27. 10. 2020, 11:56

Ana Roš na Instagramu: “Zadnja postrežba v Hiši Franko. Srce imam zlomljeno, nimam več nobenega jokerja v rokavu!”

Aleksandra Saša Prelesnik

Izjemna kuharska mojstrica svetovnega slovesa z dvema Michelinovima zvezdicama je na Instagramu v nedeljo objavila žalosten zapis o tem, kako je epidemija prizadela njeno restavracijo Hiša Franko.

Ob fotografiji kuharske obleke, ki se suši na vetru, je dodala zapis:

“Zadnja postrežba v Hiši Franko. Ponovno zapiramo vrata za naslednjih 6 tednov in se zavedno poslavljam od dela naše ekipe. Nekaj ur od drugega lockdowna imam zlomljeno srce, ker v rokavu več nimam nobenega jokerja, da bi rešila delo za našo drago Rosio, Erwina in verjetno še nekaj drugih. Kaj sedaj sledi? Vse je odvisno od mene, tebe in nas. Držite se.”

Ana Roš je v aktualnem intervjuju za slovenski Playboy povedala, da zapiranje restavracij zelo vpliva tudi na lokalno okolje, predvsem na kmete, od katerih restavracije nabavljajo večino živil. Dejala je, da je Hiša Franko jemlje okrog 95 odstotkov stvari, ki jih potrebuje, iz lokalnega okolja.

“Med korono smo se kar naenkrat zavedeli, kako pomembni smo za to okolje. Kajti ko se je Slovenija za­prla, ko se je zaprl svet, so začeli kmetje, preden so se obrnili na katerokoli inštitucijo, razlagati nam, kaj vse se do­gaja. Da kmetije dejansko propadajo, ker ni več odkupa mleka, da jim ostaja tudi jagnjetina in še marsikaj drugega. Zdaj pa, mati Tereza, reši svet!”

PRIPOROČAMO V BRANJE:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol