Nuška Drašček: Lepota je lastnost posameznika

Vir: Story
9. 4. 2009

Pevka Nuška Drašček, ki se že 20 let aktivno ukvarja z glasbo, je prepoznavna po angelskem glasu in črnih kratkih laseh. Le malo njenih oboževalcev pa ve, da je naravna svetlolaska, vendar pa je s trenutno podobo najbolj zadovoljna.

Story: Kako sami dojemate pojem lepote?
Prek notranjosti človeka, njegove energije; na lepoto gledam celostno, v celoti jo dojemam subjektivno - kar je torej zame lepo, ni nujno lepo za koga drugega. Lepoto začutim prek učinka, ki ga nekaj/ nekdo ima name.

Story: Kot pevka ste vedno izpostavljeni očem javnosti. Ali to pomeni, da morate vseskozi paziti na zunanji videz?
Tudi če ne bi bila pevka, bi popazila na zunanji videz, je pa odvisno, kaj si pod tem predstavljate - zame urejen videz pomeni, da si oblečen priložnosti primerno (torej če vem, da bom veliko hodila, me v petkah in oblekici pač ne boste srečali) in da nisi zanemarjen. Ličenje ni nuja pri meni, zelo rada sem brez ličil, le podočnjake prekrijem, kadar menim, da so res pregloboki. (smeh)

Story: Vaš zaščitni znak je kratka črna pričeska. Ste kdaj razmišljali o spremembi barve ali dolžine las?

Zdajšnja barva las je rezultat nenevarnih in neekstremnih eksperimentiranj s pričesko v mlajših letih - po naravi sem svetlolasa, zato sem dolgo časa imela svetle pramene, nato sem bila nekaj časa rjavo-rdeča pa tudi vijoličasta. Tudi dolge lase sem že imela, a le do ramen. Do zdaj sem s to podobo najbolj zadovoljna; če bi se odločila za spremembo, bi najbrž izbrala svojo barvo, ker jo je pač najlažje vzdrževati. Si pa že od nekdaj želim imeti dolge in goste lase, vendar bi bilo to možno le s podaljški, ker nimam nikakršnega potrpljenja za vse vmesne faze rasti. (smeh)

Story: Kako naličeni se sami sebi zdite najlepši?
Dve možnosti sta - ali čisto naravno, torej minimalno poudarjene trepalnice in obrvi (kar moram storiti zaradi barve), ali pa večerni videz z bolj poudarjenimi očmi. Sem si pa všeč tudi s kakšnim videzom Dite von Teese.

Story: Kaj zajema vaša vsakodnevna skrb za videz?

Kar se tiče skrbi za fizično in psihično dobro počutje, ki se ljudem daleč najbolj pozna na telesu, hodim od tri- do štiri krat na teden na fitnes, kjer se na treningih z osebnim trenerjem res napolnim z energijo. Kar se tiče nege obraza in telesa, pa ne delam nič kaj posebnega, ker imam neproblematično kožo in sta normalno umivanje ter nanos kakšne kreme - še to ne vedno - čisto dovolj.

Story: Kakšno kozmetiko najraje uporabljate? Ste zvesti določeni blagovni znamki ali radi eksperimentirate?
Ko najdem kaj, kar mi ustreza, redko kupim kaj drugega. Se bom pa v prvi vrsti odločala za naravno kozmetiko.

Story: Vaš zadnji kozmetični nakup?
Krema za obraz.

Story: Brez katerega ličila si ne predstavljate vsakdana?

No, brez ličil bi se pa že dalo. Bi pa občasno pogrešala korektor in bleščilo za ustnice.Napisala Anja Kontrec
Kreativni vodja projekta Irena Lušičić
Fotografije Miran Juršič

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story