Katarina Rebrača: Rada imam naravna ličila

Vir: Story
28. 11. 2009

Katarina Rebrača, nekdanja manekenka in lastnica modne agencije K Models, ki že več let uspešno vodi tudi humanitarni fond za pomoč ženskam, obolelim za rakom na prsih, ima zelo preprost recept za bleščeč videz svojih nohtov, las in obraza.

Story: Vedno ste naličeni in urejeni. Porabite veliko časa za negovanje obraza?

"Obraz je moj zaščitni znak, čas, ki ga vložim v nego obraza, pa je zame dolgoročna naložba. Še nikoli nisem legla v posteljo, ne da bi si pred tem odstranila ličila. Higiena je pol opravljenega dela, ko gre za ohranjanje lepote kože. Že deset let si obraz umivam z blagim milom, ki mi ga je predpisal dermatolog, rezultati pa so še kako vidni. Vedno uporabljam enake kreme, saj menim, da ne smeš ničesar spreminjati, ko enkrat najdeš tisto, kar ti ustreza. Linija Sensai japonske hiše Kanebo je zame preverjena in fantastična izbira izdelkov, med katerimi so maske, toniki, emulzije, hranljive nočne kreme in serumi."

Story: Vedno imate lepo urejene in nalakirane nohte. Katere pa so vaše najljubše barve lakov?

"Nekaj časa sem si na nohte dajala nadgradnjo, na katero sem redno nanašala gel, a sem dobila alergijo, hkrati pa tudi dojela, da so moje roke najlepše, kadar imam naravne, kratke nohte, namazane z rdečim ali lakom kakšne druge tem­nejše barve. V glavnem uporabljam lake znamke OPI. Roke in nohte si mažem z oljem in kremo, ki jih hranita in ščitita."

Story: Kako skrbite za svoje lase, da so vedno tako bleščeči?

"Lasje so eden mojih zaščitnih znakov, in ker so popolnoma naravni ter nepobarvani, se trudim, da jih vse leto umivam z najkakovostnejšimi šamponi Aussie. Včasih pa si sposodim tudi malo hčerkinega šampona Johnson's Baby, da si moji lasje opomorejo od kemije. Lani sem se drugič eksperimentalno ostrigla in dokončna dojela, da mi pristajajo dolgi lasje in prav nobena druga pričeska. Občasno si lase rada spnem, v glavnem pa imam spuščene. Ostrižem se enkrat na leto, perem pa jih vsak dan."

Story: Nam zaupate najljubše znamke ličil?

"Iz nanašanja ličil sem doktorirala, prav tako kot iz kupovanja ličil. Najpomembneje je imeti dobro podlago ali tekoči puder. Najpogosteje se odločam za puder znamke L'Oreal ali Chantecaille. Prek tega nanesem puder v kamnu ali prahu znamke MAC, pozneje pa še rdečilo MAC, Chantecaille ali Bourjois. Moja najljubša senčila za oči so Chanel, Stila in Dior. Uporabljam preverjeno maskaro Max Factor in črtalo za ustnice MAC ali Dior. Med bleščili za ustnice imam najraje Chanel, Chantecaille ali Juicy Tubes znamke Lancom. Sicer je odvisno, za kakšno priložnost se ličim, a v glavnem imam rada naravna ličila."

Napisala: Nikola Rumenić
Prevedel: Tim Jeras
Fotografije: Milena Rakočević

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story