Modna zgodba z divjo Tjašo Perko

... (foto: David Paige) David Paige
Vir: Story
30. 1. 2014

Čeprav jo najbolj privlači vonj po bencinu in se najraje predaja adrenalinu, smo jo tokrat ujeli v bolj glamuroznem okolju. Divja Tjaša Perko nam je skozi črno-bele fotografije pokazala, da je tudi pod kotom 45 stopinj, ki so ga preizkusile vse velike dive Hollywooda, pravzaprav klasična lepotica brez primere. In te ne potrebujejo veliko, da bi bile videti fantastično.

Kakšen je za vas res dober stil?

Zame je najboljši poulični stil. Vsekakor pa je odvisno od tega, kaj komu pristaja. Sama prisegam na poulični stil, ker rada nosim džins ali barvne ali rahlo potiskane ozke hlače. Kombiniram jih z različnimi svilenimi srajcami in suknjiči. Všeč mi je tudi kombinacija džinsa z belo majico in allstarkami, lahko tudi visokimi petami. Nepogrešljiva je seveda velika torba. Zadnje čase so mi všeč usnjene hlače, ki se odlično kombinirajo s suknjiči in črnimi gležnjarji.

Koliko časa posvetite razmišljanju o modi?

Ne sledim nobenim modnim trendom, ampak sebi. Opazujem pa tiste ljudi, ki imajo po mojem mnenju dober stil; tako dobim kakšno novo idejo. Sem pa stalna obiskovalka tedna moda in rada si ogledam, kaj je novega na 'sceni'. Seveda se rada sem in tja oblečem tudi v črno oblekico in pete.

Kako velika je vaša omara in kaj lahko najdemo v njej?

Kot vsaka ženska tudi jaz rečem, da je premajhna. Imela bi omaro, veliko kot hiša, pa še ne bi bilo dovolj. V njej se najde vse in preveč.

Tjaša Perko

Česa imate preveč in česa premalo?

Vsega veliko in ničesar premalo. Ko mi je neki kos oblačila zelo všeč in mi ugaja kroj, si bom to stvar kupila v vseh barvah. Sicer imam veliko črnih oziroma temnih oblačil. Nenehno kupujem črne kratke majice in mogoče jih imam celo preveč. Ista zgodba se ponovi pri črnih hlačah. Med seboj se razlikujejo samo po gumbu.

Imate kakšno modno obsedenost?

Morda bi lahko rekla, da obsedeno zbiram nakit, ki ga v resnici sploh ne nosim, zgolj kopiči se. Seveda pod obsedenost štejem tudi nakupovanje čevljev in očal. Torbic je prav tako veliko, ampak moje oko najprej pogleda čeveljce. (smeh) Če vse skupaj povzamem, mislim, da sem obsedena kar z vsem. (smeh)

Kako ste oblečeni večino časa in kako za posebne priložnosti?

Večino časa sem oblečena poulično in prisegam na lepo udobje. Ko se stemni, pa še nisem zapustila doma brez pet! Ljubim pete, ki me popeljejo v noč.

Ste kdaj kakšen nakup obžalovali?

Velikokrat sem si že kupila kos, ki ga potem nikoli nisem oblekla. Sicer ne vem, zakaj, ampak v tistem trenutku mi je krasen, pozneje pa ugotovim, da mi ni všeč. Ampak nekajkrat na leto naredim generalko in oblačila podarim sorodnikom, znancem ... In tako z različnimi novimi kosi koga tudi razveselim. Z leti sem se naučila, da ne shranjujem ničesar, ker bi se v nasprotnem primeru omara lahko zrušila. (smeh) Čeprav se včasih zgodi, da čez mesec dni iščem neko stvar, pa se spomnim, da je nimam več ... Takrat mi je žal.

Imate kakšen kos, ki nosi še posebno lepo sporočilo in zaradi sentimentalne vrednosti ne bo nikoli izgubil prostora v omari?

Torbico, ki mi jo je podaril brat. Pa ne kot darilo, ampak kar tako, za lepši dan!

Kako bi opisali stil Slovenk in ali smo po vašem mnenju napredne?

Stil Slovenk se razlikuje. Še posebej, če se sprehodiš po Čopovi in malo opazuješ. Vse niso napredne, jih je pa veliko. Obožujem stil Ive Krajnc in Aljoše Bagole.

Tjasa Perko

Česa ne bi nikoli oblekli in se vam zdi popolnoma zgrešen trend?

Živalski vzorci, prav gotovo. In pa različni pretirani napisi na majicah.

Je kaj, kar si še posebej želite, pa še ni priromalo v vašo omaro?

Da, trenutno sem v lovu za Givenchyjevimi škorenjci. (smeh)

Slovenski oblikovalci ali tuje znamke?

Vedno bolj so mi všeč slovenski oblikovalci in mislim, da bom imela vsako leto več njihovih kosov v omari. Še posebej pri srcu mi je Garevski. Imamo pa tudi veliko mladih talentov, za katere upam, da jim bo uspelo. Žalostno je, da pri nas moda ni tako cenjena kot drugod. Roke dvigam tudi za Petra Movrina in njegovo drugačnost. Bravo!

Najdražji kos v omari ...?

Hm ... Bunda Max Mara.

Napisala: Manja Plešnar
Kreativni vodja projekta: Špela Jambrek
Stilistka: Alenka Birk
Make Up Artistka: BIlly za Illamasqa
Pričeska: Matjaž Šiška za Mič Styling
Asistent pričeske: Luka Korošec za Mič Styling

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 05/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 05/2014

Story Story 05/2014, od 22. 01. 2014