Zvezdniki, ki prisegajo na botoks

Vir: Lea
5. 2. 2009
Čedalje več zvezdnikov se zaradi večne mladosti odloča za terapijo z ubijalcem gub – botoksom. In marsikdo med njimi to tudi odkrito prizna …

Kim Cattrall (52)
Zvezdnica, ki v priljubljeni seriji Seks v mestu igra spolno nenasitno Samantho, povsem odkrito priznava svojo posebno naklonjenost do botoksa. Avstralskemu časopisu Sydney Morning Herald je razkrila: “Vesela sem, da obstaja botoks, a človek mora biti z njim previden.”

Courteney Cox (44)
Zvezdnica humoristične serije Prijatelji je po uporabi domnevno čudežnega sredstva za ameriško izdajo modne revije Marie Claire naredila povzetek svojih občutkov: “Botoks je fantastičen in grozovit hkrati.” Njena glavna kritika je, da je po posegu čutila, da je njena obrazna mimika preveč omejena.

Cindy Crawford (42)

Nekdanja vrhunska manekenka je bila ena izmed prvih pogumnih zvezdnic, ki je priznala, da uporablja botoks. Za francosko izdajo revije Gala je pred slabima dvema letoma povedala, da se za lepo kožo od 30. leta lahko zahvali plastičnemu kirurgu. “Od določene starosti različne kreme pozitivno vplivajo na strukturo in kakovost kože. Toda ne bom lagala sama sebi – da obdržim elastičnost kože, uporabljam vitaminske injekcije, botoks in kolagen.”

Tom Ford (47)
Modni oblikovalec prisega na botoks, še zlasti ko gre za gube na čelu. Nemškemu časniku Welt am Sonntag je razkril, da si da injekcijo botoksa vbrizgati tudi takrat, ko se želi znebiti posledic prekrokane noči.

Linda Evangelista (43)

“Biti jaz pomeni veliko dela!” je vrhunska kanadska manekenka izjavila za modno revijo Vogue. “Vsekakor sem za kozmetične tretmaje. Uporabljam botoks in prav nič me ni sram tudi priznati.” Terapija z botoksom je zanjo pravi način, da se počuti bolje.

Jenny McCarthy (36)
Botoks? Zakaj pa ne?! “Na dva meseca si dam vbrizgati majhen odmerek,” je igralka zaupala novinarjem ameriške revije People in dodala: “To je moja čudovita mala skrivnost.”

David Hasselhoff (56)
Igralec in pevec je pred dvema letoma v nekem intervjuju povedal, da se gub na čelu loteva z botoksom. “Saj to vendar počnejo vsi,” je prepričan nekdanji zvezdnik serije Obalna straža.

Brooke Shields (43)

Ali se bo hollywoodska večna lolita kdaj prelevila v zapriseženo privrženko botoksa, še ne vemo. Dejstvo pa je, da je za ameriško revijo People priznala, da je “enkrat poskusila botoks”.

Teri Hatcher (43)
Je to storila ali ne? 'Razočarana gospodinja' je marca leta 2006 za revijo Glamour priznala, da si je dala v obraz že večkrat vbrizgati botoks in kolagen. Slabo leto pozneje pa je svojo izjavo zanikala. Kakorkoli že, dejstvo je, da je presenetljivo mladostna za svoja leta.

Tri pomembne stvari, ki jih je treba vedeti o botoksu
Kaj je botoks?
Botoks je bakterijski strup, ki omrtviči mišice. Zavira prenos dražljajev od živčnih celic do mišic. Krčenje mišic je tako oslabljeno ali pa povsem izgine.

Kaj se zgodi pri terapiji z botoksom?
Gube na obrazu se s spontano aktivnostjo obraznih mišic okrepijo in postanejo še bolj vidne. Ko zdravnik v predel čela, ust in oči vbrizga botoks, paralizira gibanje obraznih mišic, koža pa je gladka. Ena terapija traja približno 15 minut in stane od 180 do 450 evrov. Učinek je viden dva tedna po terapiji.

Kako dolgo traja učinek?
Možnost normalnega premikanja obraznih mišic se pojavi po treh do štirih mesecih. Gube, ki so posledica mimike, izginejo, zato nadaljnja terapija z botoksom v tem času ni potrebna in tudi ni priporočljiva. V nasprotnem primeru obstaja tveganje, da telo proizvede protitelesa, ki se borijo proti strupu, in zato botoks ne deluje več.