Magija, ki osvaja

Vir: Story
21. 10. 2009

Po manjših kirurških posegih hrvaška televizijska voditeljica Nikolina Pišek svoje skladne obrazne linije poudarja z ličili nevtralnih odtenkov, svoje zapeljivo telo pa neguje izključno z rednimi treningi.

Čeprav si je nekoč na veke nanašala bel puder in črn tuš, danes popolni make up hrvaške televizijske voditeljice Nikoline Pišek vključuje samo diskretne tone dekorativne kozmetike. Za nego las v glavnem skrbi sama, ne obiskuje pedikerja in kozmetičnih salonov, le manikira se občasno znajde na seznamu njenih mesečnih kozmetičnih obveznosti.

Story: Nikoli vas še nismo videli nenaličene. Katero kozmetiko najraje uporabljate?

Ličiti sem se začela v srednji šoli, ko so bila ličila zame izraz pripadnosti neki subkulturni skupini. Všeč mi je bil videz pankerjev, nekaj časa tudi težkometalcev, zato sem za veke uporabljala bel puder in črn tuš, da bi izrazila svoja zanimanja. Zdaj imam najboljše izkušnje z ličili Dior, Manhattan in Rimmel, ki jih natančno uporabljam sama, tudi za snemanje televizijskih oddaj. Všeč so mi tudi eksperimenti na obrazu, kot je ta za revijo Story. Všeč mi je, ko se vizažisti po­igrajo in po obrazu razlijejo barve.

Story: V medijih so vas velikokrat napadli, da ste obiskovali estetske kirurge. Je to res?

Da, pogosto me obtožujejo, da sem se podvrgla raznim kirurškim posegom na obrazu, resnica pa je, da sem si dala večkrat operirati samo nos zaradi raznih zapletov, ki sem jih imela. Kozmetične izdelke v glavnem kupujem v lekarnah in z njihovo pomočjo rešujem vsako morebitno težavo s kožo. Ni mi žal denarja za kakovostne izdelke, a menim, da je vsaka krema, ki stane več kot 50 evrov, metanje denarja skozi okno. Po nekem neuspešnem poskusu pri ko­zmetičarki ne hodim več v salone, ampak kožo negujem kar sama doma. To počnem z maskami za enkratno uporabo, ki vsebujejo vitamin C in z obraza uspešno odstranjujejo sledi utrujenosti.

Story: Kako skrbite za svoje telo, obiskujete fitnes? Imate kakšen priljubljen šport?

Štirikrat na teden vadim, kar počnem izključno zaradi tega, ker imam rada šport. Precej strast­no treniram boks in rada imam agresivne športe, kot je na primer ekstremno kolesarstvo, pri srcu so mi tudi tek in treningi ob glasni glasbi. Joga in pilates mi ne 'ležita'. Morda je za mojo dobro kondicijo zaslužna tudi genetika, a mislim, da bi tudi genetika precej hitro pokleknila pred mojim hitrim načinom življenja, če ne bi trenirala. Šport je zame najboljši anticelulitni program, saj ne uporabljam kemičnih preparatov za nego kože.

Story: Velikokrat obiščete kozmetične salone?

Pedikuro opravljam sama doma in nimam nikakršnih težav, zaradi katerih bi morala obiskovati salone. Ni mi všeč ideja, da se nekdo dotika mojih stopal. Zaradi manikire včasih obiščem kozmetični salon, čeprav si znam tudi nohte na rokah urediti sama. Rada imam nevtralne barve lakov za nohte, na katere nikoli, tudi za najbolj svečane priložnosti, ne dajem okrasnih kamenčkov.

Napisal: Nikola Rumeniću
Prevedel: Tim Jeras
Fotografije: Marko Sovilj
Ličenje: Nena Ilić
Pričeska: Srna&Sofija za Hair studio Prostor

Nova Story že v prodaji

Story