi seveda dogaja. Ampak razlog je preprost. Sem čisto preveč len, da bi si sproti pral. In potem končam z dvema polnima košarama perila in prazno omaro.

Story: Ste kdaj potem v sili iz koša za perilo vzeli kakšen kos in ga oblekli?

Tega pa nikoli ne bi priznal! Brez komentarja!

Story: Kakšen pa je vaš odnos do čevljev? So nujno zlo?

Za lepoto se ne splača trpeti, vsaj kar se obutve tiče. Da bi si kupil čevlje, ki so lepi, v njih pa ne morem niti hoditi … Na to sploh ne pomislim. Nisem obseden s čevlji tako kot so na primer nekatere ženske, je pa pomembno, da so čevlji čisti in da niso uničeni. Zdi se mi, da čevlji kar veliko povedo o človeku. Lahko je nekdo od gležnjev navzgor brezhibno urejen, potem pa ga pogledaš v čevlje in vidiš, da so uničeni.

Story: In kaj vam o človeku povedo novi in čisti čevlji?

To, da so novi, ni tako pomembno. Pomembno je, da so čisti. To mi veliko pove o bontonu človeka.

Napisala: Andreja Freyer
Kreativni vodja projekta:
Irena Lušičić
Fotografije: Fulvio Grissoni
Stilistka: Nina Jagodic
Ličenje: Nataša Zajc
Pričeska: Matjaž za Mič stajling

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story