Modna zgodba z Matjažem Kumeljem

"Prisegam na usnjene oz. jakne iz umetnega usnja, tega se enostavno ne naveličam!" (foto: Ana Gregorič) Ana Gregorič
Vir: Story
24. 7. 2014

V ozadju se sliši 'Keep on rocking in the free world', obkrožajo nas zvoki izpuha in hlapi bencina ter pevec in maneken Matjaž Kumelj, ki se je za revijo Story znova prelevil v vlogo, tokrat nekompromisnega rokerja, ki moč črpa iz glasbe. Tako kot on, tudi po tem, ko na odru ugasnejo luči.

Matjaž, ste po snemanju zabavne oddaje, v kateri ste se vsak teden prelevili v drugo osebo, bolj začel ceniti življenje 'brez kostumov'?

Še bolj cenim zvezde, ki imajo dodelane kostume za nastope, posebne pričeske, ki jih verjetno delajo vsak dan, in vse priprave na nastope. Vsa čast. To je bila izvrstna izkušnja, za nas veliko težja, ker smo nastop osvojili v enem tednu. Zdaj še bolj spoštujem ženske. (smeh) Moral sem biti ženska, lep, imeti žensko hojo, gibe, seveda ne smem pozabiti na ženski glas. Uf, to je bilo noro in naporno. Vsaj petk sem se rešil. (smeh) Veliko raje imam ženske, kot da bi sam bil ženska!

Kdo izmed svetovnih zvezdnikov vas najbolj stilsko navdušuje in zakaj?

Veliko jih je. Od vsakega se lahko kaj novega naučiš. Michael Buble mi je blizu, ker je velikokrat eleganten, včasih tudi športno eleganten. To sem jaz! Obožujem odrski stil Usherja. Imam resnično rad jakne, on pa jih ima na sto in en način. To je noro, pa še odlično je videti. (smeh)

Matajž

V kateri vlogi ste najbolj uživali tudi zaradi kostuma?

Najbolj poseben je bil kostum Boya Georgea. Niti povedati ne znam, kaj je imel vse na sebi in kakšne barve, je pa zelo pomagalo pri nastopu. Imel sem občutek, da lahko samo pojem, preostalo pa bo naredil kostum. Res sem mu bil celostno podoben in vaje brez kostuma so bile čudne in ne prav uspešne.

V čem se počutite najbolj udobno in hkrati modno?

Odlično se počutim v posebnem suknjiču ali 'hudi' jakni. Če imaš kaj podobnega, lahko kombiniraš spodaj z odštekano srajco ali majico. Preprosto, a vedno učinkovito. Prisegam na usnjene oz. jakne iz umetnega usnja, tega se enostavno ne naveličam!

Matjaž

Kako pa bi opisali svoj slog?

Rad kombiniram športna oblačila, tudi trenerke, in obožujem športno obutev. Za druge priložnosti pa se rad oblečem lepo, elegantno. Lahko me vidite v hlačah na rob, elegantnem suknjiču, srajcah ... s kakšnimi dodatki pa popestrim celoten stajling. V tem se počutim domače in niti približno ne 'zvezanega'. (smeh)

Se vaš odrski slog močno razlikuje od vsakodnevnega? Če ne, me zanima, ali se bo spremenil v prihodnje, glede na naučeno v zadnjih nekaj mesecih?

Ne razlikuje se ravno veliko, ker imam rad, da se lahko ljudje poistovetijo z mano. Zagotovo v smeri večjih nastopov, da je treba najti neko svojo pot in stil. Na fotografiranjih mi že dobro uspeva. Sem pa v pretekli oddaji spoznal, da so svetovne zvezde svoj stil skrbno načrtovale in ga dodelale.

Matjaž

Bi rekli, da ste pravi metro moški, ki izredno skrbi zase, ali se požvižgate na tovrstne okvire?

Nikoli nisem razmišljal o tem, kaj šele, da bi se opredeljeval. Ti okviri so bolj medijsko napihnjeni. Zase skrbim tako, da se ukvarjam s športom in prehrano. Verjetno pa vsi radi vidimo, da se človek uredi in ugotovi, kaj mu najbolje ugaja. Glede na to, da delam kot maneken, pa verjemite, da zelo malo časa preživim v kopalnici, ker je to izguba časa. (smeh)

Kaj bi videli, če bi v tem trenutku odprli vašo omaro?

Videli bi precej urejeno omaro. Veliko različnih, lepo obešenih hlač, jaken, celo dizajnerske suknjiče pa tudi škatle obutev. Ne vem, zakaj se jih ne morem znebiti. Malo čudna navada. Za čevlje pa je omara premajhna!

Matjaž

Ste strasten zapravljivec ali se nakupov lotite zelo po moško, 'previdno' in na hitro?

Sem odličen spremljevalec za nakupe ... ampak ne več kot eno uro. (smeh) Da bi nakupe načrtoval, se še ni zgodilo in nisem ravno takšen tip. Če mi je nekaj všeč, na hitro razmislim, kje bi to stvar lahko uporabil. Odločim se - da ali ne. To je vse. Da, nakupujem zelo na hitro in velikokrat po potrebi.

Ali radi svetujete drugim, kako naj se oblečejo? Greste kdaj po nakupih s prijatelji, prijateljicami?

Rad svetujem in imam nekaj stilske žilice. Tudi z argumenti hitro prepričam, da je nekdo videti dobro v določenem stajlingu.

Kaj je za vas res dober šoping?

Takole je. Sprehajam se po nakupovalnem centru, vidim odlične superge, ki pristajajo k jakni, kupljeni pred enim tednom. Potem zavijem v trgovino s tehniko, v kateri sem lahko dve uri. Potem pa z družbo na odlično kosilo. Popoln dan zame. Volk sit, koza cela in lažja denarnica! (smeh)

Napisala: Manja Plešnar
Kreativni vodja projekta: Špela Jambrek
Fotografije: Ana Gregorič
Asistent fotografije: Luka Brataševec
Stajling: Boris Arivuković
Pričeska: Luka Korošec za Mič Styling
Make-up artist: Luka Korošec za Make Up Artist Center
Zahvala Bojanu Kousu in konjeniškemu klubu Cavallo, ter kamnolomu Sadinja vas - Sostro

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 30/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 30/2014

Story Story 30/2014, od 17. 07. 2014