Maja Raspopović: Kreme kupuje le v lekarni!

Vir: Story
11. 9. 2009

Maja Raspopović, nekdaj uspešna manekenka, danes pa mamica in direktorica modne agencije Model Group, je imela pred leti težave s kožo na obrazu, zaradi česar se je zatekla k priznanim medicinskim kremam, ki jih uporablja še danes.

Story: Kaj vam pomeni pojem lepota?

Lepota je zame skupek elementov. Žar, ki sije iz človeka, njegova pozitivnost, energija in volja do življenja, iskrice v očeh. Spojina notranje in zunanje lepote.

Story: Glede na to, da ste že nekaj let prisotni v modnem svetu, kakšne spremembe opažate na področju lepotne industrije?

Če sem čisto iskrena, lepotne industrije ne spremljam ravno z budnim očesom. Predvsem zato, ker sem imela pred leti velike težave s kožo na obrazu, zato uporabljam le kreme, ki jih kupim v lekarni. Ne bom pozabila reka, ki mi ga je povedala znana zdravnica, in sicer da se v kozmetični industriji obrača največ denarja, več kot v industriji z orožjem. Mislim, da ta stavek pove vse. Kar se tiče ličil, sem tudi bolj skromna.

Story: Ste naličeni vsak dan ali pustite koži, da si za kakšen dan odpočije?

Naličena sem vsak dan, vendar tako, da skoraj ni opazno. Rahel puder, korektor, maskara, malo rdečila na ličkih in glos.

Story: Kakšno nego pa namenite svoji koži zjutraj in zvečer?

Zjutraj se obvezno najprej umijem, nato nanesem kreme in puder s faktorjem, ki ščitijo mojo kožo. Zvečer seveda odstranim ličila in nanesem nočno kremo. Po prhanju si navadno telo namažem z mandljevim oljem, kar pa moram priznati, da zadnje čase počnem bolj redko, ker preprosto nimam energije.

Story: Katere kozmetične izdelke pa največkrat uporabljate?

Kreme Endocare, Heliocare in Cosmetici Magistrali, in kot sem že omenila, vse kupujem v lekarnah v tujini.

Story: Kateri del ženskega telesa mora biti po vašem mnenju vedno urejen?

Mislim, da kar celota.

Story: Kaj pa menite o moški kozmetiki? Je potreben del njihovega vsakdanjika ali le modna muha?

Zame mora biti moški moški. Kakšna krema je še sprejemljiva, vse drugo pa ne. Ne bi prenesla, da imam doma moškega, ki dalj časa bulji v ogledalo kot jaz.

Story: Ali ste pristašica pridobivanja barve v solariju?

Ne, temu se izogibam.

Story: Kako pa ponavadi poskrbite zase in za družino za brezskrbno preživljanje dneva na morju?

Obvezno kreme z visokim zaščitnim faktorjem, pokrivala za otroka, za naju z možem tudi sončna očala. Tudi sicer se odpravimo na plažo šele po 4. uri popoldne.

Story: Ali ponavadi za depilacijo poskrbite sami ali se raje prepustite spretnim rokam kozmetičarke?

Načeloma kozmetičarki, čeprav sem zadnje čase nekaj celo ustvarjala doma, ker sem imela stisko s časom, vendar mislim, da so ti časi minili. Da bom to počela doma, namreč. Vedno je ostal kakšen nedokončan del.

Napisala: Anja Kontrec
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Fotografije: Mimi Antolovič
Ličenje: Maja Šušnjara
Frizura: Petra Maček
Stilistka: Lana C.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story