Nina Osenar: Zgrešeni nakupi so preteklost

Zgrešeni nakupi so preteklost (foto: Fulvio Grissoni ) Fulvio Grissoni
Vir: Story
20. 1. 2011

Priljubljena pevka in voditeljica Nina Osenar je zamenjala že kup različnih stilov in pričesk, saj se ne boji novosti. No, vsekakor pomaga tudi to, da ima manekensko postavo in ji pristaja prav vse. Nina nam je sicer zaupala, da je z leti postala bolj previdna pri nakupih, razprodaje je zaradi gneče ne zanimajo, najbolje pa se počuti brez nedrčka ...

Story: Zamenjali ste že kar nekaj stilov, pričesk ... Ali ste imeli tudi stilsko obdobje, ki ga nikakor ne bi več želeli ponoviti?

Hm … Vsako moje obdobje zaznamuje tudi neki modni stil, ki se kaže navzven, ki odraža moje počutje. Mislim, da se to izraža predvsem v barvah - včasih ­imam fazo, ko nosim večinoma črna oblačila, potem se bolje počutim v barvnih, včasih mi ustreza temna, drugič spet bolj živa barva las …Sem se pa - vsaj kar se barve las tiče - malo umirila, ker sem imela zelo slabo izkušnjo, ko sem se pred tremi leti pobarvala na oranžno in si čisto uničila lase ... Zaradi tega sem se morala postriči na kratko, kar mi ni bilo preveč všeč. To je bil verjetno moj največji kiks. No, trenutno se kot rdečelaska počutim odlično!

Story: Vam je morda mama povedala, kdaj ste se začeli zanimati za modo? Vas je lahko ona oblačila vse otroštvo ali ste si že zgodaj začeli sami izbirati oblačilca?

Oblačila sem si večinoma izbirala kar sama. Sicer pa ima moja mama zelo dober okus za oblačenje in je veliko oblačil naročala pri ženi mojega strica, ki je šivilja. Tako sem imela kot otrok tudi kakšno črno oblekico, kar pa je povzročilo veliko obrekovanj, ker naj črna za otroka ne bi bila primerna. Meni pa je bila všeč!

Story: Ste se obuvali v mamine čevlje z visoko peto?

Tudi. (smeh)

Story: So mami zdaj všeč vaši modeli? Ali tudi ona ne nosi usnjenih čevljev?

Mama ima dva para čevljev iz moje kolekcije in pravi, da se v njih odlično počuti. Sicer pa ima pravilo, da vsak par rada ponosi in si šele potem kupi novega, kar je edino pravilno. Mislim, da bi se jaz v tem morala večkrat zgledovati po njej. Sicer pa ji večkrat čevlje kupim kar jaz in seveda niso usnjeni.

Story: Imate raje pete ali superge?

Superge, definitivno! Čez dan me ne boste videli v petkah. No, ko vodim oddaje ali kakorkoli nastopam, večinoma res nosim pete, ker me malce povišajo.

Story: Koliko se razlikuje vaša podoba v Big brotherju od te, ki jo vidijo vaši domači?

Doma me vidijo tudi s podočnjaki, v razvlečeni trenirki in skuštranimi lasmi … Ampak mama pravi, da sem tudi tako lepa - no, mame so večkrat lahko pristranske. (smeh)

Story: Česa imate največ v omarah?

Kavbojk.

Story: Ali raje nosite hlače ali krila?

Težko bi se odločila, saj oboje rada nosim.

Story: Imate raje udobno ali seksi spodnje perilo?

Odvisno od situacije ... (smeh)

Story: Ste našli dovolj udoben nedrček zase ali za lepoto potrpite, tudi če vas malo žuli?

Tega zagotovo ne bi trpela. Sicer pa poleti nosim veliko majic, kjer mi ga sploh ni treba nositi. In za zdaj gravitacija še 'štima'. (smeh)

Story: Kakšne barve spodnje perilo se vam zdi najbolj seksi?

Vijoličasto.

Story: Se vam zdi res potrebno, da je perilo seksi, da se počutite seksi?

Seksi se počutim lahko samo tako, da sem zadovoljna sama s seboj. Seksi perilo je lahko samo pika na i.

Story: Ali ste med tistimi, ki imajo v omari kup kavbojk, ali se vam zdi, da je dvoje kavbojk dovolj ...

Absolutno bi zadostovale dvoje. Ampak sem med tistimi, ki jih ima kup.

Story: Kako nakupujete? Imate raje načrtovane ali spontane nakupe?

Pravzaprav nakupovanja ne maram prav preveč ... To se je spremenilo v zadnjem času. Kar mi je všeč, si kupim na internetu. Razen nakita …Poleg solzic Swarovski in drugih obeskov, ki jih v zameno za donacijo lahko dobite na www.zamalejunake.si in so simbol solidarnosti do naših bolnih otrok, zelo rada nosim tudi stekleni nakit, ki ga sama izdeluje Barbara K. Germ in je res nekaj nekaj posebnega. Za izbiro tega nakita si vzamem čas in grem tudi k njej v trgovino.

Story: Kakšna oblačila si izbirate?

Rada se oblečem lepo, in če le gre, tudi ne preveč drago. Privoščim si kakšno majčko ali kavbojke Guess, Guess ima tudi super torbe in pasove, všeč sta mi tudi Miss Sixty in Diesel. Sicer pa so mi všeč še Zara, Mango, H&M - to so moji top oblikovalci. (smeh)

Story: Kaj je za vas najbolj pomemben dejavnik pri nakupu - cena, blagovna znamka ali material?

Samo to, da mi je všeč.

Story: Kaj je najdražji kos garderobe v vaši omari?

Kakšna obleka, ki sem jo dobila, in sicer od Nine Šušnjara ali Petra Thalerja.

Story: Ali kupite več enakih kosov, če se vam zdi, da ste našli nekaj posebnega?

Ne.

Story: Ste kdaj kupili kaj, česar niste nikoli oblekli? Kateri je bil vaš najbolj ponesrečen nakup?

Uh, to se mi je pa že večkrat zgodilo … Sedaj res poskrbim, da ne kupujem kar vsega, ampak premislim in kupim samo tisto, kar mi je res všeč.

Story: Sodelovali ste že z različnimi stilisti. So vas kdaj presenetili, da so vam razkrili, da vam pristajajo stvari, ki jih sami ne bi nikoli oblekli?

Stilira me večinoma Metka Albreht, ki ima tudi sama odlično postavo. Ravno tako Nina Šušnjara … Pravzaprav imam vedno okoli sebe samo lepe in postavne stilistke. Ena izmed njih je tudi Vesna Mirtelj, ki je tudi odlična oblikovalka in je že večkrat poskrbela za mojo podobo. Nikoli pa me ne oblačijo v nekaj, v čemer se ne bi dobro počutila, ker tega niti ne bi sprejela. Največji eksperiment doslej je bila gotovo kratka blond lasulja v zadnji oddaji Big brother, za katero je kriv mas­ker Luka. Sprva sem bila zelo skeptična, saj si nikoli nisem predstavljala sebe kot blondinko, ko pa so me oblekli in namazali in mi je Luka dal na glavo lasuljo, sem rekla, da lahko - ampak samo do prvih oglasov. (smeh)

Story: Se radi posvetujete s stilisti ali ste dovolj suvereni, da sami izberete garderobo za pomembno prireditev?

Večinoma že sama vem, kaj bi rada. Običajno imam že idejo in potem se ta s skupnimi močmi uresniči.

Story: Kako se je spremenil vaš stil z leti?

Pravzaprav niti ne tako zelo. Gre bolj za različna obdobja. Trenutno se spet dobro počutim v barvah in bleščicah.

Story: Ste 'navalili' na razprodaje?

Niti slučajno! Gneča mi ni všeč.

Story: Kaj bo vaš naslednji nakup?

Verjetno kakšni poletni natikači.

Napisala: Sonja Javornik
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Stilistka: Nina Jagodic
Ličenje in pričeska: Luka Luka

Nova Story že v prodaji

Story