Maja Martina Merljak: Samozavest je nepogrešljiv modni dodatek

28. 12. 2009 | Vir: Story
Deli
Zase bi težko rekla, da ima svoj stil.

Igralka Maja Martina Merljak ne spremlja modnih trendov, vedno se oblači po trenutnem počutju in neke vrste arhetipu, ki ga tisti dan bolj čuti v sebi. Tega recepta se bo držala tudi pri novoletnem stajlingu.

Story: Veljate za eno najbolj atraktivnih igralk v Sloveniji. V kakšni meri mislite, da na to vpliva tudi vaš stil oblačenja?

Če veljam za atraktivno igralko, potem predvidevam, da k temu pripomore tudi stil oblačenja, seveda. Bi pa vseeno zase težko rekla, da imam svoj stil. Če že, je njegova stalna značilnost to, da se spre­minja od priložnosti do priložnosti, iz dneva v dan. Žarim, ko imam priložnost, da se oblečem nadvse ekstravagantno, glamurozno, a z enako mero žarim, ko sem oblečena v brezvezno trenirko. Široki spektri na vseh področjih so me vedno navduševali in osrečevali, določenost pa dolgočasila.

Story: V kakšni 'opravi' pa najraje presenetite in zapeljete svojega dragega?

Trudim se, da vsakič s čim drugim. Če bi ga vedno z isto/podobno 'opravo', bi postal moj trud za presenečenje sčasoma zaman.

Story: Imate v omari že pripravljeno obleko za najdaljšo noč v letu?

Ne, nimam. Ampak v omari, ki poka po šivih, predvidevam, da ne bi smelo biti težko najti za to priložnost popolnega 'outfita' s piko na i. (smeh)

Story: Menite, da smo lahko tudi ob omejenem proračunu videti glamurozno in izstopamo na novoletni zabavi?

Absolutno. Pridih glamuroznosti lahko po mojem mnenju pričarajo modni dodatki in virtuoznost pri izdelavi frizure in make upa. To pa ne stane veliko. No, največji modni dodatek, ki prepriča, je ravno prava mera samozavesti.

Story: Koliko pozornosti pa boste namenili celotnemu videzu na novoletni večer?

Vse je odvisno od tega, kje ga bom preživela, v vsakem primeru pa sem hiperperfekcionistka. Podrobno preučujem svet okoli sebe. Iz tega sledi, da je na primer lak na nohtih točno take barve, kot mora biti, parfum primeren vzdušju, ki ga sporoča moj outfit, šminka sovpadajoče barve z nohti ali torbico ipd.

Story: Boste to zaupali kakšnemu stilistu in profesionalnemu vizažistu ali boste za svoj videz poskrbeli kar sami?

Kar sama. Dobro, če bi za silvestrovo odšla na pomembno prireditev ali zelo posebno zabavo, bi seveda za moj videz poskrbeli profesionalci. Odločno zago­varjam stališče 'Le čevlje sodi/dela naj kopitar'. S tem mislim predvsem na to, da cenim znanje in usposobljenost ljudi, ki se za določeni poklic izučijo bodisi v šoli bodisi z izkušnjami, in si nikoli ne bi drznila postaviti njim ob bok kot enakovredna strokovnjakinja. Če je treba, se namažem/oblečem sama, to že. Ampak razlika med mojim make upom ali stajlingom in delom profesionalcev je zelo opazna in pričakovana. In jo absolutno priznavam.

Napisala: Anja Kontrec
Fotografije: Miran Juršič
Stilistka: Nina Jagodic
Ličenje: Nataša Zajc
Pričeska: Matjaž za Mič Styling