Modna zgodba z Zalo Ribič Djurić: Slovenska Audrey

12. 9. 2014
Deli
"Nekdo mi je pred kratkim rekel, da sem takšna 'swag' dama." (foto: Matjaž Očko)
Matjaž Očko

Zala Ribič Djurić nas tokrat v modni zgodbi popelje v svet, ki ji je povsem pisan na kožo. V svet, kjer se počuti kot dama. Ni torej naključje, da je njena modna muza graciozna in večna Audrey Hepburn, katere odsev se zrcali v Zali.

Kako si se imela na fotografiranju? Si bila zadovoljna z izbranimi stajlingi?

Imela sem se izvrstno, kaj drugega bi pa lahko pričakovali s tako fino ekipo. Vsi smo zatopljeni v svoje področje, hkrati pa z veseljem sprejemamo komentarje drugih. Stajlingi so mi bili čisto pisani na kožo, počutila sem se kot pariška gospodična.

Kako bi sicer opisala svoj stil?

Hmmm ...Ta je pa težka! Včasih sem se zatekala zgolj k vintageu, zdaj sem pa le prepotovala nekaj desetletij naprej, čeprav sem še zmeraj obdržala perle in visok pas. Rada sem lepo urejena, vendar ne pretiravam, ker sem čisto preveč ležeren tip. Nekdo mi je pred kratkim rekel, da sem takšna 'swag' dama. (smeh)

Zala

Kdo je tvoja modna muza?

Danes živeče muze nimam, največja kraljica pa zame ostaja Audrey Hepburn. Ni lepšega, kot če ženska zna biti dama! Sploh pa če se zraven še ne boji biti smešna, kajti bila je velik komik.

Česa imaš v omari največ in česa vedno premalo?

Ničesar nimam največ, imam pa vedno premalo dveh stvari: oblek in prostora. (smeh) Zdi se mi, da je to problem bolj ali manj vsake ženske.

Zala

Kolikokrat se po modni nasvet zatečeš k staršema in kdo ti bolje svetuje?

Zadnja leta se bolj oči in mami zatekata po nasvet k meni. Seveda pa tudi jaz potrebujem potrdilo od njiju, kadar grem na kakšno pomembno srečanje ali pa zabavo. Mami je tista, ki skrbi za barve, kroj itd. Oči pa tisti, ki skrbi za dolžino krila. (smeh)

Kakšen stil ali modno obdobje ti je najbolj všeč?

Vsako obdobje ima svoj čar. Prva polovica prejšnjega stoletja se mi zdi super, potem osemdeseta so tudi simpatična in pa seveda današnje.

Zala

Koliko stvari v tvoji omari ima sentimentalno vrednost?

Sentimentalno vrednost imajo obleke, ki sem jih podedovala od babice ali mamice, ko je bila mlajša. Ene hlače imam celo od prababice, ampak moram dodati zadrgo, ker je takrat niso uporabljali.

Ali imaš kakšno posebno modno obsesijo?

Ne da bi jaz vedela, ne obremenjujem se toliko s tem. Saj se zanimam za modo, ampak v tej meri, da je užitek, in ne muka.

Kdaj se največkrat odpraviš v šoping?

Kadar ugotovim, da res potrebujem neki konkreten kos. Nikoli ne grem v šoping z namenom, da bi se nagradila za kakšen uspeh ali pa da bi se razvedrila, če bi bila žalostna ... To se mi ne zdi smiselno. No, edino če ravno kaj zaslužim, si kupim kakšno oblekico ali dve.

Zala

Kateri je tvoj najljubši kos iz omare?

Polno omaro oblek imam. To je najlažje nositi. Ni komplikacij pri kombiniranju, pa še samo čez glavo jo potegneš in greš. So preproste in igrive, tako kot sem jaz.

Ali kdaj nosiš kakšen kos, 'podedovan' od mame?

Ja, polno maminih oblek imam. V bistvu, če pomislim, sploh nima smisla, da imava ločeni omari, ker si neprestano 'kradeva' stvari. Preden grem v šolo, mami pogleda, katere čevlje obuvam, da ve, ali imam na primer rjave, ne more obleči kombinacije s svojo najljubšo bež jaknico ...

Kaj je tvoj modni moto?

Moj modni moto je podoben življenjskemu: ne obremenjujte se preveč, naj bo užitek, ne težava. Itak je ležerno moderno in manj več, zakaj bi se potem takem ubijali z metre dolgimi računi!?

Misliš, da obleka naredi človeka?

Obleka naredi človeka, ampak vpliva samo na videz, ne smemo pa pozabiti, da je zunanjost samo majhen delček celega bitja. Prosim, ne pozabite na notranjost! Nobena moda ne pomaga, če si 'žleht'! (smeh)

Napisala Manja Plešnar
Kreativni vodja projekta Špela Jambrek
Foto Matjaž Očko
Asistent fotografije Miroslav Rajković
Stajling Alenka Birk
Make-up artistka Mateja Pozeb Očko
Pričeska Luka Korošec za Mič Styling
Zahvala Hotelu Plaza v Ljubljani

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave