Violeta Tomič: Z nakupovanjem zdravi slabo voljo

5. 9. 2011 | Vir: Story
Deli

Z igralko Violeto Tomič sva v pogovoru že takoj na začetku razčistili, da nikakor ni žrtev - tudi žrtev mode ne!

Violeta je namreč tudi na tem področju samosvoja, kar pomeni, da si rada privošči nove kombinacije, in je zato neizmerno uživala tudi v našem stilskem izzivu.

Story: Bi zase rekli, da ste žrtev mode?

Zase nikakor ne morem reči, da sem žrtev mode! Že zgodaj sem si izoblikovala svoj ose­bni stil. Modne smernice so se medtem spreminjale, jaz pa sem bila in ostala zvesta usnju, džinsu, korzetom ... in črni večerni garderobi.

Story: Kako gledate na oblačila, ki jih morate nositi na odru?

Verjetno si skozi igralski poklic potešim večino želja po odštekanem oblačenju! Zelo rada se kustumiram. Z vsakim kostumom si nadenem nov karakter in v tem neskončno uživam!

Story: V katerem kostumu ste si bili najbolj všeč?

Težko bi izpostavila kostum, ki mi je bil najljubši. Zagotovo pa drži, da sem na odru nosila res že marsikaj! Od moških oblačil, fatalke, srednjeveških oprav do skoraj lutkovnih oblek. Vsako od oblačil je služilo svojemu karakterju. Mogoče je edino merilo to, da bolj kot je kostum nenavaden, rajši ga nosim!

Story: Vas kdaj mika, da bi živeli v času kraljev, da bi lahko nosili tiste bogate obleke dvornih dam?

V času kraljev si nikoli nisem želela živeti, saj so bile obleke zelo neudobne, stiskali so jih korzeti, dame so bile čisto blede, obleke so bile tako težke, da so se komaj premikali ... Si predstavljate viteza na konju v železnem oklepu? Kaj zabavnega je lahko v tem? Kolikor vem, jih je na gradovih tudi zelo zeblo, jaz pa slabo prenašam nizke temperature!

Story: Kakšna je vaša garderobna omara? Kaj bi našli notri?

Moja garderobna omara je predvsem prepolna, ker se me drži rek, da čez sto let vse prav pride! Notri bi našli veliko črnih oblek za različne priložnosti, nenavadne kose oblačil s potovanj z različnih koncev sveta, udobna oblačila za vsak dan, veliko poletnih oblekic ... Ogrooomno različnih obuval ... Glede na to, da se moja postava od študentskih dni ni veliko spreminjala, moj okus pa tudi ne, se najde res marsikaj! Enkrat si bom omislila svoj fundus.

Story: Imate oblačila pospravljena? Po kakšnem redu?

Oblačila vsaj dvakrat letno temeljito pospravim in jih sortiram, letna dam v ospredje, zimska spravim, jeseni pa obratno. Takrat kakšen kos celo izločim. Oblek nikoli ne mečem v smeti, saj se zavedam, da lahko marsikoga zelo razveselim z njimi. Sodelujem s humanitarnimi društvi, pokličem jih in vedno jih radi pridejo iskat. Enako storim tudi z drugimi nepotrebnimi stvarmi, kot so pohištvo, posteljnina, posoda in podobno.

Story: Česa imate največ?

Največ imam definitivno čevljev! Naravnost obožujem jih! Še najbolj preprosto oblačilo dobi piko na i z obuvalom in njim posvečam prav posebno pozornost. Z nizkimi in visokimi petami, z debelimi in tankimi podplati, usnjeni, lakasti, platneni, športni, svečani, škornji …

Story: Kako se odločite za nakup - gre za spontano odločitev? Kako pomembni so vam cena, blagovna znamka, material?

Za nakup se odločam spontano. Kadar grem z namenom, da si nekaj kupim, ponavadi ne najdem ničesar zanimivega, včasih pa grem mimo kakšne izložbe in - hopla - sem že notri in pomerjam. Priznam tudi, da kot tipična predstavnica svojega spola s šopingom zdravim slabo voljo. Ponavadi takrat ne kupim nič pametnega, ampak nekaj, kar dodatno polni moje omare in nikoli ne pride na vrsto.

Story: Se spomnite najboljšega in najbolj zgrešenega nakupa?

Najboljši nakup se mi zdi čudovita obleka D & G, ki sem jo slučajno zagledala v izložbi trgovine, ki je bila tik pred zaprtjem. Cena je bila zelo ugodna in takoj sem vedela, da mi bo lepo pristajala. V nekaj minutah sem se odločila in jo kupila. Zgrešeni nakupi pa so bili v obdobju, ko sem se želela 'odvaditi' črne barve in sem se silila z barvastimi oblačili. To preprosti nisem bila jaz in vsa so obležala na dnu omare.

Story: V čem se najbolje počutite?

Najbolje se počutim v kombinezonih. Tudi teh imam celo zbirko, od vojaških do prav elegantnih. Celo pižama je kombinezon!

Story: Kateri je najstarejši kos garderobe, ki ga imate v omari?

Najstarejši kos oblačila v moji omari je najverjetneje obleka, ki jo je prav zame naredil prijatelj kostumograf in modni kreator Alan Hranitelj nekje leta 1989. Nosila sem jo na podelitvi Severjevih nagrad, pozneje pa le še enkrat. Kljub temu si ne morem predstav­ljati, da bi jo dala stran. Je del moje omare in nosi lepe spomine.

Story: Kako dolgo razmišljate o tem, kaj boste oblekli?

Za pomembnejše dogodke ponavadi ves dan v glavi sestavljam, kaj bom oblekla. Potem je videti, da sem se v hipu odločila. Včasih pa ni tako preprosto in z ničimer nisem zadovoljna. Poskusim kar nekaj kombinacij in razmečem pol omare, preden najdem tisto pravo! To je verjetno odvisno od razpoloženja.

Story: Kaj bi si oblekli za poslovno večerjo in kaj za zmenek?

Za poslovno večerjo bi si oblekla preprosto temno obleko, za zmenek pa odvisno od tega, kam bi šla!

Story: Ali se vam zdi, da je treba imeti seksi spodnje perilo, da se počutite zares privlačno?

Seksi spodnje perilo po mojem mnenju ženski daje samozavest in skrivnosten nasmešek ...

Story: Kakšno spodnje perilo najraje nosite?

Moje spodnje perilo je - enako kot zgornje in vse druge obleke - črno. Vedno, razen kadar nosim svetla oblačila, kar pa je res redko!

Story: Si za posebne priložnosti omislite korzet ali podvezice?

Korzetov imam kar nekaj, a ne kot spodnje perilo, ampak kot dodatek k večernim oblekam, kavbojkam ... Zelo so seksi in včasih jih nosim namesto bluze ali majice. Podvezice pa ... Razen v gledališču jih ne nosim, prosto stoječe nogavice pa včasih.Tudi pri oblačenju se držim vodila, da je manj več. Pretiravanje v seksapilnosti ima tanko mejo in jaz je raje ne prestopam. Sploh pa če gre tudi brez tega.

Story: Ste pripravljeni za lepoto potrpeti neudoben modrček, tiščanje v pasu, (pre)visoke pete ...?

To pa ja! Za kakšen poseben stajling sem pripravljena kar veliko pretrpeti! Včasih je res hudo v vrtoglavo visokih petah, zategnjenem korzetu, pretoplih ali prehladnih oblačilih ... Zato pa v prostem času rada nosim ohlapna in udobna oblačila.

Napisala: Sonja Javornik
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Fotografije: Mimi Antolovič
Stilistka: Nina Jagodic
Ličenje: Nataša Zajc
Pričeska: Matjaž za Mič Styling
Zahvala: Železniški muzej

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk