Izjemna Olga Košica in Rok Marinšek navdušila na pariškem tednu mode

14. 4. 2013

Tudi na področju modnega nakita imamo Slovenci dva izjemna talenta, ki sta navdušila na tednu mode v Parizu. Da ne bo pomote, ne gre zgolj za nedolžno prestavitev kolekcije.

Olga Košica in Rok Marinšek sta s svojo blagovno znamko olgafacesrok poslovno in oblikovalsko prepričala eno izmed vzpenjajočih se imen najbolj elitnega tedna mode na svetu.

Olgo Košica že vrsto let poznamo kot oblikovalko modnega nakita. Pred tremi leti je usoda želela, da se je njena pot križala s potjo nadarjenega grafičnega oblikovalca Roka Marinška in skupaj sta ustvarila blagovno znamko olgafacesrok, pod katero ustvarjata kolekcije nakita.

Ljubezen do kreativnega udejstvovanja

Druži ju neizmerna ljubezen do kreativnega udejstvovanja, ki se najlepše izraža v skupnih umetniških projektih. Njune kolekcije veljajo za prave umetnine, narejene premišljeno in konceptualno, zato tudi ni naključje, da sta očarala Masho Ma, ki ju je povabila k sodelovanju pri kolekciji jesen-zima 2013.

Mlada modna oblikovalka kitajskega rodu je bila v času študija na Central Saint Martins asistentka Alexandra McQueena in Veronique Branquinho, zdaj pa sodi v samo elito svetovnega modnega imperija.

Že tretjo sezono zapored se predstavlja na uradnem delu elitnega pariškega tedna mode, katerega utrip sta iz prve roke občutila tudi Olga in Rok. O svojem delu sta spregovorila v intervjuju, ki si ga lahko v celoti preberete na Elle.

Priporočamo