Rebeka Dremelj: Nikoli se ne bi odrekla črnim hlačam!

Rebeka Dremelj (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
10. 6. 2011

Pevka Rebeka Dremelj se najbolj sproščeno počuti v hlačah, kot vsaka ženska pa obožuje čevlje. V svoji garderobni omari jih ima več kot 200.

Story: Bi zase lahko rekli, da ste nori na modo?

Hm … kaj pa vem! Tako kot vse ženske sem rada lepo oblečena, imam pač to srečo, da sodelujem z Jernejo Zhembrovskyy, za katero bi lahko rekli, da živi za modo, in tako se velikokrat zgodi, da sem modno oblečena. Če bi določene stvari izbirala sama, mislim, da bi včasih brcnila v temo.

Story: Kako bi opisali svoj stil?

Preprost, športno-eleganten.

Story: Ste izbirčni pri izbiri oblačil?

Načeloma zelo rada nosim hlače. V hlačah, kavbojkah se počutim najbolj sproščeno, ni se mi treba obremenjevati, ali se kje kaj vidi, tako da … mogoče sem bolj izbirčna pri izbiri vrhnjih oblačil.

Story: Največkrat vas lahko vidimo v hlačah … Kdaj ste nazadnje na primer oblekli mini krilo?

Ja, res je, vendar moram priznati, da me je zadnje čase Jerneja nekajkrat zelo presenetila in mi za določena pojavljanja pripravili krila. Sprva sem malo komplicirala, na koncu pa sem se navadila in dve krili celo kupila za v svojo omaro. Sicer ju nisem še oblekla, ampak … imam ju.

Story: Se je vaša postava v zadnjih letih močno spremenila? Lahko oblečete kavbojke, ki ste jih nosili pred petimi leti?

Da se je spremenila, to moram žal pritrditi. Ampak mislim, da na bolje. Res je, da imam kakšno kilo več kot pred petimi leti, ampak to me dela bolj žensko, ženstveno, tako da se s tem ne obremenjujem. In da, še vedno lahko nosim obleke, ki sem jih nosila pred desetimi leti, le da so bile takrat malce ohlapne, danes pa so lepo ulite.

Story: Se spomnite kakšnega svojega modnega kiksa?

Za poznavalce mode jih je bilo verjetno kar nekaj, medtem ko zame osebno zagotovo ne. Vedno sem bila privrženka tega, da oblečem tisto, v čemer vem, da se bom dobro počutila, tako da … če je bil kiks, je bil pač kiks. Meni je bilo fajn.

Story: Je kakšen kos garderobe, ki ga pod nobenim pogojem ne bi oblekli?

Ne bi oblekla ekstremnega mini krila, ker mislim, da se to za moja leta ne spodobi, predvsem pa nisem takšna ženska, ki bi to znala nositi.

Story: Kateri pa so tisti kosi, ki bodo v vaši garderobi ostali za večno?

Črne hlače!! Ne odrečem se jim za noben denar.

Story: Koliko parov čevljev imate?

Uh, ne vem. Ogromno. Če seštejem vse škornje, sandale, salonarje in natikače, jih je verjetno čez 200.

Story: Koliko je visoka najvišja peta?

Petnajst centimetrov. Vendar te salonarje obujem le redko, ker ne morem dolgo stati v njih. Načeloma imam rada petke, ampak ne ekstremnih. Najraje imam tiste, ki so visoke do osem centimetrov.

Story: Kateri večji nakup ste si privoščili nazadnje? Ali veliko zapravite za garderobo?

Zadnji nakup sem si privoščila s svojo stilistko Jernejo, ko je ona kupovala, jaz pa plačevala.

Story: Bi katero od oblek, ki ste jih nosili v videospotih ali na koncertih, oblekli tudi sicer?

Bi, zakaj pa ne. Večino oblek sem imela tako za nastope kot za spote, bile so tudi vsakdanje oziroma bolj za večerne izhode. Velikokrat se je že zgodilo, da sem obleko iz spota oblekla tudi zasebno.

Story: Kaj najraje oblečete čez dan in katero je vaše najljubše večerno oblačilo?

Čez dan sem najraje v dimijah. Kupila sem jih v Sarajevu, hlače so udobne, nikjer ne tiščijo, lahko se 'nažiraš' ves dan, pa tega sploh ne opaziš. Le zvečer, ko se oblečeš v kakšne oprijete hlače, opaziš, da danes nisi ravnal prav. Zvečer, če grem kam, si najraje oblečem črne hlače, visoke pete in dober kor­zet.

Story: Se radi urejate za večerni izhod ali vam to predstavlja 'muko'?

Ko se premaknem od doma, se moram urediti, saj sem medijska oseba, zato mi večerni izhod ne predstavlja kakšne pretirane težave, ker sem tega že vajena. Je pa res, da zasebni večerni izhod predstavlja problem … to je nekaj takega, kot da bi novinarju v soboto zvečer rekli, naj napiše članek.

Story: Se radi poigravate z oblačili in modnimi dodatki? Se oblečete premišljeno ali bolj spontano?

Izbor oblek večinoma prepuščam osebi, ki ji zaupam. Naj se ona poigrava tako z modnimi dodatki kot z vsemi drugimi stvarmi, ki gredo zraven.

Story: Kateri letni čas vam povzroča največ težav pri oblačenju?

Pomlad. Škornji niso primerni, sandale spet ne in po navadi takrat ugotovim, da nimam dobre obutve.

Story: Se že pripravljate na poletje in na skok v kopalke? Kako?

Se. Drugega maja odpotujem na Bali, kjer bom snemala spot za lepo balado z novega albuma. Na ta podvig sem se kar intenzivno pripravljala, redno sem obiskovala center NN Dimenzije v Celju.

Story: Kakšne kopalke imate najraje?

Bikini. Po možnosti enobarvne.

Napisala: Andreja Freyer
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Fotografije: Primož Predalič
Stilistka: Špela Klara Jambrek
Ličenje: Maja Drab

Nova Story že v prodaji

Story