Lorella Flego: “Sem odprta za spremembe”

Lorella Flego (foto: Mimi Antolovič) Mimi Antolovič
Vir: Story
11. 10. 2011

Voditeljica oddaje Bleščica Lorella Flego obožuje modo, vendar ji ne sledi slepo. Pravi, da so modni dodatki najbolj pomembni pri oblačenju in da brez njih preprosto ne gre.

Story: Kot voditeljica oddaje Bleščica ste seznanjeni z dogajanjem v modnem svetu tako pri nas kot v tujini. Kako ocenjujete modno dogajanje v Sloveniji v zadnjih letih, odkar ustvarjate oddajo?

Rada bi rekla, da so se stvari krepko spremenile, vendar žal ni tako. Moda se pri nas premika zelo počasi, saj nimamo dovolj spoštovanja do nje, najbrž tudi interesa, da bi bili bolj modno ozaveščeni. Seveda so se nekatere stvari spremenile, a je to proces, ki po mojem mnenju traja pre­dolgo. Rada bi, da bi bilo vse skupaj bolj dinamično.

Story: Ko opazujete dekleta in ženske, katere modne kikse najbolj pogosto opazite?

Preveč ali premalo urejenosti. Čeprav smo maj­hni, so v Sloveniji velike razlike med regijami, zato so denimo ženske na Primorskem precej drugačne od Ljubljančank. Pri mladih opazujem sledenje trendom ne glede na priložnost in postavo, kar ni najbolj inteligentna poteza. Pri zrelih ženskah pa preveč umetnih nohtov, globokih dekoltejev, kratkih kril in špičastih čevljev. Vse je lepo in prav, a ne hkrati. Mislim, da je meja dobrega okusa tista, ki je pri nas še vedno precej labilna.

Story: Katere modne nasvete, ki jih sami upoštevate, bi delili z našimi bralkami?

Modo obožujem, a ji slepo ne sledim. Mislim, da ni ženske na svetu, ki bi si lahko privoščila vse, kar moda ponuja. Zato je moj nasvet zelo preprost: izberite stvari, v katerih se res dobro počutite, ki vam pristajajo in so primerne za vaša leta.

Story: Si sami izbirate oblačila, ki jih nosite med vodenjem oddaje, ali imate morda kaj pomoči?

Imam seveda pomoč, je pa tako, da stilisti upoštevajo moje želje in značaj, čeprav sem kar odprta za spremembe.

Story: Koliko so vam pomembni modni dodatki in detajli?

Dodatki so najbolj pomembni, saj lahko popolnoma spremenijo podobo obleke, te naredijo bolj seksi ali resno. Brez dodatkov preprosto ne gre.

Story: Kateri je najdražji kos, ki ga imate v omari?

Obleka Alexandra McQueena.

Story: V katerih oblačilih se počutite najbolj zapeljivo?

Najbolj zapeljivo se počutim v oblekah, ki segajo do kolen, in v vrtoglavih petah.

Story: Kako je nosečnost vplivala na vaše dojemanje lastnega telesa? Ste se počutili kaj manj privlačno?

Mislim, da je vsaka nosečnost privlačna, a na poseben način. Privlačen si predvsem za svojega partnerja, morda manj za druge, saj imaš kar nekaj kilogramov, ki jih prej nisi imel. Osebno se s tem nisem obremenjevala, pravzaprav sem bila zelo samozavestna, ker sem se počutila odlično in sem imela srečo, saj ni bilo nikoli nobenih težav.

Story: Je materinstvo vplivalo na vaš osebni stil?

Ne, še vedno sem jaz.

Story: Po porodu ste zelo hitro prišli nazaj v formo. Bi vseeno rekli, da se vam je telo kaj spremenilo od nosečnosti? Nakupujete zdaj drugačna oblačila kot prej?

Telo je ostalo isto kot prej, prav tako se ni spremenila konfekcijska številka. Zato kupujem ista oblači­la, čeprav zdaj več kupujem za hčerko kot zase.

Story: Si še vedno lahko vzamete toliko časa zase, kot ste si pred prihodom Sofie?

Ne, časa je veliko manj, a smo kar dobro organizirani, zato ni večjih težav.

Story: Koliko pozornosti posvečate izbiri otroških oblačil?

Precej, saj mi je všeč, da ima nove stvari in je urejena, hkrati pa se počuti udobno. V trgovinah je res veliko oblekic za punčke, zato je nakupovanje prav zabavno.

Story: Kakšna oblačila najraje izbirate zanjo?

Všeč so mi obleke v svetlih barvah, obožujem oblekice in komplete, pa tudi pajace, čeprav jih ima predvsem za spanje. Zdaj se že veselim zime in prvega plaščka! Pri punčkah je nedvomno tako, da postanejo mamine princese.

Story: Želite svojo ljubezen do mode prenesti tudi na hčerkico?

Najbrž da, a ne namenoma; mislim, da jo bom vedno podpirala, ne glede na to, kakšna bo njena življenjska pot. Če pa bo imela nekaj smisla za modo in estetiko, bom zelo vesela.

Story: Je morda vas mama navdušila nad lepimi oblačili?

Z mamo še danes skupaj nakupujeva, saj je človek, ki mi je zelo blizu. Ko sem bila otrok, mi je vedno svetovala, prav tako v najstniških letih. Tudi njej je moda všeč, doma je vedno veliko šivala in ustvarjala, zato je bilo okolje, v katerem sem rasla, zelo kreativno in modno obarvano.

Story: Katere osebe so najbolj vplivale na vaš osebni slog oblačenja?

Ne vem, ali so bile osebe, bolj so vplivale revije, ki jih je oče dobrih 10 let kupoval v Italiji; konce tedna sem nestrpno čakala tudi zato, da jih prelistam. Takrat sem razmišljala o zakulisjih in modnem svetu, ki se mi je zdel zelo privlačen. In ker sem človek, ki močno verjame v svoje sanje, so se na koncu tudi uresničile.

Story: Se vam kdaj zgodi, da vas ljudje kontaktirajo kot urednico oddaje o modi in vas prosijo za nasvet?

Da, a spet ne tako pogosto. To počnejo bolj prijatelji in sodelavci, včasih tudi prijatelji prijateljev. Vedno sem vesela, če lahko komu pomagam, tudi če gre le za nasvet za obleko.

Story: Katere kose bi po vašem mnenju morala vsaka ženska imeti letošnjo jesen in zimo v svoji garderobi?

Lep plašč v zanimivi barvi, denimo živo rumen, v barvi fuksije, rdeč, svetlo moder, saj bodo barve zelo v ospredju. Trenč, ker je večen, in dobre kavbojke, lahko z visokim pasom. Brez čevljev s platformo tudi ne bo šlo, prav tako svetujem nekaj kosov nakita v zlati barvi: čim večje, tem bolje!

Story: Imate urejeno in organizirano omaro ali morate vedno znova iskati kose, ki jih želite obleči?

Zelo urejeno, čeprav je trenutno kar preveč polna. Preprosto nimam časa, da bi jo bolje organizirala, kar pomeni, da je veliko kosov, ki čakajo na novega lastnika. Z veseljem podarjam stvari, saj verjamem, da morejo krožiti in da tako dobijo tudi novo življenje.

Story: Ali že vnaprej razmislite, kaj boste oblekli na primer naslednji dan ali se to odločate v zadnjem trenutku?

Če gre za sestanek, prireditev ali kaj pomembnejšega, se načeloma odločim že večer prej, da imam naslednji dan čim manj dela z garderobo in se raje ukvarjam z drugimi stvarmi, kot je priprava teksta. Sicer pa je obleka odvisna od mojega razpoloženja; imam obdobje, ko sem neprestano v kavbojkah, in obdobje, ko obožujem obleke.

Story: Ali pogosto trpite za lepoto?

Včasih so čevlji z 12-centimetrsko peto zelo neudobni, še posebej takrat, ko stojiš na odru ali snemaš oddajo in ti noga na pol zaspi. Tudi televizijski make up ni udoben, sploh če si pred kamero 12 ur in moraš biti videti fantastično, v resnici pa se počutiš, kot bi te povozil vlak. Vendar sem vajena že vsega in vem, da se vse konča, zato stisnem zobe in grem naprej.

Story: Menite, da je kanček parfuma pomemben za urejen videz?

Vedno in povsod, tudi med spanjem.

Story: Skoraj vsaka ženska ima vsaj eno modno obsesijo. Katera je vaša?

Morda spodnje perilo, ker ga ni nikoli dovolj, pa tudi bleščilo za ustnice. Imam jih celo kolekcijo, v vsaki torbici jih je najmanj pet in še vedno jih kupujem.

Story: Kako mora biti urejen moški, da pritegne vaš pogled?

Opazim obleko, a to ni prva stvar. Prej pogledam oči, roke, nasmeh, morda obraz v celoti, posvetim se tudi tonu glasu, ki je zelo pomemben. Všeč so mi moški, ki pokažejo kanček okusa, nisem pa za metroseksualce, saj se mi zdi, da imajo v sebi preveč ženstvenosti in preživijo preveč časa pred ogledalom. V modnem svetu je takih res veliko. Ne bi se rada kregala za pinceto za obrvi, so pač stvari, ki morajo biti samo naše, ženske.

Napisala: Meta Kač
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Fotografije: Mimi Antolovič
Stilistka: Nina Jagodic
Ličenje: Nataša Zajc
Pričeska: Matjaž za Mič Styling

Nova Story že v prodaji

Story