Zajčica glamurja

Vir: Story
14. 8. 2009

Da je tako kot dekle Roka Terkaja bujna plavolaska Doroteja Premužič znana tudi kot Playboyeva zajčica, je dejstvo, ki je tako neizpodbitno kot to, da ima svoj slog oblačenja, ličenja in izbire nakita, ki mu je ne glede na sicer redke kritike zvesta. Navdušuje se nad modnimi dodatki, pisanimi kreacijami in skoraj nikoli ne pozabi poudariti svojega dekolteja.

Story: Ste kdaj pomislili na to, koliko moških po pogovoru z vami sploh ve za vašo barvo oči?

Upam, da vsi poznajo mojo barvo oči, saj se ne spodobi, da bi gledali kam drugam. Vse je odvisno od človeka samega. Če odmislimo vse ženske obline, kamor moškim zavestno ali nezavestno uhaja pogled, se verjetno najdejo tudi izjeme, ki poznajo mojo barvo oči. Sicer pa se ženska z leti navadi, da moški govorijo osebi, gledajo pa njeno telo. Najdejo se tudi izjeme, a priznam, da redke.

Story: Kakšna pa pravzaprav je vaša barva oči, zdi se mi, da jo spreminjate?

Spreminja se mi glede na počutje. Drugače pa so moje oči zelenorjave barve, včasih, a redko, pa uporabim tudi barvne leče. Pravzaprav brez kakšnega posebnega razloga, bolj kot modni dodatek, a resnično poredko.

Story: Kdaj pa se spreminja barva vaših oči?

Če sem nagajiva, postanejo moje oči zelene.

Story: Kdaj ste se prvič zavedli svojih ženskih čarov in jih poudarili - tako kot to počnete danes?

Prvič sem se jih zavedla v puberteti. Poudarjati sem jih začela malo pozneje, saj prihajam iz manjšega kraja, kjer smo kakšno stvar 'jemali' z zamudo.

Story: Večkrat vas vidimo precej močno in poudarjeno naličeno. Ste sploh kdaj brez ličil ali so del vašega vsakdana?

Res je, ampak samo ob določenih dogodkih, prireditvah in drugih večernih priložnostih. Drugače zagovarjam minimalen nanos ličil. Tako v službi kot v prostem času sem največkrat popolnoma brez ličil, ker raje pustim koži, da diha. Edino, kar uporabljam čez dan, je balzam ali vazelin za ustnice, občasno pa uporabim tudi maskaro in rdečilo za lička. Vedno se držim pravila, da je manj več.

Story: Kakšna ličila uporabljate, kaj vam je najljubše in ob katerih priložnostih?

Uporabljam izključno ličila, ki niso testirana na živalih. Tudi sicer sem vegetarijanka in ob pogledu na vsako zapuščeno živalico se mi skoraj razjoče srce. Zato tudi pazim, da sem seznanjena s tem, katera ličila so primerna. Najbolj priljubljenega ličila nimam, ker zelo rada kombiniram in eksperimentiram. Del mojega vsakdana so svetlikajoči se glossi sadnega okusa, ki jih naravnost obožujem. Za večerni make up pa največkrat uporabim črn eyeliner ter senčila v temnih odtenkih, saj imam najraje videz tako imenovanih 'smokey eyes'.

Story: Zapustite stanovanje kdaj nenaličeni, ali če poenostavimo, ste sposobni biti ves čas tedenskega oddiha brez ličil na obrazu?

Seveda. Najraje vidim, da sonce sije naravnost v moj naraven obraz. Tudi sicer obožujem sonce, ki me tako kot mnoge polni z energijo, in priznam, da se mu rada nastavim, ampak v mejah normale. Zvečer uporabim kak lahek bronzer za obraz in telo, ki ne maši por in da še lepši ten zagoreli polti. Predvsem pa pazim, da je moja koža na obrazu čista in zdrava.

Story: Kako pa negujete svojo kožo?

Tako kot pri ličilih tudi pri negi za telo prisegam na izdelke, ki niso testirani na živalih in vsebujejo naravne sestavine. Enkrat na teden uporabim piling iz grozdnih pešk in oblogo za telo iz mineralov Mrtvega morja. Za tuširanje najraje uporabljam olja, po tuširanju pa obvezno nanesem sadni losjon, jogurt ali souffle. Za zdravo in lepo kožo pa ne smemo pozabiti na velike količine popite vode, zdravo prehrano in lepotni spanec. To so dejavniki, ki poleg nege še dodatno vplivajo na sam videz kože. Ugotovila sem, da pri meni delujejo v pravo smer.

Story: Ker sem že imel čast biti pri vas doma, vem, da so vaš fetiš čevlji. Koliko parov premorete?

Uf! Pri številu 100 sem nehala šteti. In verjemite mi, da je bolje, da ne začnem.

Story: In v kateri cenovni razred bi jih lahko uvrstili?

V srednji in visoki cenovni razred. Nikoli ne gledam na znamko. Če so mi neki čevlji všeč, jih kupim ne glede na ceno. Vendar sta mi bolj kot cena pomembna kakovost in udobje.

Story: Imate pa dokaj majhno številko noge, če se ne motim 35. Je težko najti čevlje za takšno, lahko rečemo, nogico?

Do zdaj sem imela vedno probleme, da sem našla čevlje, ki so bili primerni za mojo nogo. Zato sem se morala največkrat odpraviti kar v tujino. Zdaj pa sem pri nas odkrila trgovino, kjer se potrudijo zame in mi naročijo mojo številko iz tujine. Tako kot z velikimi številkami je pri ženskah problem tudi z majhnimi. Zavedam se, da smo ženske, ki nosimo takšne številke, v manjšini, a vseeno bi se trgovci lahko potrudili in imeli na zalogi več takšnih številk.

Story: Kaj po vašem mnenju naredi nogo zapeljivo: čevelj, oblika, nogavica?

Absolutno je pomembna že sama oblika noge, s čevljem oziroma nogavico pa lahko poudariš zapeljivost ali prekriješ kakšno manjšo pomanjkljivost. Je pa vse odvisno od časa in trenutka ter drugih kosov perila ali oblačil, ki jih ženska nosi.

Story: Večkrat greste s svojim fantom tudi na družabne prireditve in tam so zakoni oblačenja drugačni. Kako se jim prilagajate, da ne udarite mimo?

Ne oziram se na zakone oblačenja in na to, kar menijo drugi. Vsak ima svoj slog in ravno to nas dela edinstvene ter drugačne od drugih. Zaradi tega prisegam na svoj slog in nimam problemov s tem, da se prelevim iz elegantne dame v pravo športnico. Oblačim se po občutku, ki ga kombiniram z zadnjimi trendi. Predvsem se trudim, da nosim oblačila, ki izražajo mojo osebnost in osebni slog. Rada imam tako barvne kombinacije kot vedno modno črno ali belo barvo, na srečo nimam problemov s postavo in lahko oblečem praktično vse barvne odtenke. Je pa res, da se v nekaterih stvareh počutim bolje kot v drugih.

Story: Kaj pa večerne prireditve, na kakšen način mlada dekleta, ki se šele uveljavljate na sceni, ujamete ritem s prekaljenimi 'mačkami', ki natanko vedo, kaj obleči za katero prireditev?

Redno spremljam različne tuje modne dogodke, tako da del idej črpam od tam. Posvetujem pa se tudi s svojimi prijateljicami ter z našimi priznanimi modnimi oblikovalkami in stilistkami. Predvsem pa je pomembna prava mera okusa.

Story: Se vam je že kdaj zgodilo, da ste bili neprimerno oblečeni glede na prireditev?

Ni se mi še zgodilo, saj vedno preverim 'dress code' in s tem preprečim, da bi prišlo do modnega kiksa.

Story: Kaj pa doma, ste v v oblekicah in krilcih ali imate tudi kakšno trenirko?

Prosti čas, ki ga preživim doma, mi je vedno bolj pomemben, zato doma nosim oblačila iz lahkotnih, bombažnih materialov, ki mi omogočajo svobodno gibanje. Zato največkrat oblečem ravno trenirko.

Story: Kako seksi pa se počutite, ko oblečete 'uniformo' Playboyeve zajčice?

Oblačilo zajčice je že tako ali tako seksi in poudari ženske obline, podaljša noge ter zoži pas. Ženska, ki je prve kostimčke naredila v šestdesetih letih, Rozemary Costello, je očitno zelo dobro vedela, kaj mora poudariti na ženskem telesu. Počutim se zelo seksi, vendar na drugačen način kot takrat, kadar grem ven urejena po svoje. Vse je v počutju, če se počutiš dobro in seksi v svoji koži, ni pomembno, kaj imaš oblečeno.

Story: Kaj pravzaprav predstavlja ta uniforma vam osebno in kaj vašemu fantu?

Ta uniforma mi predstavlja nekaj drugačnega, ekstravagantnega ter kanček nagajivosti. Za Roka pa mislim, da me najraje vidi brez vsega.

Story: Si je že kdaj zaželel, da bi bili zajčica tudi zanj?

Spoznala sva se, preden sem postala Playboyeva zajčica in takšna sem mu tudi najbolj všeč. Če pa ima kakšno željo o zajčjem kostimčku in meni, jo očitno dobro skriva.

Story: K uniformi zajčice sicer ne sodijo nakit in modni dodatki, kaj pa k vam? Zdi se, da imate tudi tega na pretek.

Modni dodatki so pika na i. Kombiniram jih k barvi in slogu oblačenja. Za vsakodnevno uporabo nosim majhne srebrne uhane, ker zlata ne maram. Obožujem pa tudi velike okrogle in dolge viseče uhane ter raznobarvne zapestnice. Občasno si nadanem tudi kak prstan, najraje imam takšne s simbolnim pomenom.

Story: Katere stvari so vam najljubše, imate priljubljenega oblikovalca nakita?

Najljubša mi je ročna ura znamke Guess, najbolj priljubljena znamka nakita pa Swarovski. Ob teh kristalih preprosto moram obstati in pogledati novosti v izložbi.

Story: Kaj pa bi bil za vas rajski nakupovalni dan?

Zelo bi bila srečna, da bi me kdo čez noč pozabil v nakupovalnem centru, tako bi imela časa na pretek, da bi preizkusila vse možne kombinacije in sloge. Jutro pa bi bil dvojni šok - za vse uslužbence in za moj finančni račun.

Story: Koliko časa pa potem porabite v kopalnici, preden zapustite stanovanje pred kakšno prireditvijo?

Ponavadi uro ali več. Kadar pa me moj fant zagrabi in odpelje na neznano zabavo, moram pač improvizirati z ogledalom v avtu.

Story: Kateri kos vaše garderobe, kateri čevlji in kateri dodatek pa so vas stali največ in koliko?

Če mi je nekaj res pri srcu, denar ni pomemben. Ljubezen je pomembnejša kot materialne stvari, tega pravila se držim tudi pri oblačilih. Raje imam en kos, ki mi je resnično všeč, kot da imam doma nekaj, kar ne bom nikoli oblekla.

Story: Si kdaj sposodite kakšno oblačilo od prijateljic ali vi posodite njim?

Največkrat se zgodi, da jaz posodim kakšen kos oblačila prijateljicam. Sama pa ne prakticiram tega.

Story: Videli smo enega od posnetkov vaše selitve, oblačil je bilo več kot veliko. Je to res nujno potrebno v življenju takšne ženske, kot ste vi?

Seveda ni nujno potrebno, ampak jaz se uvrščam med 'shopaholike'. Nakupujem po trenutnem vzgibu, in če mi določen kos pade v oči, ga moram imeti, tudi če ga v resnici ne potrebujem. Je pa res, da mi obleke, ki jih oblečem samo enkrat za kako posebno priložnost, ne ležijo po omari, temveč jih z veseljem podarim prijateljicam. Res je tudi to, da se zadnje čase izogibam nepremišljenim nakupom, saj počasi zmanjkuje prostora v mojih omarah, na obešalnikih in v vseh drugih skritih kotičkih, kjer so lahko shranjena oblačila.

Story: Kako pa na vse to gleda vaš partner, se kdaj jezi zaradi časa, ki ga porabite zase?

Kot vsak normalen moški vidi v tem nesmisel in izgubo časa, a vendar je na koncu vedno vesel in srečen, ko me vidi lepo urejeno. Pa tudi sicer je Rok izredno potrpežljiv moški, ki se hitro zamoti, ko si vzamem čas zase in se spopadem s tistim, kar vidim v ogledalu.

Napisal: DonFelipe
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičič
Fotografije: Miran Juršič
Stilistka: Nina Jagodic
Asistentka stilistke: Špela Pipan
Ličenje: Nataša Zajc

Nova Story že v prodaji

Story