Marijana Hlebš: Moj stil je ženstven

Marijana Hlebš (foto: Aleks Štokelj) Aleks Štokelj
Vir: Story
25. 3. 2011

Marijana Hlebš, ki jo poznamo kot dekle igralca Borisa Cavazze, je modna navdušenka, vendar trendom ne sledi slepo. Pravi, da jih je treba prilagajati postavi in slogu oblačenja.

Story: Na fotografiranju za Story vas je stilist 'oblekel' precej provokativno. Kako ste se počutili v takih oblačilih?

Bila sem si všeč, čeprav je bilo malo bolj divje, kot je običajno moj stil. Malo spremembe mi je vseeno ustrezalo. Nisem navajena in sem prvič pozirala, zato sem imela v začetku malo treme, ki pa je hitro izginila.

Story: Razkrili ste tudi svoje lepo oblikovane noge. Kako skrbite za postavo in kondicijo?

Veliko se ukvarjam s telesom, sploh po 30. letu je tako, da če nič ne narediš, se telo počasi razvleče. Precej se ukvarjam s športom, hodim na aerobiko, na Šmarno goro, poleti, ko se začnejo topli dnevi, tečem. Kar garam. Nisem po naravi suhica in se mi hitro pozna, če se malo preveč sprostim. Pazim, da jem zdravo.

Story: Najljubši lepotni obred?

Nega pri moji kozmetičarki Martini, ker božansko masira.

Story: Se bojite staranja?

Lagala bi, če bi rekla, da ne. Temu se žal ne da izogniti, se pa trudim s prehrano in kozmetiko temu čim bolj upirati.

Story: Se nameravate 'dostojanstveno' starati  ali boste ob prvem alarmu obiskali lepotnega ­kirurga?

Nimam nič proti temu, če je v mejah normale. Zame je Demi Moore primer uspele lepotne operacije, saj je videti veliko bolje kot pred 15 leti.

Story: Kaj po vašem mnenju naredi žensko privlačno?

Predvsem neka energija, ki jo izžareva. Marsikatera ženska je zelo lepa, vendar ni privlačna, ker ji manjka energije, seksapila. Težko je to opisati z besedami, ampak gre za neki faktor … Ne vem, ali je to energija, barva glasu. Veliko je lepih, pa niso privlačne.

Story: Katera ženska je za vas modna ikona?

Zelo lepo urejena je Melania Trump, vedno je elegantna, zelo rada pa pogledam zvezde iz zlate dobe Hollywooda. Te so bile tako ženstvene, takrat so bile ženske res prave ženske. Zdaj se mi zdi, da so malo preveč suhe. Tiste pa so znale poudariti svoje adute, pri tem jim je pomagala tudi takratna moda.

Story: Kakšen pa je sicer vaš slog oblačenja?

Zelo ženstven. Rada imam oblekice, dolge in kratke, in komaj čakam poletje. Rada imam barve in zima me kar malo ubija, ker nosimo bolj temne barve.

Story: Si upate eksperimentirati z njim?

Ja, si, čeprav sem to pogosteje počela, ko sem bila še mlajša, takrat sem bila malo bolj kičasta. Šla sem čez več faz stilov, bila sem na primer tudi hipijevka. Zdaj modo sprem­ljam, vendar nisem njena žrtev. Trende je treba prilagoditi postavi in svojemu stilu oblačenja.

Story: V kakšnih oblačilih se najbolje počutite? Kaj oblečete, kadar imate slab dan?

Navadno se takrat oblečem v črno. Sploh pozimi, saj sem zelo vremensko razpoložena, in kadar je kakšen tak meglen, siv dan, potem se tudi jaz tako oblečem.

Story: Kateri kos oblačila ste si kupili na­zadnje?

Bilo jih je več. V Max Mari sem si kupila kar dve bundici. Bila sem jezna, ker sem pred tem kupila malo cenejšo, in ko sem jo oprala, ni bila več primerna za nošenje. Potem sem se odpravila po novo črno bundo, in ker mi je bil všeč tudi enak model v zlati, sem kupila kar obe.

Story: Menda radi odpotujete v Dubaj in ste postali že 'ekspert' v šopingu po tamkajšnjih trgovinah …

Ja, to je res. Tam je nakupovanje res neverjetna izkušnja. Prvi dan, ko sem obiskala nakupovalno središče Dubai Mall, sem potrebovala kar ves dan, da sem se prebila do naslednjega nadstropja. Tam imajo nore stvari in nore izdelke. Pri nas se mi velikokrat zgodi, da imam denar in ne najdem ničesar pametnega, tam pa včasih kar izgubim razsodnost in kreditne kartice so lahko prava potuha. Nazadnje sem zapravila res veliko, ampak se je izplačalo, saj sem kupila nekaj res dobrih kosov.

Story: Greste tja s prijateljico ali sami? Radi nakupujete v družbi ali vas to moti?

Največkrat s prijateljico, saj bi moj Boris znorel. Naveliča se že po uri nakupovanja. Rada grem tudi s sestro, saj mi s prijateljico iskreno povesta, ali je kakšno oblačilo primerno zame ali ne. Včasih tako vneto nakupujemo, da se nam, tako kot v Dubaju, zgodi, da vmes pozabimo na hrano …

Story: Kje pa sicer najraje nakupujete, če odmisliva Dubaj?

Pri nas mi je najbolj všeč na novo odprta Galerija Emporium v Ljubljani, zelo veliko si naročam po spletu, na primer spodnje perilo znamke Victoria's Secret, s katerim sem res zadovoljna. Sicer pa se odpravim tudi v Italijo, v Videm. Pri nas imam občutek, da še vedno ponujajo stare kolek­cije, in slišala sem tudi, da je ogromno ­ponaredkov.

Story: Potem za oblačila zapravite veliko denarja?

Preveč. Moja mama me vedno ošteje glede tega. Omare pa sproti praznim in oblačila, ki mi niso več všeč, oddam naprej.

Story: Imate radi modne dodatke?

Nora sem na velike prstane in imam srečo, da jih oblikuje moja sestra. Kadar si kupim nov kos oblačila, mi naredi prstan v ujemajoči se barvi.

Story: Se strinjate, da se okusa ne da kupiti z denarjem?

Se. Poznam ljudi, ki imajo na sebi oblačila za več tisoč evrov, pa so blazno neokusno oblečeni. Verjamem pa tudi, da se je mogoče z malo denarja zelo okusno obleči.

Story: Se tudi vam, kot večini žensk, kdaj zgodi, da stojite pred omaro in razmišljate, da nimate nič za obleči?

Ne vem, kako je to možno, ampak to se mi nenehno dogaja. S prijateljico se pogosto nasmejiva temu, saj naročava in kupujeva nova oblačila in potem nikoli nimava česa obleči.

Story: Ali upoštevate 'dress code', kadar ste povabljeni na kakšen dogodek?

Poskušam, čeprav mi gre to kar malo na živce. Ne maram uniformiranosti, pa tudi te zapovedi največkrat niso nič kaj izvirne.

Story: Ali kdaj pri tem poiščete tudi nasvet stilista?
Ne, si kar zaupam. Za nasvet vprašam svoji sestri ali pa kakšno prijateljico. Velikokrat pa tudi jaz svetujem drugim. Prebiram modne revije in na internetu spremljam modne trende.

Story: Se dobro počutite v večernih oblačilih?

Dobro se počutim v bistvu v seksi, lepih in elegantnih oblačilih, ki pa ne smejo biti vulgarna.

Napisala: Andreja Freyer
Fotografije: Aleks Štokelj
Stiliranje: Matevž Faganel
Ličenje in pričeska: Luka Luka

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story