“Ženska mora biti urejena dekadentno”

 Obsijana s svetlobo ... popolna polt z žametnim dotikom pudra v prahu. (foto: Mimi Antolovič) Mimi Antolovič
Vir: Story
9. 10. 2009

Nekdanja plesalka Katarina Venturini, ki je v 25-letni karieri v paru z Andrejem Škufco osvojila številne naslove svetovne prvakinje, svoj videz in izklesano telo pripisuje izključno plesu in gibanju, saj še nikoli v življenju ni uporabila kreme proti celulitu.

Story: So močna ličila na vaši koži pustila kakšne posledice?

Res je, da sem se za vsako tekmo in nastop, ki jih v 25-letni karieri ni bilo malo, močno naličila. Vendar sem uporabljala zelo kakovostno kozmetiko, skrbela sem za nego pred nanosom ličil in seveda po odstranitvi ličil ter redno hodila na nege h kozmetičarki. Zato nikakor ne čutim, da bi bilo na moji koži več posledic kot na koži katerekoli ženske mojih let.

Story: Kakšno nego namenite svoji koži zjutraj in zvečer?

Priznati moram, da se zjutraj in zvečer kar precej dolgo zadržim v kopalnici. Menim, da je pomemben predvsem čas, ki si ga je treba vzeti, in ne toliko draga kozmetika. Zvečer kožo temeljito očistim z domačim olivnim oljem, se poškropim z mineralno vodo, in ko se voda vpije v kožo, ponovim postopek še s tonikom. Po tem sledi nanos štirih različnih krem. Vsako si počasi vtrem v kožo in počakam, da se vpije. Podoben ritual imam zjutraj, seveda s štirimi drugimi kremami.

Story: Prisegate na kakšno določeno kozmetiko ali radi preizkušate nove izdelke?

Včasih sem uporabljala določeno kozmetiko, ki sem jo kupila v točno izbranih trgovinah po svetu. V Hongkongu sem vedno kupila ličila MAC, na Japonskem kreme Shiseido in podobno. Ker zdaj ne potujem več in so mi zaloge v tem času pošle, sem se morala zadovoljiti s tem, kar ponujajo v Sloveniji in bližnji okolici. 

Story: Kateri del ženskega telesa pa mora biti po vašem mnenju vedno urejen?

Ženska mora biti urejena dekadentno. To pomeni, da je urejena tako, da se čuti, a ne vidi. Umetni nohti, lasni podaljški, umetne trepalnice, pretirano ličenje ali celo tetovaža se vidijo na kilometer. Urejena, sijoča in negovana koža na obrazu in telesu, urejena pričeska, sijoči, zdravi lasje, urejeni nohti pa so, po mojem, znamenje urejenosti ženske - dame.

Story: Že od nekdaj ste prepoznavni po izklesani postavi. Ali zasluge pripisujete le gibanju in športu ali uporabljate še kakšne druge izdelke, kot so proticeluline kreme?

Proticelulitne kreme nisem še nikoli kupila, kaj šele uporabljala. Zagotovo sta ples in reden trening poleg dobre genske zasnove vplivala na mojo postavo.

Story: Ste že kdaj naredili kakšen lepotni 'kiks' in nikakor niste bili zadovoljni s svojim videzom?

V začetku tega leta sem začutila, da bi bil 'kiks' ostati rdečelaska, saj se nikakor nisem več počutila udobno z živahno barvo las, s katero sem bila prepoznavna na vsakem koraku. Ko sem se pogledala v ogledalo, si kar naenkrat nisem bila več všeč, čutila sem, da to nisem več jaz. Po tehtnem premisleku in po posvetovanju s svetovalci za imidž smo se odločili, da se približam svoji naravni barvi las.

Napisala: Anja Kontrec
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Foto: Mimi Antolovič
Ličenje: Maja Šušnjara
Stilistka: Lana C.
Frizura: Matjaž za Mič Styling

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story