Nada Brezec: Lepotnih trikov jo je naučila mama

Nada Brezec (foto: Fulvio Grissoni) Fulvio Grissoni
Vir: Story
12. 9. 2011

Nada Brezec, žena našega najvišjega košarkarja Primoža Brezca, je nakupovala že v skoraj vseh svetovnih modnih prestolnicah. Te so ji všeč predvsem zaradi pestrega modnega, kulturnega in večernega življenja, kljub poznavanju tujih modnih gurujev pa ima v svoji garderobi kar nekaj modnih kosov slovenskih modnih oblikovalcev.

Story: Ali je moda pomemben del vašega življenja ali pa se z modnimi trendi ne obremenjujete preveč?

Moda ni med pomembnejšimi deli mojega življenja, jo imam pa zelo rada in tudi z veseljem spremljam modne trende, si ogledam katero od modnih revij, prebe­rem Vogue, Elle, InStyle, Story itn. Moda je zame predvsem zabavni in igrivi del življenja. Pred vsako sezono se poučim in pregledam trenutne trende, a to ne pomeni, da jih slepo upoštevam. Letos sem bila povabljena na Fashion Week v New Yorku, kar je bila zelo zanimiva izkušnja, ki jo bom vsekakor še ponovila. Na eni od revij sem bila v obleki Mira Mišljena, za katero sem prejela veliko pohval. Tudi pevka Fergie me je vprašala, kdo je ustvaril obleko.

Story: Kako bi opisali svoj stil oblačenja?

Kot 'casual chic', kar pomeni, da so oblačila udobna, hkrati pa modna s kakšnim ženstvenim in sofisticiranim dodatkom. Za večerne priložnosti pa se rada uredim bolj glamurozno in zapeljivo.

Story: Se spomnite kakšnega obdobja, ko bi na svoje modne kikse raje kar pozabili?

Seveda se. Teh je bilo kar nekaj v srednji šoli, v študentskih letih, pa tudi zdaj se zgodi kakšen. Ampak kdor živi, greši. Občasno se zberemo s prijateljicami, gledamo fotografije s srednješolskih in študentskih zabav ter se nasmejimo takratni modni izbiri. Je pa res, da je bilo to drugo obdobje, vse drugo nas je bolj zanimalo kakor moda, pa tudi modni trendi so se spremenili. Se pa trudim, da mode ne jemljem preresno.

Story: Vaša hčerka Nika je stara šest let in postaja prava mlada dama. Se velikokrat odpravita v kakšen nakupovalni center?

Z Niko se zelo veliko druživa in tako se tudi v nakupovalni center odpraviva skupaj, ampak načeloma samo, kadar kaj potrebujeva zanjo, saj se Nika za zdaj veliko raje igra, kot pa nakupuje. Je pa že zelo odločna pri tem, kaj bo oblekla in kaj ji je všeč, tako da redko kupim kaj, ne da bi ona prej odobrila. Nika ima najraje oblekice Disneyjevih princesk, tako da imamo doma celo kolekcijo kostumov vseh princesk, čeveljčkov, kronic, torbic in vsega, kar spada zraven.

Story: Ste ena izmed tistih mamic, ki se zelo težko upre nakupu otroških oblačil?

Sem mamica, ki zelo rada nakupuje za hčerko, se pa trudim ne pretiravati. Ker otroci rastejo, ji seveda pred vsako sezono nakupim vse, kar potrebuje.

Story: Katere modne kose pa največkrat privoščite sebi?

Največkrat si kupim lepo obleko in potem sanjam, kako jo bom nosila, ter komaj čakam kakšno priložnost, da jo oblečem.

Story: Ste že kdaj prišli domov in vam je bilo ob pogledu na račun žal, da ste za oblačila zapravili toliko denarja?

Tudi to se je že zgodilo. Na srečo se ni zgodilo velikokrat.

Story: Ker zaradi moževih športnih obveznosti pogosto potujete, izkoristite prosti čas za obisk trgovin znanih blagovnih znamk?

Kadar sem v kateri od modnih prestolnic, obiščem tudi trgovine znanih blagovnih znamk in izkoristim priložnost za nakup kakšnega trendnega modnega dodatka, največkrat torbice ali čevljev.

Story: Vas je kakšna svetovna modna prestolnica še posebej očarala?

Pariz, New York in London. Vsa tri mesta so mi zelo všeč zaradi ponudbe modnega, kulturnega, umetniškega in tudi večernega življenja. V večjih mestih sta mi zelo všeč sproščenost in modna drznost.

Story: Imate najljubšega modnega oblikovalca?

Nimam prav najljubšega, cenim pa delo veliko modnih ustvarjalcev. Od slovenskih so mi zelo všeč Miro Mišljen, Nina Šušnjara, Maja Ferme, Matevž Faganel, Nika Urbas, Zoran Garevski, Lara Bohinc. Ko takole začnem naštevati, vidim, koliko talenta premore Slovenija. Od tujih so mi zelo všeč Muccia Prada, kadar kreira za Miu Miu, Yves Saint Laurent, Monique L'Huiller, Galliano za Dior in Armani.

Story: Vas Primož kdaj vpraša za modni nasvet, če se odpravita na večerni dogodek ali posebno priložnost?

Primož me vpraša za mnenje, kadar nakupuje, saj se večinoma skupaj odpravljava po nakupih. Preden se odpraviva kam, me vpraša, ali mi je všeč tisto, kar je oblekel, ali pa me prosi, da mu pomagam izbrati obleko. Tudi jaz njega vprašam, kaj mu je všeč. Imam lepo obleko, ki je vsem prijateljicam zelo všeč in sem jo kupila na enem od potovanj v New York, a ker možu ni tako všeč, je nikoli ne oblečem, kadar sva skupaj.

Story: V kakšnih oblačilih pa ga vi najraje vidite?

Najraje ga vidim v džinsu in beli 'casual' majici ali beli srajci ter allstarkah. Zelo mu tudi pristaja obleka in zelo mi je všeč, ko jo obleče.

Story: Ker je košarkar, mu nakupovanje oblačil najbrž predstavlja kar nekaj preglavic, kajne?

Res je. Primož je visok 217 cm, zato si oblačil ne more najti prav povsod. Najraje nakupuje v ZDA, kjer dobi vse, kar potrebuje, v svoji številki.

Story: Ker ste veliko nižji od njega, predvidevam, da imate v svoji omari kar nekaj čevljev z visoko peto?

Imam precej čevljev z visoko peto, a predvsem zaradi tega, ker jih imam od nekdaj zelo rada. Od mojega moža pa je vsak precej nižji. (smeh)

Story: Koliko centimetrov pa znašajo najvišje petke?

Dobro vprašanje. Tega res ne vem. Mislim, da imajo najvišje petke okoli 15 centimetrov.

Story: Imate svojo garderobo zloženo po kakšnem principu, npr. barvno usklajeno, po znamkah itd., ali je bolj razmetana?

Garderobo imam zloženo, pa tudi organizirano po barvah in modelih. Plašči, jakne, dnevne obleke, večerne obleke, krila, džins, bele srajce z dolgimi rokavi, kratkimi itn. Svoje stvari imam rada, zato jih nikoli ne mečem in so vedno lepo pospravljene ter zložene.

Story: Kakšne barve pa prevladujejo v vaši omari?

Najdejo se vse barve, najbolj pa pre­vladujejo črna, temno modra, bela in siva.

Story: Imate kakšen lepotni obred zjutraj ali zvečer?

Nič posebnega. Vsako jutro in zvečer se umijem ter oprham. Nikoli ne grem spat z ličili na obrazu. Zadnja stvar, ki sem jo odkrila, je električna ščetka za umivanje obraza, ki je odlična in z obraza odstrani vso nečistočo, pa tudi zmasira obraz.

Story: Se na sprostitveni tretma raje odpravite v kozmetični salon ali poznate domače trike, s katerimi ohranjate mladostni videz?

Zelo rada se občasno odpravim v kozmetični salon. Domači triki, ki mi jih je pokazala moja mama, ki je zelo mladostnega videza, pa so maske za obraz v obliki svežega sadja, mlečna kopel, piling telesa z morsko soljo in še marsikaj. Z mamo sva si velikokrat naredili domačo masko za obraz iz kvasa, žličke  kisle smetane in medu, drugače pa uporabljam organsko kozmetiko The Organic Pharmacy.

Story: Ali med poletnimi meseci več časa namenite negi telesa?

Za telo vse leto pridno skrbim s pilatesom in gyrotonic vadbo, med poletnimi meseci malo pa so bolj pogosti depilacija, piling in masaže.

Story: V teh dneh uživate v sončnem Miamiju. Na kakšne kopalke prisegate na tamkajšnjih peščenih plažah?

Na bikinke in brazilke. V Miamiju velja pravilo 'manj je več'. (smeh)

Napisala: Anja Kontrec
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Fotografije: Fulvio Grissoni
Stilistka: Nina Jagodic
Ličenje: Maja Šušnjara
Pričeska: Matjaž za Mič Styling

Nova Story že v prodaji

Story