Julija Kramar: Vse leto varčevala za obleko

Julija Kramar (foto: Mimi Antolovič) Mimi Antolovič
Vir: Story
11. 11. 2011

Ljubka zmagovalka šova Slovenija ima talent Julija Kramar se je zelo hitro navadila na zanimanje medijev. Pravzaprav ji je bilo poziranje v našem stilskem izzivu pravi užitek, saj do zdaj ni imela prav veliko priložnosti, da zanjo skrbi vrhunska ekipa strokovnjakov. Jasno je, da bo po novem v njeni garderobi vse več oblek za na oder, nas pa je zanimalo, kako se je oblačila do zdaj.

Story: Koliko vam pomenijo oblačila in zunanji videz?

Všeč mi je, da sem videti lepo, da oblačila poudarijo tisto, kar je lepo, in skrijejo napake. Zdaj sem res malo shujšala. Šest kilogramov se kar pozna, zato moram paziti, kako se oblečem.

Story: Ste si kupili novo garderobo?

Nič si nisem kupila, saj ne vem, kdaj bom spet dobila kilograme. Si pa moram kupiti hlače, ki bi mi bile malo bolj prav. (V smehu pokaže na močno preširok pas.)

Story: Kdaj ste se počutili bolje - s temi kilogrami ali tistimi prej?

Zdaj se počutim kar dobro, čeprav se nisem niti zavedala, da sem izgubila toliko kilogra-mov. Pred finalom sem spet pridobila kakšen kilogram, ki sem ga potrebovala za moč. Pričakujem, da bom spet pridobila kilograme, če pa bi ostalo tako, prav tako ne bi imela nič proti. Nikoli nisem preizkušala diet, saj se mi ni dalo ukvarjati s tem.

Story: Kupujete garderobo v Italiji ali v Sloveniji?

V zadnjih treh letih sem morala paziti na denar, zato nisem veliko kupovala. Pred leti sem rada kupovala oblačila za koncerte. Vse leto sem varčevala za večerno obleko, ki sem si jo kupila za rojstni dan. Zdaj nisem več tako 'mahnjena' na to.  Sem pa zato kupovala veliko stvari za Giulio, vendar sem se že umirila.

Story: Ste kdaj zdravili slabo voljo z nakupovanjem?

Moram priznati, da sem. Ko sem bila še samska, je bilo dovolj, da sem si kupila malenkost. Zdaj tega ne delam več.

Story: Kakšne stvari imate najraje?

Včasih sem si kupila stvari, ki jih nisem nikoli oblekla. Na začetku si jih nisem upala obleči, potem pa mi niso bile več všeč. Take stvari sem ponavadi podarila drugim. Rada bi imela svoj stil, ne vem pa, ali ga bom kdaj imela.

Story: Torej nimate prepoznavnega stila?

Ne. Če bi mi kdo pomagal z nasveti, bi tisto verjetno nosila. Vse je tudi odvisno od razpoloženja in tega, kaj delaš in kam greš. Vedno sem rada nosila krila in obleke.

Story: Nosite nizke ali visoke pete?

Včasih sem nosila visoke pete in kup teh čevljev imam še doma. Po porodu pa so se pete znižale in čevlji postali udobni. Tudi krilo so večkrat zamenjale hlače, čeprav je krilo zračno in se v njem počutim dobro in bolj ženstveno.

Story: Se radi uredite, ko greste ven?

Ponavadi ne kompliciram, vendar se moram počutiti dobro, sicer ne nesem ven niti smeti. Vedno sem pazila na barvne kombinacije, največkrat pa imam na sebi le dve barvi, redko tri.

Story: Katere barve imate najraje?

Pri barvah nisem izbirčna, najraje pa imam rožnato ter kombinacijo vijoličaste in zelene. Vijoličasta mi je bila všeč že takrat, ko sploh še ni bila moderna, zdaj pa jo spet zelo rada nosim.

Story: Redno spremljate modo?

Spremljam je ravno ne, rada pa grem mimo kakšnega butika in si ogledam izložbo. Vedno srečam koga, ki je povezan z modnim svetom in mi pove, katere barve bodo moderne, zato sem o teh stvareh na tekočem. Nikoli pa se ne obremenjujem s tem, kaj je moderno, in nosim le to, kar mi je všeč. Močne barve mi niso všeč, na primer močna oranžna ali rumena. Močnejše barve rada kombiniram z belo ali črno barvo.

Story: Česa je največ v vaši garderobni omari?

Hlač, srajc, krilc in kostimov s krili. Vsega je preveč, največ je krilc in oblek, hlač pa je manj, čeprav me boste morda pozimi največkrat videli v hlačah. V moji omari je največ naravnih barv, dosti je bele in elegantne črne, čeprav sem nerada vsa v črnem. Všeč sta mi barva smetane in zelena barva za zimo, pa tudi rožnata in vijoličasta. Poleti pa rada nosim svetle barve s cvetličnim vzorcem.

Story: Torej morate tudi veliko likati?

Ne, ker izbiram take materiale, da jih ni treba likati. Likati sicer znam, vendar je likanje pri meni na zadnjem mestu.

Story: Na kaj ste še pozorni pri nakupu garderobe?

Prej mi je moralo biti oblačilo všeč, zdaj pa bolj pazim na to, da ga lahko kombiniram z drugimi oblačili, sicer se mi v omari nabere kup stvari, ki jih ne morem nositi, saj nimam prave kombinacije. Zdaj imam raje manj oblačil, ki pa so mi všeč in jih rada nosim. Ker za njih lepo skrbim, jih lahko pozneje podarim, saj ostanejo kot nova.

Story: Kaj pa cena?

Ponavadi sem vedno gledala na ceno, zato sem kupovala na razprodajah. V zadnjem času sem kupovala le najnujnejše stvari.

Story: Kaj ste si kupili nazadnje?

Ravno včeraj sem si kupila srajčko, ki je bila znižana za polovico, vendar je bila zadnja in mi je bila zelo všeč.

Story: Imate tudi najljubšega modnega oblikovalca?

Ko sem bila v Milanu, sem videla svileno obleko Roberta Cavallija, ki mi je bila zelo všeč. Sicer pa nimam oblek slavnih modnih oblikovalcev. Ko sem šla nekoč na neko avdicijo, sem kupila Cavallijevo krilo za 30 evrov. To je bilo takrat veliko zame, a je bilo poceni v primerjavi z drugimi oblekami, znižano pa je bilo, ker je bila tako majhna številka. To krilo imam še danes. V omari imam tudi Murin plašč, ki sem si ga kupila, ko sem bila stara 31 let in sem bila že eno leto v službi.

Story: Radi nosite nakit?

Imam luknje in včasih nosim uhane. Uhane sem nosila tudi v polfinalni oddaji in sem ugotovila, da mi pristajajo. Zato si jih bom gotovo še kupila, čeprav jih imam nekaj doma, a so bolj
vsakdanji. Zelo rada imam prstane, vedno pa sem si želela diamantno zapestnico. Ko bo čas, si jo bom verjetno kupila, zdaj pa ni čas za zapravljanje. Uporabljam tudi obroče in trakove za lase, ki so največkrat speti. Lase si najraje spnem s sponko, uživala pa sem, ko so me dobili v roke strokovnjaki, ki so ustvarjali različne pričeske. Ko zdaj gledam fotografije, vidim, s kakšnimi očmi so me videli ljudje in da mi to pristaja.

Story: Ste imeli vedno dolge lase?

Ko sem bila majhna, sem si vedno želela dolge lase. Moji lasje so zelo tanki, zato me je mama, ki je bila frizerka, vedno ostrigla na kratko, da so se mi lasje okrepili. Ko sem se začela posvečati petju, so mi svetovali, naj imam dolge lase, ker jih je lažje oblikovati.

Story: Radi nosite pokrivala, klobuke, kape?

Klobuki so mi všeč in jih rada nosim na plaži, pozimi pa kape.

Story: Kaj pa torbice?

Imam več torbic, ki so v različnih barvah. Torbico, ki jo nosim zdaj, mi je moj partner prinesel z zadnjega potovanja in jo nosim povsod, tudi če ni prave barve. Moje torbice so oranžne, vijoličaste, rdeče, bele in zlate barve - slednja se poda skoraj k vsakemu oblačilu.

Story: Koliko kozmetike uporabljate? Nosite kozmetične izdelke v torbici?

S seboj nosim samo labello in robčke. Partner mi je z ladje prinesel senčila, ki se podajo k vsaki garderobi, največkrat pa si namažem oči s senčilom in trepalnice, temu pa dodam labello, in to je vse. Nikoli nisem uporabljala pudra, ker ga je treba zvečer odstranjevati in ker za to porabim preveč časa. Ko se oprham, se rada namažem s kremo, vendar tega ne počnem redno, zato si moram še ustvariti določen sistem. Najraje se namažem z oljem, se zavijem v kopalni plašč in počakam, da se olje vpije v kožo. Za to uporabim otroško olje Johnson. Kreme za obraz do zdaj nisem uporabljala, vendar bom morala to spremeniti. Vsake toliko časa sem si namazala z vlažilno kremo, ki si jo deliva z Gulio, zdaj pa sem dobila komplet naravne kozmetike REN, ki mi izvrstno ustreza, in mislim, da bom od zdaj za kožo bolje skrbela.

Story: Imate žensko vzornico med igralkami ali pevkami?

Julia Roberts mi je bila všeč v filmu Čedno dekle, ker se je zabavala, vendar je še vedno ostala taka, kot je bila prej. Spremenila je obleko, znotraj pa je ostala nespremenjena. Tudi jaz bi se z veseljem predala nekomu, ki bi tako skrbel za mojo garderobo.

Napisala: Sonja Javornik
Fotografije: Mimi Antolovič
Stilist: Boris Arivuković
Ličenje: Maja Drap
Pričeska: Matjaž za Mič stajling

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story