Lucienne Lončina: "Zdaj sem bolj konservativna"

28. 7. 2011 | Vir: Story
Deli

Nadarjena glasbenica in žirantka v oddaji Slovenija ima talent Lucienne Lončina je v oblačilih na fotografiranju za revijo Story odkrila čisto novo sebe, za katero ni vedela, da obstaja.

Story: Se spomnite, kdaj vas je začela zanimati moda in kdaj ste začeli posvečati pozornost svojemu videzu?

Moda me je zanimala, odkar pomnim. Spomnim se, da sem že v najstniških letih varčevala žepnino, da sem si lahko kupila kakšno lepo oblačilo za ven. Ljudje tukaj v Sloveniji me velikokrat pohvalijo, da sem na nastopih vedno lepo urejena. Zaradi takšnih pohval se počutim veliko bolj samozavestno. Nisem pa obsedena s tem, da bi morala nositi samo kose, ki so po zadnjih modnih trendih. Rada nakupujem, rada sem videti dobro in rada se oblečem priložnosti primerno.

Story: Kako bi opisali svoj slog?

Ne zapravim veliko denarja za posamezne dizajnerske kose ali modne dodatke. Rada imam klasičen ženski stil, ki je zapeljiv, vendar na eleganten način.

Story: Se je vaš stil spremenil od najstniških let, ko ste začenjali svojo glasbeno kariero, pa vse do danes?

Moda se nenehno spreminja in prav tako tudi posameznikov okus. Kot najstnica sem bila veliko bolj drzna. Karkoli je bilo takrat trendno, sem morala imeti že naslednji dan ali takoj, ko sem si lahko privoščila. Zdaj pa sem veliko bolj konservativna in sem pripravljena potrpežljivo počakati, si vzeti čas, da lahko poiščem oblačila, ki mi pristajajo. Oblačil ne kupujem več na hitro in samo zato, ker so po zadnji modi.

Story: Verjetno se vaša oblačila za nastope razlikujejo od tistih, ki jih nosite vsak dan?

Oblačila, ki jih imam za nastope, se zelo razlikujejo od mojega vsakdanjega stila. Sedenje in igranje za klavirjem zahteva posebna oblačila, ki morajo biti elegantna in uglajena. Včasih imam raje dolgo obleko iz gladkega in ravnega materiala z le­pim dekoltejem, okrašenim z bleščečimi kristali Swarovski, ki so vidni tudi iz zad­nje vrste. Všeč so mi tudi koktajl oblekice, ki jih kombiniram z ujemajočimi uhani ali drugim nakitom.

Prehod med dnevnim in večernim videzom je pri meni, kot da bi se spremenila iz Jekylla v Hyda. Čez dan imam rada elegantno sproščeno modo, na primer bluzo, kavbojke in morda visoke pete. Predvsem je pomembno, da so oblačila udobna. Ker moram biti večino večerov zelo urejena, sem čez dan toliko raje sproščena in se ne trudim s pretiranim stiliranjem.

Story: Na fotografiranju za revijo Story so vas oblekli v slogu francoske ikone Brigitte Bardot. Se vam je bilo težko vživeti v to vlogo?

Na fotografiranju sem res uživala, zlasti ker smo delali črno-bele fotografije. Stil Brigitte Bardot naravnost obožujem, saj me vedno znova navdihuje. V petdesetih je bila prava seks bomba, odlična pevka, igralka in model, pravzaprav je bila vse, univerzalna in zelo nadarjena.

Story: Ste se v teh oblačilih počutili kot seks bomba?

Izbrana oblačila so zelo modna, avantgardna, zelo francoska oziroma pariška. V njih sem se počutila super, vendar občutek seksi ni prišel v poštev.

Story: Oblačila, ki ste jih nosili na fotografiranju, se razlikujejo od vašega osebnega stila. Vam je bilo zanimivo poskusiti nekaj novega, drugačnega?

Seveda, bilo je zelo prijetno in razburljivo ob enem. V teh oblačilih sem bila videti popolnoma drugače. To pa je v meni izzvalo neznana čustva. Na prvi pogled ne bi nikoli nosila takih oblačil, a ko sem videla, kako so videti na meni, sem bila šokirana in prijetno presenečena nad tem, kako privlačno sem delovala. Kot da bi odkrila čisto novo sebe.

Story: Pa sicer radi eksperimentirate z oblačili in s svojim videzom?

Rada sodelujem s stilisti in verjamem, da je njihovo delo neprecenljivo za ljudi, kot sem jaz, torej za izvajalce, ki nastopajo pred občinstvom. Dober stilist je vreden svojega denarja, in če mi stilist nekaj predlaga, vedno sodelujem in poskušam iz staj­linga izvleči najboljše. Če nekoga spoštuješ, potem se ti tudi ni težko prilagoditi njegovi kreativnosti in idejam. Torej: ja, rada eksperimentiram, vendar v mejah normale, in če mi prava oseba primerno predstavi svoje zamisli.

Story: Koliko je podoba, videz pomemben za glasbenika ali nastopajočega?

Glasbeniki, ki nastopajo v živo, navadno veliko prozornosti posvetijo urejanju frizure, garderobi in repertoarju. Pomembno mi je tudi, da je moj videz unikaten oziroma da nihče v publiki ni oblečen v enaka oblačila kot jaz.

Story: Ali obstajajo pravila, ki jih morate upoštevati pri oblačenju za nastope?

Ker na klavir vedno igram z veliko energije in na stolu poplesujem na ritem, moram paziti, da krilo ali obleka ni prekratka. Tudi žive barve niso najbolj primerne, ampak bolj umirjeni in temnejši odtenki. Seveda pa je to odvisno od naročnika in od lokacije, kjer nastopam.

Story: Včasih so oblačila, ki so videti super, izredno neudobna. Ste kdaj že imeli oblečeno kaj, kar je bilo neudobno? Ali taka oblačila vplivajo na vaš nastop?

Seveda. Če se v oblačilih ne počutim dobro, potem tudi na nastopih ne morem dati vsega od sebe. Če nisi zadovoljen na odru, potem lahko slabo igraš in poješ, saj izgubiš strast do glasbe in nastopanja. Prav tako ne maram imeti oblačil, ki so preozka okoli vratu, ker me ovirajo pri petju. Rada imam tričetrtinske rokave ali pa kar kratke rokave, da me ne ovirajo pri igranju.

Težava je tudi pri čevljih, saj obožujem take z visoko peto, ampak včasih je potem težko s stopalom pritiskati na pedal. Pogosto se zgodi, da moram zaradi visokih pet znižati stol, da lahko spravim noge pod klavir. Najslabše oblačilo, ki sem ga nekoč oblekla, pa je bil pajac, ki sem si ga komaj slekla, ko sem šla med odmorom na stranišče. Zdaj vem, da pajaca nikoli več ne oblečem.

Story: Imate glasbeno ali modno ikono?

Obožujem Sophio Loren, saj je prava diva, igralka, model in brezčasna ikona lepote. Vedno je znala izbrati pravo obleko za svojo postavo, poteze obraza in značaj. Mislim, da je bila prava poslastica za vsakega fotografa. Zelo pa mi je všeč tudi stil Beyonce, za katerega skrbi njena mama, ki je očitno odlična stilistka, saj je Beyonce vedno videti čudovito.

Story: Ali kdaj za modni nasvet prosite hčerko Kim?

Vedno si pomagava in svetujeva druga drugi. Super je imeti mnenje mlajšega in nekoga, ki se zelo spozna na modo in za katerega veš, da ti bo vedno iskreno svetoval.

Story: Kaj pa vaš mož Milan? Glede na to, da prav tako dela v šovbiznisu, ga kdaj vprašate za mnenje?

Ja, možje nas morajo veliko več gledati, kot se gledamo same, in Milan ima pogosto zelo izrazito mnenje o mojih oblačilih, ki ga vedno deli z mano.

Story: Se vam zdi, da se je pogled na lepoto v zadnjih nekaj desetletjih močno spremenil?

Ja, in sprašujem se, kako in kdaj smo se tako zelo spremenili. V petdesetih so bile ženske, kot je Brigitte Bardot, seks ikone. Danes bi taka ženska delovala poceni.

Story: Kako poskrbite, da se v svoji koži počutite dobro?

Rada jem zdravo, predvsem ekološko pridelano hrano, ki prihaja z lokalnih kmetij. Poleg tega redno telovadim. Hodim na zumbo, plavam v morju, kadar lahko, in grem občasno na aerobiko.

Story: Katere lepotne izdelke imate vedno v torbici?

Ni jih veliko, črno tekoče črtalo za oči, osemurno vlažilno kremo za obraz Elizabeth Arden, bleščilo in majhno rožnato rdečilo za lička YSL. Vedno pa imam s seboj tudi L’Occitanovo kremo za roke.

Story: Kako zjutraj in zvečer negujete obraz?

Zjutraj si obraz osvežim le z mrzlo vodo, nato nanesem lahko kremo in vlažilno kremo s faktorjem. Trenutno uporabljam Sensaievo kozmetiko Cellular performance, ki zelo ustreza moji koži. Za predel okoli oči pa uporabljam Shiseidovo kremo.

Story: Kako poskrbite, da na vaših dolgih nogah ni celulita?

Mislim, da so za to 'krivi' predvsem geni. Poleg tega se izogibam mastni hrani, uživam zelo malo mesa in pijem veliko vode. Pred letom sem začela uporabljati kreme za oblikovanje postave, ki kar pomagajo. Uporabljam pa tudi Garnierjev roler za masažo in Sisleyjev losjon Phyto-Svelt Global.

Story: Glede na to, da imate za nastope kar močen make up, kako poskrbite, da je vaša koža videti sveža in zdrava?

Po nastopu si vedno odstranim ličila, nikoli ne grem spat z njimi, poleg tega pa jih poskušam nanesti čim manj. Prav tako sem pri izbiri kreme za obraz pozorna na sestavine. Najboljši izdelki vsebujejo vlažilce, antioksidante in navadno še zdravilne encime ter kolagen.

Story: Menite, da se sodobna ženska dobro počuti v lastni koži ali je zaradi lepotne industrije prepričana, da nikoli ni dovolj lepa?

Menim, da smo zaradi moderne družbe zelo nezadovoljne same s seboj. Verjetno gre estetskim kirurgom zato tako dobro. Večina žensk, s katerimi se pogovarjam, bi rada na sebi nekaj spremenila, saj so pozabile, da je lepota v očeh opazovalca.

Napisala: Meta Kač
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Fotografije: Mimi Antolovič
Stilistka: Nina Jagodic
Ličenje: Maja Šušnjara
Pričeska: Urška za Mič stajling

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave