Kartarina Venturini: Obožuje večerne obleke

Vir: Story
15. 12. 2008
Katarina Venturini je bila 18 let del najuspešnejšega slovenskega plesnega para, zato ni nič nenavadnega, da je svojo plesno šolo poimenovala Plesna zvezda. Postavna rdečelaska ima zelo izbran okus za oblačenje, nikoli več pa si ne želi obleči plesne obleke.

Ste se že kdaj znašli v situaciji, ko ste morali obleči nekaj, kar je bilo sicer neudobno, a ste potrpeli, ker ste bili v tem oblačilu videti dobro?
Seveda. Oblekla sem na primer oprijete kavbojke, v katerih težko sedim, saj me tiščijo pri kolenih, v zadnjem času pa sem obula čevlje z visoko peto, ki jih malo manj nosim, odkar ne plešem.
V javnosti ste vedno brezhibno urejeni. Koliko časa porabite za urejanje?
Zjutraj potrebujem kar precej časa, da se uredim. Od takrat, ko vstanem, pa do takrat, ko zapustim stanovanje, mineta skoraj dve uri …To se dogaja, kadar imam čas, ko ga pa nimam, se znam urediti tudi zelo na hitro.
Katero modno obdobje vam je najbolj všeč?
Všeč mi je čas 50. let prejšnjega stoletja – čas Marilyn Monroe in vseh velikih div hollywoodskega filma. To je bil čas, ko so bile ženske urejene od glave do peta in bile so tako ženstvene.
Sledite modnim zapovedim?
Da, ampak ne slepo. Vzamem tisto, kar mi je od modnih zapovedi všeč in kar mi paše. Imam veliko večnih kosov, s katerim kombiniram detajle ter tako ustvarim modni videz
Berete modne časopise?
Nisem naročena na noben modni časopis, ga pa z veseljem prelistam pri frizerju in kozmetičarki. Kadar sem v tujini, pa si ga vedno kupim kot obvezno literaturo na potovanjih.
Uživate v nakupovanju? Kam se po navadi odpravite v šoping?
Zelo uživam v nakupovanju. Večer pred tem sem kar malo ‘nervozna’, saj razmišljam, kaj bi si želela kupiti, kaj potrebujem, h kateremu od (novih) kosov, ki jih imam, bom lahko to oblekla, v katere trgovine bom šla, kako si bom organizirala ‘pot’ naokrog … kako bom najbolje izrabila čas, da si bom ogledala ponudbo v največ možnih trgovin. Ko sem še aktivno tekmovala, sem nakupovala tam, kjer sem bila: v Tokiu, Hongkongu, Tajpeju, Phoenixu, Los Angelesu … Zdaj pa nakupujem doma in v Italiji.
Kaj je pri vašem slogu oblačenja najbolj prepoznavno?
Ne bi vedela. Morda bi bilo to bolje vprašati koga drugega. Aljoša Krošlin Grlj je v neki reviji tako dobro opisal moj slog oblačenja - tako se sama nikoli ne bi znala opisati.
Ste radi oblečeni bolj elegantno ali vam je blizu tudi bolj športen stil?
Predvsem mi je blizu dnevna športna eleganca, zvečer pa se zelo rada oblečem v elegantne, večerne obleke. V vseh letih ‘black tie’ in ‘white tie’ prireditev se je nabralo kar precej večernih oblek.
V katerem oblačilu se počutite najbolj seksi?
Prav gotovo v spodnjem perilu, ki je namenjeno zgolj mojemu dragemu.
Torej je to za vas pomemben kos garderobe? Veliko zapravite zanj?
Zelo pomemben. Mora biti lep, nov in seksi. Koliko zapravim? Ravno prav. Spodnje perilo je kos, ki ga nikoli ne kupujem doma, vedno v tujini.
V čem pa najraje spite?
Ponoči me vedno zebe … Ni dovolj, da me moj dragi greje, zato je na meni tudi pižama.
Ste radi lepo oblečeni tudi doma ali naokrog skačete v stari trenirki?
Doma sem prav tako rada lepo oblečena, a seveda v udobnih oblačilih. Na meni ne boste zasledili stare ponošene trenirke. Če sem oblečena v trenirki, je ta sveže oprana, po vsej verjetnosti nova ali je videti kot nova. Zelo rada podarim oz. dam naprej obleke, ki jih ne nosim več. Te stvari so vedno kakor nove.
Imate radi večerne obleke? Kakšno izbiro teh imamo po vašem mnenju v Sloveniji?
Po mojem mnenju je kultura nošenja večernih toalet v Sloveniji premalo razvita. Ženske po navadi oblečejo kostimček, moški pa kakšen karirast suknjič - in to je vrhunec slovenske elegance. Sicer pa obožujem večerne obleke. Imam še toliko idej za nove … Upam, da bo v prihodnje kakšna dobra prireditev, ki bo vredna izdelave nove obleke.
Ste kdaj razmišljali, da bi imeli svojo kolekcijo oblačil?
Ne, nisem. Zdi se mi, da zvezde, ki kreirajo, podcenjujejo delo pravih modnih oblikovalcev. Nikoli ne bi mogla oblikovati kolekcije oblačil dvakrat na leto in toliko kosov, kot je potrebnih za kolekcijo. Imam ideje, predvsem za sebe, vendar to delo raje prepustim strokovnjakom.
Kot plesalka ste vajeni visokih pet. Jih obujete tudi zasebno?
Res je, da sem vajena visokih pet in znam v njih tudi hoditi, vendar jih zato ne nosim vedno. Imam obdobja, ko jih nosim, in obdobja, ko jih ne želim nositi. Odvisno od počutja.
Menite, da morajo biti čevlji in torbice pregrešno dragi, da so videti dobro?
Nikakor. Zelo je pomembno, da ti čevlji pašejo na nogo. Če ne, njihova vrednost ne zmanjšuje bolečine. Torbice so prav tako modni dodatek, za katerega skoraj nikoli ne razmišljamo, ali nam pristaja ali ne.
Zadnji kos garderobe, ki ste ga kupili?
Jesenske črne ‘jahalne’ škornje.
Katere barve je v vaši garderobni omari največ?
Žal črne. Nikakor se mi ne uspe posloviti od nje.
Imate vitko in lepo oblikovano postavo in lahko oblečete praktično vse. Pa vendar … Se kateremu kosu oblačila raje izognete?
Plesnih oblek ne bi več želela obleči. To je obdobje, ki je bilo krasno, nepozabno. Vesela sem, da sem bila del tega, vendar teh oblek, vsekakor ne takih, kakršne sem nosila, ne bi želela več obleči.
Si redno privoščite lepotne tretmaje ?
Da, to mi je zelo pomembno. Rada sem videti dobro in urejeno in k temu spadajo tudi urejene dlani in stopala.
Ste pogumni pri eksperimentiranju z garderobo?
Lahko bi bila še bolj pogumna.
Največji modni greh, ki ste ga kdaj zagrešili?
Se ne spomnim. Verjetno je bil tak greh, da sem ga želela čim prej pozabiti.
Je to, da ste bili profesionalna plesalka, vplivalo na vaš modni okus?
Zagotovo je. Ples je estetski šport in je zelo pomembno, kako si videti. Naučil me je, kako se ‘zrihtati’, prav obleči, namazati, si oblikovati pričesko, se nositi, obnaša- ti …
Že veste, kaj boste oblekli za novoletno zabavo?
Upam, da bom za novo leto nekje daleč in da tam ne bo pomembno, kaj imam oblečeno.Nova Story že v prodaji

Story