Špela Kralj: Lepota v gibanju

Špela Kralj: Lepota v gibanju (foto: Klemen Prepeluh) Klemen Prepeluh
Vir: Story
11. 7. 2013

Pri tokratni modni zgodbi se vračamo v naravo, k čudovitim zemeljskim bitjem, ki navdihujejo s svojim telesom in gracioznostjo. Tako je tudi s plesalko Špelo Kralj, ki se je tokrat znašla v vlogi modela.

Glede na to, da ste plesalka, ki se mora za nastope vedno obleči v kostume, me zanima, ali ste zaradi tega v zasebnem življenju bolj umirjeni, ko gre za modo?

V zasebnem življenju najraje nosim udobna, športna oblačila. Najbrž prav zaradi teh 'pravil' o urejenosti, ki jih plesalec leta doživlja na plesnem parketu - popoln zunanji videz, profesionalno ličenje in frizura, pa ozke, elegantne obleke ... Zato sem rada ležerna, lase imam spete v figo, nosim pa košarkarske hlače in bombažne majice, sploh poleti. Sicer sem za po mestu vedno oblečena sproščeno.

Kako iznajdljivi pa morate biti, ko gre za nastope in kostume? Koliko pri plesalcu pomeni videz, se ocenjuje?

Seveda, zunanji videz je prvi vtis, ki ga človek ustvari, zato ima obleka pomembno vlogo. Predvsem je pomembno, da ti kroj in barva pristajata in da se lahko giblješ. Sama sem vedno povedala svoje želje za kreacijo plesne obleke, saj jo moraš začutiti, da lahko na parketu oddajaš samozavest, seksualno energijo, zavedanje dobrega videza ... Materiale navadno izbiraš skupaj s šiviljo. Plesne šivilje in oblikovalke niso navadne šivilje, saj plesne obleke zahtevajo veliko dela in drugačno tehniko, da je končni videz pravi.

Manjšo fobijo pred konji ste pogumno premagali na snemanju. Imate morda kakšno fobijo tudi, ko gre za nakupovanje ali iskanje določenih oblačil?

Ja, tole s konji je bilo na koncu prav zabavno. (smeh) Pred snemanjem tega nisem upala povedati na glas, da ne bi pokvarila ideje in truda. No, zdaj mi je nekoliko lažje, mislim ... Šefinja pa mi je s svojimi nasveti približala idejo, da mi ne bo nič storil, da mu je le do pasenja na travi. Na koncu sva bila s konjem že prava prijatelja. Sicer pa je nakupovanje zame večinoma zabavno. Nakupovat se odpravim le, ko si nekaj zaželim ali pa ko nekaj povsem naključno vidim in mi finance omogočajo. Nisem šopoholik, je pa res, da moram zaradi športne postave večkrat kakšen modni hit izpustiti. Pa me to pravzaprav ne moti pretirano.

Imate najljubši kostum ali obleko, ki ima sentimentalno vrednost?

V sobi, kjer imamo omaro s plesnimi oblekami, še vedno visi veliko plesnih oblek. Vsaka obleka je bila nekaj posebnega in mi je v nekem času veliko pomenila. Ker sva v januarju tekmovalno plesno pot z bratom Matejem po 14 letih skupnega plesanja končala in izbrala novo plesno pot, sem razmišljala, da bi zadnjo standardno obleko obdržala za spomin, pa nisem več prepričana. Nikoli nisem bila čustveno navezana na obleke. Mogoče bom to začutila v odraslejši dobi, ko bom obujala spomine. Največkrat so mi dale energijo, ko sem bila v njih, da sem se počutila posebno, vendar se nisem težko ločila od njih in se vedno veselila naslednje, še bolj nore, še bolj osupljive, drugačne, drzne ...

Najdražji kos v vaši omari je?

Zagotovo plesna obleka. Vse plesne kreacije. Gre za obleke po naročilu, unikatne, narejene iz kakovostnega blaga, posute s kamenčki Swarovski in drugimi detajli. Povprečne cene se vrtijo od 800 do 1.800 EUR, lahko pa gredo še višje, odvisno od števila kamnov, perja ...

Kam in kolikokrat se odpravite po nakupih?

Ko začutim, da mi prija dotikanje blaga, raziskovanja med prodajnimi policami, občutek nečesa novega. Kupujem večinoma v Sloveniji, v tujini smo bolj kot ne imeli le čas za urejanje v hotelski sobi in preživljanje vikenda v športni dvorani. Najbolj pa me sprosti nakupovanje modnih dodatkov. V tem najbolj uživam. Doma imam na kilograme torbic, uhanov, verižic, obeskov, zapestnic, prstanov takšnih, drugačnih ... pa si jih želim še več, čeprav vse prevečkrat ugotovim, da jih premalokrat nosim.

Manja Plešnar
Kreativni vodja projekta: Špela Jambrek
Stilistka: Alenka Birk
Ličenje: Neja Likar za Make Up Artist Center
Pričeska: Matjaž za Mič Styling
Zahvala: Konjeniškemu klubu PIP, Pot k Savi 20, Ljubljana

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 28/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 28/2013

Story Story 28/2013, od 03. 07. 2013