Neprecenljivi lepotni nasveti Danijele Martinović

Danijela Martinović (foto: Šime Eškinja) Šime Eškinja
Vir: Story
1. 10. 2013

Splitska glasbenica Danijela Martinović nam je zaupala svoje modne in lepotne skrivnosti, ki jim zvesto sledi in ob tem ostaja zvesta samo sebi.

Z Danijelo sva se srečali med njenim obiskom v Ljubljani. Prišla je kot novi zaščitni obraz za edinstvene zapestnice prestižne italijanske blagovne znamke Cruciani. Med službenimi obveznostmi si je vzela nekaj časa za modni klepet in nam zaupala svoje male skrivnosti.

Poletje je že za nami, kako ste ga preživeli?

Bilo je prijetno, združeno s koristnim. Zelo sem vesela, da sem spet nastopala na splitskem festivalu, saj je to moj dom, kjer se je moja zgodba začela. To poletje je bilo v znamenju Cappuccina, mojega zadnjega singla. Cappuccino je kot jaz, saj rada preživljam čas s prijatelji.

Vedno ste urejeni, fit, v koraku z modo. Kako skrbite za telo in videz?

Ključ vsega je, da sem to jaz, nikoli se nisem zapustila. Nikoli nisem bila v fazi, da se mi ne bi ljubilo skrbeti zase. Vedno se zavedam tega, da sem ženska, in predvsem želim biti všeč sama sebi. Ko pogledam svoja stopala pozimi, želim, da so tako lepa in negovana kot v poletnih mesecih, ko jih vsi razkazujemo.

Med adolescenco mi veliko stvari na meni ni bilo všeč, a sem sčasoma ugotovila, da je vse to del mene in da sem to jaz. Zdaj zelo ljubim svoje telo in želim uživati v tem, kar imam. Pri kondiciji svojega telesa nisem kampanjska, nasprotno, zelo sem vztrajna in rada skrbim zase.

Imam treninge z osebno trenerko, s katero delam, obiskujem fitnes, hodim na ure joge. Zelo pazim pri prehrani, ne pijem gaziranih pijač in sokov, ne jem ničesar belega, torej bele moke, sladkorja, ne jem ocvrte hrane. Mogoče se komu to zdi težko, ampak ko to vnesete v svoje življenje, postane vaš življenjski slog, prehranjujete se zdravo in pozneje nezdrava hrana preprosto ni več del vas. Ko sem se začela zdravo prehranjevati, sem se počutila odlično, kar je bilo popolno ob življenjskem ritmu, ki je zelo naporen, ko delaš ponoči in veliko nastopaš.

Kako skrbite za svoj prelep angelski obraz?

Sem zelo odgovorna, ko gre za nego kože. Nikoli nisem šla spat z ličili. Nekaj malih nasvetov sem dobila od pravih žensk in pravih dam in jim zvesto sledim. Do svoje kože sem bila vedno odgovorna in vedno sem se potrudila, da sem jo ohranjala in negovala, kot sem jo najbolje lahko.

Kar zadeva izdelke in tretmaje, sem odkrila delo dr. Sanje Gošović v Zagrebu, ki ima že dolgoletne izkušnje na tem področju. Njen tretma temelji na tem, da spodbuja podkožne mišice, kar učvrsti in napne kožo. Svojo kožo želim ohranjati in negovati naravno in ti tretmaji mi zelo ustrezajo.

Kaj imate najraje pri modi? Je kakšen oblikovalec, ki ga obožujete? Kako izbirate oblačila?

Zadnje leto ali dve se zelo težko odpravim v tovrstne nakupe, ker je vse skupaj postalo zelo materialistično. Ženske so postavili v kotiček in z žensko podobo in imidžem služijo, mislim, da so nas nekako uniformirali. Zelo mi je všeč, ko je nekdo originalen in poseben, v nasprotju s trendi, ki si jih izmislijo za množice. Še najmanj mi je všeč to, da dekleta na slepo sledijo temu, kar je v revijah. Vsi bi morali imeti pike, le zakaj? Meni niso všeč in jih ne nosim.

Nikoli nisem dovolila, da moda nosi mene, ampak jaz nosim modo. To sem vedno upoštevala. Seveda v isti paket spada tudi kakšen modni kiks, a to je del moje osebnosti. Imam čudovito ekipo ljudi, s katerimi delam in ki mi vse to olajšajo. Pri oblačilih za nastope sem sodelovala z veliko hrvaškimi kreatorji, a najljubši mi je duet Arileo iz Splita. Njihove kreacije v sebi nosijo ravno pravšnji odmerek glamurja, čiste linije, ničesar ni preveč niti premalo. Nad njihovim delom sem resnično navdušena in lahko rečem, da smo se prav našli.

Katero oblačilo v svoji omari najbolj obožujete?

Pred kratkim mi je duet Arileo izdelal čudovit kombinezon, ki sem ga nosila na Cro-A-Porterju na Hrvaškem. To je eden izmed najlepših kosov, ki sem jih imela v življenju.

Kako se je začela zgodba z zapestnicami Cruciani?

Bila sem res zelo prijetno presenečena, ko sta me Marko Filej in Ivan Prinčič poklicala in prišla v Zagreb na pogovor z mano, saj sem najprej mislila, da gre za koncert ali kaj podobnega. Tako da me je njun predlog o sodelovanju z zapestnicami Cruciani nadvse razveselil, saj se ujemajo z mojim življenjskim slogom. Vsaka izmed njih namreč nosi sporočilo: ljubezen, sreča, neskončnost. To so vrednote, po katerih živim vsak dan. To je bila zares, kot bi rekli, ljubezen na prvi pogled in bila sem zelo počaščena da sem lahko postala Crucianijeva ambasadorka. Veliko mi pomeni, kako me te male zapestnice razveselijo, veliko bolj kot Tiffany. (smeh)

Bi še kaj zaupali našim bralkam?

Draga dekleta in dame, pomembno je, da ostajate originalne in samosvoje, ne sledite samo trendom in nikar ne delajte vsega, kar vam drugi rečejo. Če bi danes rade nosile rdeč klobuk in vijoličaste hlače ter rumene čevlje, potem kar! Življenje je samo eno, nosite ga, krojenega po sebi. Bodite ve tiste, ki narekujete novi trend, kar bo veliko bolje, kot biti tiste, ki mu sledijo. To je moj nasvet.

Karin Bizjak za revijo Story

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 40/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 40/2013

Story Story 40/2013, od 25. 09. 2013