Špela Grošelj: Ne nosi prstanov

Špela Grošelj (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
31. 8. 2011

Ko je pevka Špela Grošelj shujšala za 15 kilogramov, je ugotovila, da lahko končno kupuje in nosi oblačila, ki so ji zares všeč. Prej je namreč včasih oblekla obleko, ki ni bila po njenem okusu, vendar je uspešno zakrila odvečne kilograme.

Story: Kako bi opisali svoj stil oblačenja?

Težko oceniš samega sebe, če bi ga pa že morala opredeliti, je moj stil športno-eleganten. Najbolj udobno se počutim v kavbojkah in čevljih brez pet. Še bolj udobno pa v športnih oblačilih Nike. Verjetno tudi zato, ker se zadnje čase res veliko ukvarjam s športom. Seveda pa sem na odru in raznih prireditvah vedno urejena in v petkah.

Story: Kot pevko vas javnost spremlja že vrsto let. Bi rekli, da se je vaš stil oblačenja kaj spremenil od vaših začetkov pa do danes?

Seveda se je spremenil. Ko gledam stare fotografije, se dostikrat vprašam, kako sem lahko oblekla kakšen kos. (smeh) Predvsem se je moj stil začel obračati na bolje, ko sem začela sodelovati z Nino Šušnjara. Na začetku sem sicer včasih nasprotovala njenim predlogom, ampak sem kmalu ugotovila, da ni nič narobe, če na primer kombiniraš rdečo barvo z vijoličasto. Prej pa se mi je to zdelo 'ojojoj'. (smeh)

Story: V zadnjih mesecih ste izgubili kar nekaj kilogramov. Ali ste morali zaradi tega posodobiti svojo garderobo?

Predvsem sem zamenjala spodnje dele oblačil, pri zgornjih pa ni bilo takega problema. Kavbojke imam sedaj dve konfekcijski številki manjše, včasih pa nase navlečem celo 36. Omara je posodobljena, želja po nakupovanju pa zelooo velika. Skoraj vsak teden si nekaj kupim, zato moram malo brzdati konje. (smeh)

Story: V intervjuju za našo revijo ste rekli, da ste morali včasih obleči obleko, ki vam ni bila preveč všeč, samo zato, da ste zakrili kilograme. Je izguba kilogramov kakorkoli spremenila vaš stil oblačenja?

Zagotovo. Sedaj nosim krajše oblekice in bolj oprijete zgornje dele. Tunike so mi sicer še vedno všeč, ampak s 15 kilogrami manj sem zdaj v njih videti kot vreča krompirja. (smeh) Kar se oblačil tiče, je bila izguba kilogramov odlična odločitev. Ni mi treba več paziti, da si pokrijem roke, noge in druge dele telesa, s katerimi nisem bila zadovoljna.

Story: Lahko našim bralkam zaupate, katerim oblačilom ste se prej izogibali, ker se v njih niste počutili dobro, zdaj pa jih nosite z veseljem?

Kratkih hlač nisem nikoli nosila, sedaj pa jih suvereno nosim v najnovejšem spotu za pesem V tretje rado gre. Priznam, da se še nisem čisto sprostila, še vedno se trikrat pogledam v ogledalo, ali sem že dovolj suha za kratke cunjice. (smeh)

Story: Imate morda kakšno modno ikono, ki vas vedno znova navdihuje s svojim stilom?

Nina Šušnjara ima res odličen pristop k modi. Ona je primer ženske, ki lahko obleče brezzvezno cunjo, pa bo videti super, saj jo zna nositi.

Story: Skoraj vsaka ženska ima določeno modno obsedenost. Kaj je vaša?

Zadnje čase imam fetiš na vse. Od čevljev do oblekic in torbic.

Story: Kateri kos garderobe ste si kupili nazadnje?

Bojan mi je včeraj kupil lepo kratko belo oblekico, ki sem jo nosila na snemanju spota. Tako mi je bila všeč, da sem jo morala imeti.

Story: Je nakupovanje za vas užitek ali muka?

Včasih je bila muka, danes pa je čisti užitek. Sploh če v trgovinah ni gneče in če imam nekoga, ki mi pomaga izbirati stajlinge. Zadnje tri nakupe sem opravila s prijateljem Denisom Strnadom in zelo težko sem naredila selekcijo, česa ne bom kupila.

Story: Kje najraje nakupujete? Raje nakupujete sami ali v družbi prijateljic?

Zara, Bershka, športna oblačila pa obvezno Nike. Tem znamkam sem vdana, ker pri njih vedno dobim kose, ki mi pristajajo. Najraje nakupujem sama, da imam mir, da si lahko vzamem čas in da nimam občutka, da se komu kam mudi.

Story: So se vaše nakupovalne navade kaj spremenile, ko ste začeli hujšati?

Ja, zdaj imam še več športnih oblačil.

Story: Za kateri kos garderobe porabite največ denarja?

Za oblekice, športna oblačila in čevlje. Vendar raje vzamem več kosov po nižji ceni kot pa enega dragega.

Story: Se vam kdaj zgodi, da stojite pred omaro in ne veste, kaj bi oblekli?

Vsak vikend, preden grem na 'špil'. (smeh)

Story: Katere barve prevladujejo v vaši omari?

Glede na letni čas barve, barve in še en-krat barve. Letos so mi všeč zelo intenzivne. Seveda pa v moji omari ne manjkajo niti klasična črna, bela, bež in rjava.

Story: So vam pri oblačenju pomembni modni dodatki in detajli?

Rada nosim ves nakit, razen prstanov. Celo zaročnega imam redko na roki, ker prstanov preprosto nisem vajena nositi. Predvsem imam rada uhane in zapestnice, vendar imam z uhani problem, saj se mi luknjica v desnem ušesu v nekaj dneh zaraste in imam potem vsakič znova boj s prebadanjem.

Story: Se pri oblačenju kdaj posvetujete s kakšnim stilistom ali morda prijateljico?

Včasih grem po nakupih z Nino, velikokrat grem sama, včasih pa mi pomaga Denis. Odvisno od priložnosti.

Story: Kdaj za mnenje morda vprašate svojega zaročenca Bojana?

Z Bojanom nimava enakega pogleda na obleke. Njemu marsikaj ni všeč, saj ima raje bolj klasično modo. Vendar ga vseeno pogosto vprašam za mnenje, ker ima občutek za estetiko in ve, kaj je lepo.

Story: Katere kose bi morala po vašem mnenju to poletje imeti vsaka ženska v svoji garderobi?

Poleg kopalk obvezno oblekice živih barv.

Story: Se zaradi izgubljenih kilogramov letos bolj veselite poletja?

Ne. Že prej sem se dobro počutila v svoji koži, čeprav sem bila bunka. Lahko rečem, da se nisem toliko obremenjevala s kilogrami, kot se zdaj. Res zanimivo. Poletja se veselim enako kot prejšnja leta, mogoče letošnjega toliko bolj, ker greva z Bojanom na Tajsko.

Story: Kopalke za letošnjo sezono že imate?

Kopalke ponavadi naročam prek spleta na Victoria's Secret. Letos pa sem si ene kupila tudi v Calzedonii, in sicer črne dvodelne. Drugače pa imam letošnje Victorijine oranžne in turkizno modre.

Story: Kako zjutraj in zvečer negujete kožo na obrazu?

Pri negi obraza nisem preveč natančna. Uporabljam kremo za obraz in se trudim, da vedno dobro očistim kožo. Občasno uporabim tudi kakšen piling za obraz in si privoščim tretma za obraz v Metropolisu Spa v Kamniku.

Story: Kako negujete kožo po telesu?

Izdatno jo namažem z losjonom, pred treningi se namažem še z anticelulitno kremo in stiskam pesti, da deluje. (smeh)

Story: Ste opazili kakšne spremembe na koži, ko ste shujšali?

Z vakuumsko terapijo so mi v Metropolisu zgladili noge, tako da skoraj nimam več celulita. Imam pa nekaj strij, ki so nastale, ko sem se redila, ampak s tem se ne obremenjujem, saj sem pevka, in ne manekenka.

Story: Katere kozmetične izdelke imate vedno s seboj v torbici?

Vazelin Carmex in bleščilo. Če sem popolnoma iskrena, med tednom večino časa nimam ličil.

Napisala: Meta Kač
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Fotografije: Primož Predalič
Stilistka: Špela Jambrek
Ličenje in pričeska: Nataša Zajc
Zahvala: Metropolis Spa

Nova Story že v prodaji

Story