Lara Love: “Moda in glasba se dopolnjujeta”

Lara Love (foto: Mimi Antolovič) Mimi Antolovič
Vir: Story
22. 7. 2010

Za pevko skupine Leeloojamis Laro Love je nakupovanje sprostitev, oblačila pa izbira glede na razpoloženje. Njena modna ikona je Kate Moss, ki je divja in elegantna hkrati.

Story: Menite, da morate biti kot pevka vedno in povsod urejeni, ali vas lahko kdaj na ulici ali v trgovini srečamo na primer v trenirki?

Poklic pevke zahteva urejenost, saj si, hočeš nočeš, vedno na očeh javnosti. Rada se uredim, pa čeprav samo za skok v trgovino po kruh. Kar pa ne pomeni, da sem vsak dan pri frizerju.

Story: Kako bi opisali svoj slog?

Nimam določenega stila. Včasih sem romantična in zadržana, drugič pa izzivam in sem kraljica sveta. Oblačila izbiram glede na razpoloženje. Če se počutim slabo, najraje oblečem nekaj, kar mi da moč. Sploh pred nastopi.

Story: Kako gledate na star pregovor, da obleka naredi človeka?

Prvi vtis je vsekakor najpomembnejši, pri čemer moramo biti pozorni na malenkosti, ki jih marsikdo velikokrat zanemari. Le kaj ti bo najdražja obleka, če imaš neurejene nohte? (smeh)

Story: Kdaj ste se začeli zanimati za modo in modne trende?

Modo sem začela spremljati pri 16 letih, ko sem opazila, da sem opažena. Takrat sem se zares začela ukvarjati sama s seboj.

Story: Ali redno spremljate modne trende in dogajanje v modi?

Spremljam vse, kar je povezano z glasbo. Moda in glasba se odlično dopolnjujeta. Vse to je umetnost, prek katere imamo možnost pokazati drugim, kdo smo v resnici.

Story: Imate kakšno modno obsesijo?

Obožujem jakne in sakoje. Imam nešteto modelov v vseh možnih barvah in materialih. Zame so najbolj uporaben kos oblačila.

Story: Kdo je vaša modna ikona?

Kate Moss je ženska, ki je elegantna in divja hkrati. Vedno poudari svojo ženstvenost. Je krhka, zapeljiva, romantična, seksi in neukrotljiva.

Story: Vam je kdaj kdo dal kakšen modni nasvet, ki bi ga delili z našimi  bralkami?

Bodi seksi, vendar kulturno.

Story: Koliko pozornosti posvečate modnim dodatkom in detajlom?

Z modnimi dodatki se igram na tisoč načinov. Dajejo mi možnost, da kakšno stvar oblečem večkrat, pa sem vedno drugače videti.

Story: Se spomnite kakšnega modnega kiksa, ki ste ga kdaj zgrešili?

Kiks je vsaka oprava, v kateri se ne počutiš dobro. Grdo je na primer videti nekoga v visokih petah, v katerih ne zna hoditi.

Story: Radi nakupujete ali vam to pomeni bolj napor kot užitek?

Zame je šoping sprostitev. Navadno največ zapravim na potovanjih, kjer kupim stvari, ki jih ne vidim na drugih. Pa še lep spomin na potovanje ostane.

Story: Kje najraje nakupujete? S kom najraje nakupujete?

Največkrat nakupujem v družbi mame in sestre v Zagrebu, ker je samo 20 minut od­daljen od doma. Dvakrat na leto pa nakupujem v Bangkoku, kjer si kupujem čevlje in stvari, ki jih pri nas ni možno kupiti.

Story: Se pri izboru ustreznih oblačil za svojo postavo kdaj spopadate s kakšnimi ovirami?

Zdi se mi, da že celo življenje iščem prave kavbojke. Ni modela, s katerim bi bila zadovoljna.

Story: Poletje je tukaj. Ste si že kupili nove kopalke? Kakšne so vam všeč?

Kopalke zelo težko najdem, in ko jih, kupim več modelov hkrati, ker imam drobno postavo in veliko oprsje. Kupujem modele, pri katerih lahko posebej kupiš spodnji in zgornji del. Všeč so mi pisane kopalke, največkrat pa se odločim za črne.

Story: Kateri modni trendi, ki so trenutno priljubljeni, so vam najbolj pisani na kožo?

Super se počutim v oblačilih, ki dišijo po osemdesetih. Zdaj, ko sem spremenila frizuro, si upam več in kombiniram vse z vsem. Ne glede na vzorec in material.

Story: Koliko pozornosti posvečate temu, da so oblačila neke znamke?

Znamke mi ne pomenijo nič. Zdi se mi, da so nekatere stvari precenjene in da danes s takšno ponudbo, ki jo imamo na trgu, lahko kupimo super stvari za manj denarja. Ne razumem ljudi, ki zapravljajo denar za oblačila, ki jih ne znajo nositi, samo zato ker imajo ime.

Story: V katerih barvah se počutite najbolj udobno?

Ko odprem omaro, najbolj izstopa črna barva.

Story: Kdo vam izbira oblačila za nastope?

Trenutno s skupino sodelujemo z ekipo mladih ambicioznih stilistk. To so Natja Mohorko, Janja Videc in Katarina Rižnar. Z njimi se odlično razumemo in upam, da bomo skupaj naredili nekaj res posebnega.

Story: Se vaš stil za nastope razlikuje od vašega osebnega stila?

Vsekakor si na koncertih privoščim več, čeprav se Lara na odru ne razlikuje veliko od Lare v občinstvu. Vse je odvisno od razpoloženja.

Story: So člani skupine že imeli kdaj pripombe k vaši podobi?

Všeč jim je vse, kar oblečem, ampak včasih želijo, da bi se oblekla v bolj izzivalna oblačila. Moški pogosto ne vedo, kje je meja izzivalnosti in kdaj izzivalno prestopi v vulgarnost. (smeh)

Story: Ali morate pri oblekah za nastope paziti na kaj posebnega - glede na to, da vas navadno fotografirajo in da skačete po odru gor in dol?

Sama se najbolje poznam in dobro vem, kaj moram poudariti in kaj skriti.

Story: Ste že kdaj za kakšen nastop oblekli kaj, v čemer se niste počutili udobno?

Enkrat mi je znani slovenski stilist oblekel prevelike hlače. Med nastopom sem ves čas molila, da me ne bi zapustile. (smeh)

 

Napisala: Meta Kač
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičič
Stiliranje: Lana C.
Ličenje: Maja Šušnjara
Pričeska: Petra Maček za frizerski salon In
Zahvala lokalu Stara mačka

Nova Story že v prodaji

Story