Tina Petelin: Spretna pri ličenju

Vir: Story
30. 12. 2009

Tina Petelin je svojo manekensko kariero začela pri 15 letih. Pot jo je zanesla v tujino, ki jo je zelo navdušila. Pri 24 letih so ji kot krono njenega uspeha podelili laskav naziv miss Slovenije.

Story: V kratkem času si ustvarite popoln večerni make-up. Obstaja za to kakšen poseben način, taktika?

Vaja dela mojstra, so rekli, in tako je tudi pri meni. Nikoli se nisem ličila in se nisem znala ličiti, vendar sem se sčasoma naučila, saj mi je bilo ličenje v veliko veselje. Ko sem odpotovala na miss sveta, sem imela kratek tečaj ličenja, ki mi je prišel še kako prav. Menim, da je dobro, če je ženska naličena lepo, ne preveč. Za to res ni potrebno veliko časa. Ker nimam problematične kože, ne uporabljam veliko pudra, s tem pa prihranim čas.

Story: Katera ličila najraje uporabljate?

Pri ličilih res nisem izbirčna in jim ne posvečam posebne pozornosti. Zdaj uporabljam ličila podjetja Avon in moram povedati, da so odlična in se z njimi z velikim veseljem ličim.

Story: Kakšni so vaši triki za popoln videz?

Načeloma nimam posebnih trikov, priporočam le veliko spanja, vode, smeha in zaščitne kreme za obraz.

Story: Kako skrbite za svojo postavo, saj morate biti nenehno v formi?

Redno obiskujem fitnes Bodifit, kjer s trenerjem Markom skupaj trenirava, obiskujem lepotni salon LaDiva v Celju ter lepotni salon Dea v Mariboru, kjer z različnimi masažami in tretmaji skrbijo za moje telo. Pijem seveda veliko vode (tri do štiri litre dnevno) in jem ogromno sadja in zelenjave.

Story: Imate tudi čudovite dolge lase. Kako jih negujete?

Tudi negi las ne posvečam posebne pozornosti. Lase si operem dvakrat na teden, nanje nanesem šampon in balzam. Nič posebnega. Seveda pa redno obiskujem frizerski salon Bianca v Mariboru, kjer z odličnimi preparati skrbijo za moje lase in jih s tem ohranjajo lepe in zdrave.

Story: Bi kdaj imeli lasne vložke?

Načeloma svoje kože in las nikdar nisem želela uničevati z različnimi preparati in umetnimi snovmi, vendar sem se pred odhodom na svetovni izbor odločila za lasne vložke. Moji lasje so namreč dolgi in težki, zato je frizura obstojna le kratek čas. Lasni vložki pripomorejo k obstojnosti pričeske, zato sem se odločila zanje.

Story: Kako gledate na druge dodatke, kot so na primer umetne trepalnice, umetni nohti? Bi jih nosili tudi čez dan?

Načeloma mi je všeč naraven videz las, trepalnic in nohtov, vendar sem tudi sama v preteklosti imela umetne nohte. Trepalnice sem nosila le dvakrat, in to na svetovnem izboru. Če ima ženska krate lase ali nohte, želela pa bi si imeti dolge, jih priporočam. Že v nekaj urah se bo počutila bolje in lepše.

Napisala: Mihaela Margan
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Fotografije: Miran Juršič
Ličenje: Maja Šušnjara
Stilist: Boris Arivukovič
Pričeska: Borut za Mič Styling

Nova Story že v prodaji

Story