Modni trendi pomlad/poletje 2011

Givenchy (foto: All about fashion) All about fashion
Vir: Story
22. 3. 2011

Ponujamo vam pogled na najbolj vroče, zanimive in razigrane modne trende, ki so napovedani za prihajajoče tople spomladanske dni vroče poletne noči.

Modni trendi za prihajajočo sezono pomlad-poletje, ki so predstavljeni na vodilnih svetovnih tednih mode, so prava osvežujoča poslastica po dolgi in mrzli zimi. Zelo razigrana in pisana moda je odlična popestritev za dolge sončne dni in vroče poletne noči.

Na modnih pistah so se vrstili naslednji modni trendi: svetli toni s posebnim poudarkom na beli barvi, divji potiski, kot so živalski vzorci, etno motivi, pisane in črtaste kombinacije,cvetlični motivi in obujanje nežne romantike, žive barve, največ oranžne, rumene, fuksije, turkizne, ogromno dodatkov, kot so rese, vezenine, čipke, dolge lahkotne pisane obleke in dodatki v stilu 70. let in še vedno aktualen rokerski stil z veliko usnja, netov in zadrg.

Pariz je moden, prefinjen, sofisticiran in najbolj usmerjen k visoki modi. Teden mode nam je ponudil prefinjenost in čaroben pariški šik.

V Chanelovi kolekciji lahko občudujemo decentno večplastnost in vedno prisoten neoklasični stil, nadgrajen z veliko potiski, dodatki čipke, perja, vezenin. Pri Givenchyju smo videli drzno kolekcijo ostrih krojev divjih živalskih vzorcev ter rokersko navdahnjena oblačila. Klasika pariškega tedna mode je Diorjeva kolekcija, ki nas je tokrat navdušila s posebnimi in prodornimi kreacijami živih barv in zanimivih potiskov. Legendarni Yves Saint Laurent se kot vedno predstavlja z ultimativno šik ter nadvse sofisticirano kolekcijo.Vsakič bolj navdušuje tudi popolna kolekcija Lanvina s trendnimi kosi živih barv in kovinskih dodatkov.

Pri Louisu Vuittonu smo občudovali razigrane etno vzorce. V nasprotju s tem lahko pri Valentinu najdemo nežne tone in uživamo v romantičnem glamurju. Vedno ekstravagantni Jean Paul Gaultier pa je predstavil svojo udarno rokersko kolekcijo z opaznimi dodatki in posebnimi kosi.

V Milanu smo občudovali zelo trendno, klasično, elegantno, a seksi in privlačno modo.

Mojster elegance Giorgio Armani je naredil kreacije v temno modrih in sivih tonih zelo ženstvenih silhuet. Pri kraljici fatalnega Donatelli Versace so se vrstile oprijete in ženstvene obleke živih barv ter geometričnih vzorcev. Zelo barvno kolekcijo, polno živo oranžnih, modrih, zelenih in rumenih tonov ter živih potiskov in črt, nam je ponudila tudi Miuccia Prada.

Pri trendnem Gucciju so nas navdušili z močnimi in glamuroznimi kosi, pomešanimi z etno vplivi, safari šikom in z veliko dodatki črnega usnja.

V popolnem nasprotju s tem je bila prelepa nežna in romantična kolekcija Dolce&Gabbana, ki je nadvse senzualna in glamurozna.

London je vedno poseben, nekoliko avantgarden in samosvoj. Londonski teden mode kot vedno skrbi za posebnost in inovativnost.

Paul Smith nam s svojimi modeli ponuja moške kroje na ženstven način. Črno in belo kombinira z živimi barvami in moškimi dodatki. Trendni Matthew Williamson je predstavil dolge in lahkotne obleke živih barv ter kontrastne kratke oprijete obleke zanimivih potiskov in živih barv.

Čudovita in udarna kolekcija Burberry Prorsum je hkrati divja in še vedno precej prefinjena. Klasični kroji so kombinirani z motorističnimi jaknami in živalskimi vzorci. Med mladimi vedno bolj uspešen Antonio Berardi je naredil nežno in romantično kolekcijo v pudrnih tonih.

Ikona londonskega stila in londonskega tedna mode Viviene Westwood je nadgradila svojo avantgardno kolekcijo z modnimi cvetličnimi vzorci in živimi barvami.

Najbolj udobne, urbane in uporabne kolekcije so predstavljene na največjem ameriškem tednu mode v New Yorku.

DKNY se je predstavil s prefinjeno kombinacijo šik Pariza in funkcionalnega New Yorka s klasičnimi in ženstvenimi kosi.

Minimalistična, a udobna kolekcija posebnih krojev Calvin Klein je predstavljena v črni in beli barvi. Ralph Lauren je svoje klasične modele nadgradil z vplivi Divjega zahoda z veliko pasovi, resicami …
Čudovita kolekcija Marca Jacobsa je razigrana, navdihujejo jo 70. leta - dolge pisane obleke, dodatki rož, zanimivi potiski, veliki klobuki.

Max Azria je svojo, v osnovi minimalistično kolekcijo popestril z bogatimi dodatki čipke, vezenin, satena.

S svojo novo kolekcijo oblek se je predstavila tudi jetseterica Victoria Beckham. Zmagovita kombinacija ženstvenih oblik in trendnih barv se je izkazala za prefinjeno in zapomljivo kolekcijo.

Napisala: Irena Lušičič
Fotografije: All about fashion

Nova Story že v prodaji

Story