Maja Malnar: “Nad modo me je navdušil bivši fant”

Modna navdušenka (foto: Miran Juršič) Miran Juršič
Vir: Story
6. 1. 2011

Fotomodel Maja Malnar redno spremlja modne trende. Pravi, da je kar malo odvisna od nakupovanja, predvsem se težko upre čevljem, ki jih ima že približno 200 parov.

Story: Kako bi opisali svoj stil?

Odvisno od počutja, a če bi ga morala nekako označiti, bi rekla, da je športnoeleganten.

Story: Se spomnite, kdaj vas je začela zanimati moda in kdo vas je nad njo navdušil?

Nad modo me je navdušil bivši fant, ki se je ukvarjal z notranjim dizajnom in modnim oblikovanjem. Imel je tudi svojo modno trgovino. Še vedno sem jezna nanj, ker me je navdušil nad dragimi blagovnimi znamkami, zaradi katerih trpi moja denarnica. (smeh) Preden sem ga spoznala, modi nisem posvečala toliko pozornosti. Takrat sem si po navadi kupovala oblačila, ki so mi bila všeč. Zdaj pa z navdušenjem spremljam modne trende in redno listam modne revije ter brskam po internetu. V tujini pa tudi v izložbah trgovin vedno predstavijo prihajajoče modne trende.

Story: Radi nakupujete?

Zelo. Sem kar malo 'šopaholik'. (smeh)

Story: Kje najraje kupujete?

Najraje nakupujem v tujini, ker tam lahko najdeš veliko kosov, ki jih pri nas ni. Predvsem modne dodatke najraje kupujem v tujini, še posebej čevlje in torbice, za katere sem pripravljena odšteti več denarja, če so kakovostni. Zelo rada nakupujem v Londonu, New Yorku in Španiji. Pri nas pa po navadi nakupujem v Zari, Topshopu in Mangu.

Story: S kom pa po navadi nakupujete?

Velikokrat nakupujem sama, ker se prijateljem ne da toliko hoditi po trgovinah kot meni. (smeh) Včasih pa seveda s prijateljico. Veliko prodajalcev me v trgovinah, kjer redno nakupujem, že pozna, tako da mi ni težko iti sama po nakupih.

Story: Kako pogosto nakupujete?

Prepogosto. (smeh) Zadnje čase sem kar veliko nakupovala. Zadnjič mi je bilo že kar malo nerodno, ko sem nekaj dni zaporedoma prišla v Zaro in si nekaj kupila. Zdelo se mi je, da so me ljudje že malo čudno gledali. Zato sem se odločila, da zdaj nekaj časa ne grem več tja. Zadnje mesece sem bila izredno pridna in sem veliko delala, tako da sem si lahko privoščila stvari.

Story: Pred kratkim ste v omari naredili spomladansko čiščenje, kajne?

Ja, res je. V omari sem imela veliko starih stvari, ki jih nisem nosila že nekaj let. Zato sem se odločila, da malo pospravim, ker imam res natrpano omaro. (smeh) Za zdaj sem iz garderobe izločila 38 hlač, zdaj se pa počasi spravljam, da izločim še poletne majčke in puloverje.

Story: Kaj storite s temi kosi?

Nekaj jih podarim prijateljicam, drugo pa sem podarila tistim, ki resnično potrebujejo oblačila.

Story: Se vam kdaj zgodi, da stojite pred omaro, pa ne veste, kaj obleči?

Ja, velikokrat se mi zgodi, da stojim pred polno omaro, pa se mi zdi, da nimam česa obleči. Včasih pa imam občutek, da imam preveč oblačil, zato ne vem, kaj bi nosim tistih nekaj oblačil, ki jih imam na vrhu kupa. Ampak zdaj sem si omaro malo preuredila, tako da imam večji pregled nad oblačili.

Story: Se spomnite modnega kiksa?

Nosila sem bele špičake. (smeh) Takrat so bili verjetno moderni, a ko zdaj pomislim na to, se mi zdijo res smešni.

Story: Prisegate na čevlje z visoko peto ali take brez?

Čez dan sem v supergah, spomladi tudi v balerinkah, poleti pa v japonkah, saj ne morem vse dneve hoditi v petah. Zvečer rada obujem čim višje pete. Višja ko je, boljše je.

Story: Imate modni fetiš?

Moj modni fetiš so vsekakor čevlji.

Story: Koliko parov jih imate?

Okoli 200. A jih redno nosim približno 15. Tiste, ki jih ne nosim, hranim pri babici na vikendu. Trenutno so tam poletni čevlji, ki jih moram kmalu zamenjati z zimskimi.

Story: Najdražji kos v vaši omari?

Škornji YSL, takoj za njimi pa so salonarji Jimmy Choo.

Story: Nekdo vam je pa celo ukradel enega najljubših parov čevljev?

Ko sem v Londonu čakala na letalo domov, se je sprožil požarni alarm. Vsi potniki smo morali odložiti stvari, jaz pa sem vse svoje vrečke položila kar na tla. Čez nekaj časa so ugotovili, da je šlo za lažen preplah in nam dovolili oditi. Ko sem zagrabila vse vrečke, sem ugotovila, da manjka ravno tista, v kateri sem imela najljubši par 'jimmy choojk', ki sem si jih kupila za rojstni dan. Tako so mi bili všeč, da jih iščem povsod, ampak jih nimajo nikjer več, ker so lanski model. Klicala sem celo na Jimmy Choo v London, kjer so mi rekli, da nimajo več tega modela. Mogoče pa jih najdem v 'outletu' v tujini. 

Napisala: Meta Kač
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Stilistka: Nina Jagodic
Ličenje: Nataša Zajc
Pričeska: Matjaž za Mič Styling

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story