7. 6. 2017, 12:26 | Vir: STA

Album Jagged Little Pill Alanis Morissette tema za muzikal

profimedia

Album Jagged Little Pill Alanis Morissette bo prihodnje leto zaživel v obliki muzikala. Glasbo s plošče bo spremenil v "sodobno in večgeneracijsko družino in njeno kompleksnost ter se dotaknil vprašanj spolne identitete in rase", so napovedali producenti. Uprizorili ga bodo maja prihodnje leto v nekomercialnem gledališču American Repertory Theater.

Muzikal bo režirala Diane Paulus, umetniška vodja gledališča pri harvardski univerzi v Cambridgeu v zvezni državi Massachusetts, ki je vodila oživitve broadwayskih muzikalov Lasje in Pippin. Libreto bo napisal Diablo Cody, avtor scenarija za filmsko uspešnico o najstniški nosečnosti Juno.

Alanis Morissette je navdušena nad sodelovanjem Diane Paulus in Codyja, s prihajajočim muzikalom pa so se ji "uresničile sanje glasbenega gledališča".

Režiserka in libretist "globoko osebne pesmi, ki so del njene duše, že prestavljata na povsem drugo raven upanja, svobode in kompleksnosti", je dejala po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Jagged Little Pill velja za enega ključnih albumov v času razcveta alternativnega rocka v 90. letih.

Vplive grungea je glasbenica razširila s pop zvokom, v besedilih pa se je osredotočila na tematiko nasilja in neuspešnih razmerij. S pesmimi, kot so You Oughta Know, You Learn in Hand in My Pocket, je bila plošča sprejeta kot izjava ženske samozavesti. Postala je velika uspešnica in se uvrstila na seznam najbolj prodajanih albumov vseh časov.

Zanjo je Alanis Morissette pri svojih 21 letih dobila grammyja za ploščo leta in s tem postala najmlajši glasbenik s to prestižno nagrado.

Pesmi z albuma bo za odrsko različico pripravil Tom Kitt, ki je sodeloval tudi pri postavitvi muzikala American Idiot skupine Green Day.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord