20. 1. 2018, 09:28 | Vir: STA

1. leto Donalda Trumpa - obletnico predsednika, ki ne bere, zaznamujejo knjige!

profimedia

Michael Wolff je s kronologijo vzpona Donalda Trumpa sprožil razpravo o duševnem stanju Trumpa. Manj razburjenja povzroča Pulitzerjev nagrajenec David Cay Johnston, čeprav je še bolj zaostril pero. Njegova knjiga ima naslov Še huje je, kot domnevate, v Delu piše Sebastijan Kopušar.

Če gre verjeti Johnsonu, funkcija ne preoblikuje predsednika, kot je veljalo do zdaj, pač pa novi predsednik preoblikuje funkcijo.

Ne gre samo za nov predsedniški razglas, družbeno omrežje twitter, po katerem Trump zastruplja ves svet. Kandidat, ki ni bil pripravljen na morebitno zmago, najprej ni imel ljudi za odgovorne funkcije, zdaj vlado menda polni s "političnimi termiti ..., ki jo uničujejo od znotraj in ogrožajo naša delovna mesta, varnost, finance", trdi publicist, ki že trideset let spremlja Trumpa.

Ta je januarja lani dobil državo z rastočim gospodarstvom in kongresom v rokah njegove stranke. Leto dni pozneje je njen ugled po svetu na psu, doma je globoko razklana.

Toda gospodarstvo cveti, podjetja selijo proizvodnjo in dobičke nazaj v državo, plače so začele rasti, optimizem je rekordno prenapihnil borzni balon. Bela podeželska Amerika na tihem kima surovemu besednjaku človeka, ki se mora ves čas braniti, da ni rasist. Ob kaosu na površju se dogajajo spremembe, ki bodo še vedno najvplivnejšo državo sveta zaznamovale za dolgo, morda za generacije, sklene komentator.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ