Manja Plešnar: Nakit izdeluje s srcem

Tribal disco (foto: Matjaž Banič) Matjaž Banič
Vir: Story
18. 12. 2009

Televizijska voditeljica in pevka Manja Plešnar se je po nekajletnem premoru oblikovanja nakita ponovno odločila, da bo oblikovala svojo novo kolekcijo, ki jo je tokrat poimenovala Tribal disco. Svoje izdelke je predstavila na posebni prodajni razstavi skupaj s 16 oblikovalci v ljubljanski Metalki.

Story: Po vsem, kar ste letos naredili (album Black Rose, oddaje ...), ste konec leta zapečatili še z novo kolekcijo nakita. Za kakšen nakit sploh gre?

To je moja pika na i letošnjega leta. Nakit, ki sem ga delala pred leti, se zelo razlikuje od tega, kar delam zdaj. Ideja za novo, drznejšo kolekcijo nakita, ki sem jo poimenovala Tribal disco, je prišla tako nenadoma - kot slika v glavi, da sem se že naslednji dan zapodila v izdelavo.

Story: Glede na to, da je vse ročno delo, iz česa je izdelan?

Nekoč so bili aktualni žice, satenasti trakovi in perlice. Šlo je za nakit, ki je bil veliko bolj romantičen, na primer primeren za poročne obleke. Tokrat je nanizan na verigo, osrednji dela pa je iz filca, kamnov Swarovski, ogledalc in drugih kamnov.

Story: Imate tudi že kakšne nove ideje?

Razvijam še linijo z usnjem, kjer bodo kosi še bolj odštekani, bolj haute couture. Vsega bo preveč in tudi kosi bodo izredno veliki in norih oblik. Delam na kakovosti in traj­nosti, kar je po mojih izkušnjah najpomembnejše pri uporabi.

Story: Kaj pa glasbena kariera?

Album Black Rose je uspešen, v začetku novega leta bom predstavila tudi videospot za prvi singel, tako da bo spet pestro. Hvaležna sem, da sem lahko dejavna in hkrati uspešna na toliko področjih.

Nejc Simšič

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story