Kataya: Včasih je bila bolj odštekana

Včasih je bila bolj odštekana (foto: Fulvio Grissoni ) Fulvio Grissoni
Vir: Story
3. 2. 2011

Kataya, pevka v skupini Tangels, je tako kot preostali člani pred nekaj meseci korenito spremenila svojo zunanjo podobo. Sprememb pa je rjavolaska že vajena, saj je bila že v otroštvu zelo navihana in je rada eksperimentirala z različnimi pričeskami in modnimi ‘preizkusi’.

Story: S skupino Tangels ste pred nekaj meseci spremenili videz, tako barvo las kot modno podobo. Kako vam je všeč novi imidž?

Všeč sem si tako blond kot rjava. Ko sem bila svetlejša, sta bili v ospredju moji navihanost in iskrivost, zdaj se lahko pretvarjam, da sem malo bolj resna. (smeh)

Story: Ste doživeli šok, ko ste se prvič pogledali v ogledalo in vas nazaj ni gledala blondinka?

Za marsikatero punco je velika sprememba, ko se pobarvaš na temnejšo barvo. Zelo malo je deklet, ki se z lepe blond barve pobarvajo na rjavo ali  črno. Tako da, ja, malo sem bila v šoku, a sem lepo sprejela novo barvo, saj je ta tudi sicer moja naravna. Sploh pa se zadnje čase počutim bolj rjavolaska.

Story: Pogosto se zgodi, da se s tako opazno spremembo barve las spremeni tudi osebnost človeka. Ste od takrat kaj drugačni?

Kot sem že rekla, se zadnje čase počutim bolj rjavolaska, a mislim, da je ravno obratno, da sem se bolj umirila in začela drugače razmišljati ter šele nato razmislila o spremembi barve las, ki je povezana tudi z metamorfozo naše skupine in naše glasbe. Vsi se spreminjamo, izboljšujemo …

Story: Zelo divji ste bili tudi v najstniških letih in ste eksperimentirali z različnimi pričeskami. Menda ste si enkrat celo pobrili lase?

Imela sem veliko različnih pričesk, zamenjala sem tudi nekaj barv, ne vem pa, kdo vam je rekel, da sem se pobrila. Jaz bi temu rekla, da sem se postrigla zelo na kratko. (smeh)

Story: Se spomnite še kakšne takšne norčije, povezane z zunanjim videzom?

V osnovni šoli, ko so se vsi učenci oblačili letom primerno, sem imela obdobje, ko sem se želela oblačiti kot poslovna ženska, ki sreča tajno agentko. Mojo omaro so takrat polnila različna mini krila, plastični škornji in oprijete jakne iz umetnega krzna. Bilo je prav zabavno, vendar so me sošolke kar grdo gledale.

Story: Pa vas še kdaj zagrabi, da bi naredili kaj tako spontanega?

Nisem več tako divja, kot sem bila včasih, saj vsakega mine tisto noro obdobje najstniških hormonov. Je pa odvisno tudi od osebnosti. Sem spontana, impulzivna. Vendar pa starost in izkušnje prinesejo določeno modrost in umirjenost. Tako da se zdaj brez tehtnega premisleka ne bi podredila ekstremom.

Story: Ste tako drzni tudi pri oblačilih?

Zadnje čase o oblačilih in o modi na splošno razmišljam drugače, ne sledim več tako zavzeto modnim smernicam in raje oblečem tisto, kar mi res pristaja in v čemer se lahko izrazim. Če se bom počutila nagajivo ali sramežljivo, bo temu primerno tudi oblačilo. Temu bi lahko rekla spontanost v oblačenju in tudi v občutjih.

Story: V kakšnih oblačilih se počutite najbolj samozavestno?

Odvisno od počutja. Za noro žuriranje imam koktajl oblekico, po navadi mini črno. Zaradi tega se vsi norčujejo, da sem iz svoje majice naredila obleko. (smeh) Najbolj od vsega pa mi je všeč večna kombinacija džinsa in T-majice. To je absolutna zmaga med oblačili za vsak dan.

Story: Se vaš zunanji videz na odru razlikuje od tistega vsakdanjega?

Naš stil na odru je mladostniško navihan, predvsem zelo svež. Ugotovili smo, da se marsikdo oblači letom neprimerno, v kakršnemkoli pomenu te besede. Za nas je to pomenilo, da se jemljemo preresno in da bi lahko malo ‘popustili’. Zdaj uživamo v sproščenih oblačilih, stroge kombinacije pa smo pustili za resne opravke ali sestanke. Moj stil je tako zelo podoben tistemu na odru.

Story: Tega, da vas ljudje ocenjujejo na nastopu, ste se najbrž že navadili. Pa vas moti, da zbudite pozornost mimoidočih tudi med vsakdanjimi opravki?

To, da se pojavljamo v medijih, je stranska posledica neke lastnosti, ki nas loči od preostale množice ljudi. Zaradi tega se nimam za nič bolj posebno, vendar mislim, da je to normalen dejavnik v mojem življenju in mi odpira mnogo novih in vznemirljivih priložnosti. Če me kdo opazuje, se s tem ne obremenjujem, je del mojega posla.

Story: Ste tudi v tem primeru urejeni od glave do peta ali vas lahko kdaj ujamemo tudi v bolj ohlapnih oblačilih in nenaličeno?

Nisem ujetnica videza in lepotnih zapovedi ter norm, ki jih postavljajo mediji. Prilagodim se do določene meje, naprej ne grem. Nikoli me ne boste ujeli tako brezhibno urejene kot na odru. Večino časa hodim naokrog nenaličena, saj se zelo dobro počutim v svoji koži in mislim, da so ličila le privilegij, s katerim poudarimo svoje prednosti.

Story: Ženske si celotni videz zelo rade popestrimo z modnimi dodatki. Je kateri izmed njih, brez katerega se ne počutite 'popolno'?

Nisem privrženka nakita v smislu, da bi vedno morala imeti eno stvar nujno na sebi. Najraje od vsega imam mini uhančke, kristalčke, ki se lepo posvetijo. Čisti minimalizem v vsakdanu. Za posebne priložnosti se moj okus abstraktno razširi. (smeh)

Story: Potem najbrž za to zapravite največ?

Največ zapravim za kozmetiko in čevlje. Vem, stereotipen odgovor, vendar že mora biti neka psihološka teorija za tem, ki razloži, zakaj smo ženske tako nore na čevlje in nam teh nikoli ni dovolj.

Story: Pa ste zapravljivi ali raje gledate na ugoden nakup?

Včasih sem zelo nepremišljeno zapravljala. Kupovala sem različne znamke oblačil, ki pa se niso izkazale z neko stopnjo nadgrajene kakovosti. Zdaj raje izberem kakovostna oblačila, ki so tudi cenovno ugodna.

Story: Kakšen odnos imate do razprodaj?

Po navadi sploh ne hodim na razprodaje, ker ne maram gneče. Če bi nekaj nujno potrebovala, bi si na razprodaji kupila stvari, ki so sicer težje cenovno dosegljive. V poštev pridejo kakovostni škornji ali plašč. Tako svetujem tudi bralkam, da si na razprodaji kupijo večen kos, ki ga bodo nosile dolgo in ga kombinirale več sezon.

Story: Če bi odprli vašo omaro, katera barva bi nam naprej padla v oči in zakaj?

Ker nisem ravno vešča kombiniranja oblačil, vedno stavim na preverjeno črno, s katero ne morete zgrešiti.

Story: Kaj pa čevlji? Če bi lahko kupili le en par, bi se prej odločili za visoko peto ali superge?

Klasična izbira zame bi bile petke, pa tudi če bi jih doma imela nešteto, supergic pa nobenih. Zelo neracionalna odločitev, vendar zame prava.

Story: Za katere čevlje pa bi rekli, da imajo v vaši omari posebno mesto?

Najraje imam posebne čevlje s pentljo, ki sem jih kupila v Topshopu, bili so precej dragi pa tudi težko sem jih dobila, saj ni bilo barve niti moje številke. Potem pa je prodajalka v ozadju našla še en par in takrat sem si zelo oddahnila. (smeh)

Napisala: Anja Kontrec
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Stilist: Boris Arivuković
Ličenje: Martina Vrhovnik
Pričeska: Matjaž za Mič stajling

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story