Predstavljamo vam Jessico Jagec

Vir: Govori.se
9. 12. 2009

V naslednjih dneh si v rubriki Moda in lepota lahko preberete intervjuje z mladimi modnimi oblikovalci, ki bodo svoje obleke in sebe predstavili na modni reviji I KNOW YOU WANT ME – YOUNG FRESH CREATIVE, ki bo 9. decembra 2009 ob 19 uri v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Kako bi opisali svoj stil in svoj pogled na svet?

Moj stil je zelo ženstven, saj mi je všeč, da je ženska videti kot ženska. Rada poudarjam žensko silhueto in iščem inspiracijo v zgodovini. Moja oblačila so namenjena ženskam, ki so rade vsaj za določeno priložnost princeske. Uporabljam močne detajle, ki dajo oblačilu karakter. Moj pogled na svet je dokaj realen in spoštujem ljudi, ki so korektni. Ne maram praznih besed.

Kaj je unikatnega na vaših oblačilih?

Moja strast so večerne toalete, ki jih rada ustvarjam z materiali, ki so posebni že sami po sebi. Rada imam prefinjene materiale, ki naredijo žensko posebno. Oblačila so nosljiva, a ne navadna. Navdihujejo me nežne linije in različni lepo dodelani detajli, ki poudarjajo lepoto oblačila. Obleče jih lahko vsaka ženska.

Katerega znanega Slovenca oziroma Slovenko bi najraje oblekel?

Nimam neke najljubše osebnosti. Mogoče Katarino Čas. Ona je simpatična.

Katere barve najraje uporabljate pri oblikovanju in zakaj?

Moja barvna paleta je dokaj omejena, čeprav sem odprta za različne možnosti. Moja absolutno najljubša barva je rdeča. Uporabljam tudi modro, bež, belo, črno ter dodelam detajle v srebrni ali zlati. Rada pokažem ljudem, da se tudi zlato in srebrno barvo v zmernih količinah lahko nosi okusno.

Ženske – krilo ali hlače. Zakaj?

Oboje. Odvisno od priložnosti. Sama sem bolj privrženka hlač, čeprav se dobro počutim tudi v krilu. Všeč mi je, da ženska nosi krilo, še posebej zato, ker se mi zdi, da jih nosimo vedno manj. Ne poznam ženske, ki bi nosila vsak dan krilo. Škoda.

Kaj je največ, kar si želite doseči v modnem oblikovanju?

Kar se tiče ciljev, jih imam in poskušam biti ambiciozna, a kljub temu stojim z nogami trdno na tleh. Slovenija ni država, kjer bi lahko naredil blazno uspešno kariero. Še vedno so tukaj tuji trgi, na katere bi si želela prodreti in narediti znamko, ki bi zadovoljevala ženske po svetu. Vseeno je za zdaj na prvem mestu še vedno faks, naprej pa se pustimo presenetiti.

 

Mlade oblikovalce lahko spoznate tudi na spletni strani Mladi Oblikovalec.

Priporočamo