Novoletni glamur z Nives Orešnik

31. 12. 2013 | Vir: Story
Deli

Nives Orešnik, miss Slovenije 2012, se je tokrat za zavrtela v vrtinec novoletnega blišča in glamurja. Skupaj smo se vživeli v dinamiko novoletnega maksimalizma in ekstravagance ter prepletli pet različnih niti glamurja, od naravnega, romantičnega in androgenega pa vse do dramatičnega in artističnega. Omislite si tistega, ki v vas prebudi vaš alter ego, in ob vstopu v novo leto pustite svojstven pečat.

Poznate kakšen domači izdelek izpod rok starih tet in babic, ki bi ga za lepšo in bolj sijočo polt priporočili našim bralkam?

Nasvetov, člankov, idej je že toliko, da še sama nisem vsega poskusila. Babice pa še res nisem vprašala. Piling za telo iz sladkorja in soli sem že poskusila, še posebej rada imam posebne programe pilingov za telo v savnah. Sicer pa prisegam na kamilični čaj za čiščenje kože in včasih tudi las in lasišča.

Kako pa skrbite za vsakodnevno nego kože, da ohranjate vitalno?

Vsako jutro si umijem obraz z vodo, se pogledam v ogledalo in se glede na odsev in prihajajoče obveznosti v dnevu odločim, ali je potreben make up. Če vidim res debele podočnjake, jih samo na hitro prekrijem s pudrom in nanesem maskaro, če grem v službo, na fitnes odvodit kako uro vadbe ali po opravkih. Če grem na kakšno predavanje na svojo umetniško fakulteto, ki je vedno malo v kaosu in kjer je ljudem res vseeno, kakšen si, pa si rečem, ah, nič, danes bom natur, tako ali tako me nihče ne bo gledal. In se dobro počutim, moja koža pa se mi najverjetneje v tistem trenutku zahvaljuje, da ji pustim dihati. V času, ko se približuje mraz, si kožo samo zaščitim s kremo in zaščitim tudi ustnice.

Kaj pa ličila za posebne, bolj svečane priložnosti kakšen stil vam je blizu za na pri­­mer prihajajoče novo leto?

Poudarjene oči ali poudarjena usta. Eno ali drugo. Za posebne priložnosti se, priznam, več ukvarjam s tem, da spremenim pričesko, kot da spremenim način ličenja. Pri ličenju si ne upam iti v ekstreme. Zdi se mi, da mi ne pristaja, tako da ne uporabljam živih barv. Sploh za pomembne priložnosti si nerada omislim kakšne novosti, saj ti lahko samo pokvarijo večer, če niso videti dobro. Sama raje poudarim oči kot ustnice, za novo leto bi make upu dodala kakšno zlato barvo, črno, vendar bi ostala zvesta svojemu narav-nemu slogu.

Je kakšen trik, ki ste se ga naučili od profesionalnih make up artistov in bi ga delili z nami?

Pri delu z vizažisti sem spoznala kvalitetna ličila in prvič opazila razliko med nizkocenovnimi ličili in kvalitetnejšimi znamkami. Naučili so me, da pri ličilih ne smeš preveč gledati na ceno. Prvič v življenju sem se naučila pravilno prilepiti umetne trepalnice in šminko nanašati s čopičem, kar je veliko lažje in bolje kot brez. Sicer pa ima vsak make up artist svoje trike. Hitro jih opaziš že med tem, ko delajo, vendar je vsak trik skrivnost make up artista in prav je, da se jih zaradi teh posebnosti tudi najame in plača, saj je to njihovo delo.

Letošnje lepotne zapovedi poudarjajo barve. Katere in na katerem delu obraza jih najraje uporabljate?

Najraje uporabljam zemeljske in pastelne barve okoli oči. Ob posebnih priložnostih si oči tudi rada poudarim s črno. Živih barv navadno ne nanašam na veke. Zdi se mi, da mi ne pristajajo zelo in tudi ni prave priložnosti za to. Všeč mi je, ko na različnih snemanjih dobim različne make upe, ki včasih vključujejo tudi veliko živahnih barv. Takrat si večkrat rečem, da bi morala kdaj nositi barve tudi drugače, a ko pride do trenutka, ko si moram narediti make up, se spet bolj počutim za naravne barve. Na ustnicah rada nosim roza ali rdečo barvo, vendar ne za vsak dan.  

Vabljeni tudi k ogledu nastajanja modne zgodbe. Videoprispevek si oglejte TUKAJ.

Kreativni vodja projekta, stajling in intervju: Špela Jambrek
Asistent fotografa: Miroslav Rajković
Make Up Artistka: Billy za Illamasqua-o
Pričeska: Matjaž za Mič Styling
Zahvala: Steklarni Rogaška, Mestni trg 22, Ljubljana

Avto magazin

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Avto magazinSTORY 01/2014

Naročite se na revijo Avto magazin:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 01/2014

Story Story 01/2014, od 23. 12. 2013