Maja Fučak: Vedno bolj eksperimentira

17. 2. 2011 | Vir: Story
Deli

Zmagovalko Slovenskega top modela Majo Fučak navdihuje stil super manekenke Kate Moss, dodaja pa, da na njen stil vplivajo tudi življenjske prelomnice. Prisega na kozmetiko Maybelline, ki je nikoli ne razočara.

Story: Se je vaš stil v najstniških letih močno spreminjal ali ste že od nekdaj zvesti enemu slogu?

Seveda se je moj osebni stil spreminjal. Na začetku najstniških let sem imela bolj fantovski stil, zdaj pa ima moj slog veliko več ženskih primesi. Na to je vplivala tudi izkušnja iz oddaje Slovenski top model, saj se od takrat oblačim bolj 'fino'. Sem pa opazila, da so na moj stil vplivale tudi prelomnice v življenju, kar je oddaja Slovenski top model zagotovo bila.

Story: Kako bi opisali svoj slog?

Mislim, da oblačila iz Topshopa dobro predstavljajo moj stil, neke vrste street couture oziroma stil Kate Moss. Pred oddajo nisem toliko dala nase oziroma sem se oblačila v čim bolj nevpadljiva oblačila, zdaj se pa trudim, da bi bila čim bolj 'fina', da bi malo bolj ustrezala svetu mode. Vendar še vedno poskušam ostati samosvoja in dvo­mim, da se bom kdaj zelo pogosto oblačila v oblačila modnih oblikovalcev.

Story: Imate morda kakšno modno ikono?

Kate Moss je moj modni navdih. Ona ni vsak dan glamurozna kot preostale manekenke, ampak ima tak stil, kot da ji je vseeno za vse.

Story: Ali uživate v tem, ko vas na fotografiranjih in modnih revijah spreminjajo v najrazličnejše karakterje? Se vam je težko poistovetiti z nekim stilom, ki je zelo daleč od vašega?

Moje delo modela je, da predstavim vsako oblačilo, v katero me oblečejo. Zato se moram v stajling čim bolj vživeti in občinstvu pokazati, da v tem uživam. Do sedaj še nisem imela težav s preobrazbami ali poistovetenjem z nekim drugim stilom.

Story: Spremljate modne trende in dogajanje v modi?

Morala bi jih spremljati, saj je to del mojega poklica, ampak se trenutno še ne trudim preveč. (smeh) Modne revije sedaj bolj spremljam, tako da sem malo bolj na tekočem kot pred oddajo. Ampak se trudim. (smeh)

Story: Imate kakšen modni fetiš?

Navadne bele majice, čim daljše verižice in sončna očala.

Story: Ali kdaj eksperimentirate pri oblačenju?

Zadnje čase grem vedno pogosteje ven iz svoje cone udobja in si kupim kakšno drugačno stvar. Do sedaj se je to še kar dobro obneslo, nazadnje sem si denimo kupila pončo v kamelji barvi, ki ga lahko vidite na vseh fotografijah.

Story: Kako pomembno vam je, da so oblačila neke znamke?

To mi sploh ni pomembno. Zadnje čase se trudim, da bi kupovala kakovostna oblačila, ampak če mi je neko oblačilo všeč, a ni najbolj kakovostno, ga bom vseeno kupila. Pa to ni stvar, na podlagi katere bi ocenjevala ljudi. Mislim, da se dandanes lahko ljudje okusno in modno oblečemo, tudi če nimamo veliko denarja. Trik je v dobrem stajlingu.

Story: Se vam kdaj zgodi, da stojite pred omaro in ne veste, kaj obleči?

Ja, seveda se mi tudi to zgodi. (smeh) V takem primeru pokličem kakšno sostanovalko, ki vedno z veseljem priskoči na pomoč.

Story: Radi nakupujete?

Seveda rada nakupujem, kdo pa ne? (smeh)

Story: Kdaj se odločite za nakupovanje? Ko bi radi malo zapravljali, ko nekaj nujno potrebujete?

Seveda se zgodi, da včasih potrebujem nov del oblačila, na primer, ko pride nova sezona. Drugače pa grem nakupovat, ko nimam nič za delati.

Story: Kje in s kom najraje nakupujete?

Ni pomembno, s kom, le da ta oseba ni preveč izbirčna in da ne potrebuje veliko časa, ker se mi ne ljubi čakati. Jaz namreč hitro vem, kaj mi je všeč, to poskusim in grem. Mora pa mi včasih tudi pomagati pri izbiri mojih oblačil.

Story: Za kateri kos garderobe porabite največ denarja?

Za čevlje. Imam čudno nogo, zato mi nobeni čevlji niso preveč udobni in večinoma trpim. Najbolj pomembno je, da so lepi. (smeh)

Story: Katere barve vas v trgovini najbolj pritegnejo?

Temne, se pravi črna, siva in rjava, saj mi močne in žareče barve niso preveč všeč. Na primer rdeča mi ni všeč. Čeprav se zadnje čase tudi trudim delati malo bolj neobičajne stajlinge.

Story: Koliko so vam pri oblačenju pomembni modni dodatki in detajli?

To mi niti ni toliko pomembno, razen če kombinacija oblačil, ki mi je zelo všeč, to potrebuje. Drugače pa ne nosim veliko nakita, ker imam pirsinge in je že to popolnoma dovolj.

Story: Ste bili kdaj v zadregi, kaj obleči, da bo ustrezalo namenu? Na primer za večerne prireditve. Na koga se v takih primerih obrnete za nasvet?

Seveda, prej sem se pogosto znašla v takšni zagati, zdaj pa že približno vem, kako ta svet deluje. V takem primeru prosim za nasvet prijateljice.

Story: Vam je kdaj kdo dal kakšen konkreten nasvet glede oblačenja?

V oddaji so nam razložili, kako se moramo oblačiti za avdicije, kar vedno pride prav. Na primer, da se mora postava čim bolj videti.

Story: Kakšen tip kože imate?

Normalen.

Story: Kakšno kozmetiko uporabljate?

Pri negi kože nisem tako izbirčna, ampak ličila pa uporabljam od Maybelline New York, ker so najboljša.

Story: Kako zjutraj in zvečer negujete kožo na obrazu?

Priznati moram, da se ne ukvarjam preveč s svojo kožo in se zavedam, da to ni najbolj pametno. (smeh) Predvsem jo premalo negujem s kremo. Zjutraj si jo očistim s tonikom in z mlekom. Včasih pa nanesem tudi masko.

Story: Se vsak dan naličite?

Ja, skoraj vsak dan nanesem suhi puder, maskaro in črtalo za oči.

Story: Ste še v najstniških letih. Ali se spopadate tudi s kakšnimi najstniškimi težavami s kožo?

Imam kar srečo s kožo, tako da ne.

Story: Menite, da je treba že v mladih letih začeti negovati kožo ali šele takrat, ko se pojavijo prve gube?

Menim, da je treba čim prej začeti negovati kožo, kar vključuje tudi občasne obiske salonov. Ne smemo pozabiti tudi na nego vratu, dekolteja in rok. Jaz se trudim držati tega, ampak sem za zdaj še nedosledna, ker še nimam nobenih težav. (smeh)

 

Napisala: Meta Kač
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Stilistka: Vesna Mirtelj
Ličenje: Nataša Zajc
Oblačila: Vesna Mirtelj
Zahvala: Restavracija Salon, Ljubljana