Kakšne barve trendi nohtov prinaša letošnja jesen?

22. 9. 2014 | Promocijsko sporočilo

Tako kot se menjajo barve narave in naših oblek, to jesen lahko s posebnimi barvami odenemo tudi naše skrbno urejene nohtke. Mojca Janežič iz Akademija Studio lepota pravi, da bodo to jesen vladali temni zemeljski toni, ki pa jih lahko poudarimo tudi z rdečim ali prelivajočimi se odtenki. Še pred tem pa je potrebno poskrbeti, da naši nohti sijejo od zdravja, da so pravilno negovani in ustrezno urejeni.

Na Akademiji Studio lepota pa lahko pridobite tudi ustrezen NPK certifikat za poklic »maniker«. Manikerke iz Akademije Studio lepote bodo v petek 26.9.2014 na Cosmo teku v petkah razvajale s posebnimi trendovskimi barvami, da boste v jesen zakorakale z najbolj »in« modnimi nohtki.

Po besedah Mojce Janežič v svetu že nekaj let velja, da morajo nohti, tako naravni kot umetni, izgledati čim bolj naravno. Konica naj bo primerna dolžini in obliki nohtne plošče. Pobarvani so lahko enobarvno ali poslikani z najrazličnejšimi vzorci. Barve na nohtih sledijo trendom v visoki modi, pa vendar se newyorška moda razlikuje od evropske predvsem po barvah.

V New Yorku to jesen prevladujejo temni zemeljski toni, temno rdeča, temno vijolična, temno modra, že skoraj črne vendar brez perlic ali bleščic v laku, medtem, ko v Evropi ne moremo brez rdeče. Letos ne bomo zgrešile z bolj vinsko rdečo niti s klasično »ferari rdečo«, je pa zelo priljubljeno prelivanje barv na nohtu od svetlejšega do temnejšega odtenka iste barve, obogateno z bleščicami oz. teksturnimi laki, ki že vsebujejo konfete različnih velikosti, oblik in barv. To daje manikiri tudi dodatno obstojnost.

Perfektno lakiranje v 7 korakih

1. korak: Nohti morajo biti čisti pred lakiranjem. Lahko uporabite brezacetonski odstranjevalec laka preden nanesete podlak, s tem preprečite luščenje laka. Pomembno je uporabiti podlak za boljše sprijemanje (Morgan Taylor Stick With It)

2. korak: Pred lakiranjem v dlaneh »zrolajte« lak. Stresanje  stekleničke lahko povzroči „nagajajoče" mehurčke, ki pokvarijo perfektno lakiranje.

3. korak: Odstranite odvečni lak na notranji strani vratu stekleničke, tako da imate ravno dovolj laka na čopiču za en noht.

4. korak: Začnite pri lunici. Položite čopič na noht približno 1.5 mm proč od kožice, ga potisnite proti kožici in se ustavite tik pred njo. Nato potegnete čopič proti konici nohta.

5. korak: Boljše je nanesti več tankih slojev laka kot pa enega ali dva debelejša. Debelejši sloji se bodo dalj časa  sušili in tudi luščili se bodo hitreje.

6. korak: Po dveh tankih slojih počakajte 2 ali 3 minute pred nanosom nadlaka.

7. korak: Po nanosu nadlaka (poiščite hitro sušečega npr. Morgan Taylor Need For Speed), nanesite vitaminsko olje za kožico, kar bo tudi pospešilo sušenje laka.

Ali ste vedeli?

Latinski izraz za noht je »unguis« in je sestavljen iz keratina - beljakovine z aminokislinami. Noht pokriva končni prstni členek in varuje živčne končiče, ki so v konicah prstov. Hitrost rasti nohta je odvisna od starosti, spola in rase. V enem dnevu zraste približno 0,1 mm nohta, kar pa je odvisno od vrste dejavnikov.

Laka nikoli ne odstranjujemo z acetonom, temveč zgolj z brezacetonskim odstranjevalcem laka, ki naj ima dodane še sestavine za nego in vlaženje, kot npr. Aloe vera, rožno olje, ... Obvezna je tudi uporaba olja za obnohtno kožico, ki naj ima čimbolj drobne molekule, ki lahko bolje in globje pronicajo v kožo, kjer leži matriks iz katerega rastejo nohti. Olje preprečuje tudi izhlapevanje naravne vlage iz obnohtne kožice in nohta in tako preprečuje izsuševanje, pokanje, trganje, cefranje kožice in plastenje nohtov.

Akademija Studio lepota že vrsto let skrbi za ustrezno izobrazbo slovenskih manikerk, ki lahko v njihovem studiu v Slovenski Bistrici pridobijo NPK certifikat. Naslednja vrsta izobraževanj se prične 24.9., ko je na vrsti serija predavanj za pridobitev poklica »manikerka«. Udeleženke bodo osvojile znanja od osnovne manikure, podaljševanja nohtov s konicami in šablonami, poslikavo nohtov, različne tehnike nanašanja gelov ipd.

Podrobnejše informacije: Akademija Studio Lepota, www.lepota.info (ekskluzivni zastopnik svetovno znanih izdelkov Gelish in Morgan Taylor).

Značke: trendi