R.S. | 6. 12. 2023, 09:24

Neutolažljiva družina 14-letnice, ki jo je umoril Kosta, prvič spregovorila: "Ko vidiš svojega otroka v povojih ..." (VIDEO)

Mirror/fotomontaža

Svojci umorjene 14-letnice so spregovorili o hudih stiskah, s katerimi se soočajo po strelskem pohodu. 

Kosta Kecmanović je 3. maja v osnovni šoli Vladislava Ribnikarja ubil devet učencev in varnostnika. Med kritično ranjenimi je bila 14-letna Angelina Aćimović, ki jo je mladoletnik ustrelil v glavo. Čez nekaj dni je v bolnišnici podlegla poškodbam. 

Sedem mesecev pozneje je družina 14-letnice za Novosti spregovorila o grozljivih dneh, ki so sledili strelskemu pohodu. Zdravniki so jim takoj povedali, da so možnosti za okrevanje skoraj nične - poškodbe možganov so bile preprosto prehude. Oče Anđelko, mama Natalija ter sestri Jelena in Marija so imeli nekaj dni, da se od nje poslovijo. 

Oče Anđelko je še vedno neutolažljiv. "Imamo eno življenje, do 3. maja in drugo po tem. Ko vidiš svojega otroka uničenega, otečenega, v povojih in si že pripravljen, da bo enkrat konec ... to je obup, od katerega ne veš, kako se pobrati. Vprašanje, kako živeti naprej, kako najti smisel, najbrž muči vse starše umorjenih otrok. Nenehno si zastavljamo vprašanje, zakaj naj živimo. Odgovor iščemo v veri, v pogovorih s starši, ki so izgubili otroke, pri njih najdemo največjo tolažbo. To je velika bolečina, vendar se zaveš, da nisi edini, da je njim tudi težko. Iz dneva v dan se trudimo posvetiti svoje življenje družini in ohranjanju spomina na Angelino, da bi z našimi dejanji živela naprej," je povedal.  

@pelissop Angelina is taking care of u from wherever she is now❤️‍🩹 [FULL INTERVIEW IN NOVOSTI YOUTUBE CHANNEL] #serbia🇷🇸 #vladislavribnikar #vladislavribnikar🕊️🕊️🕊️ #emakobiljski #adrianadukic #andrijacikic #katarinamartinovic #maraandjelkovic #bojanaasovic #anabozovic #sofijanegic #draganvlahovic #angelinaacimovic #kosta #kostakemanovic #kostakecmanović #030523 #030523🕊️ ♬ original sound - &lt3

"Žalost ne mine. Trudimo se narediti nekaj, da se tragedija, ki smo jo doživeli, ne bi nikoli več ponovila. Na vsak sestanek z vlado in tožilstvom grem z željo, da bi mi uspelo, a se vrnem z veliko praznino. Ne zato, ker ne bi bil zadovoljen s sestankom, ampak ker mi nihče ne more vrniti otroka," je dodal. 

Čas ne zaceli rane

Za Novosti je spregovorila tudi mama žrtve. 43-letna učiteljica Natalija Aćimović se po umoru hčerke še ni vrnila na delovno mesto, saj pravi, da za to nima moči. "Čas ne pozdravi ničesar, ne takih ran, kot je ta. Zdi se mi, da je vsak dan težji, Angelina vedno bolj manjka. V mislih imam vsak njen korak, vsako jutro, objeme. In tisto jutro sem jo kot vedno pospremila v šolo in jo poljubila. Izgubili smo jo v fizičnem smislu, a v duhovnem smislu je z nami, daje mi moč, da se prebudim, da živim."

@pelissop I feel really bad for Angelina's family💔 [FULL INTERVIEW IN NOVOSTI YOUTUBE CHANNEL] #serbia🇷🇸 #vladislavribnikar #vladislavribnikar🕊️🕊️🕊️ #emakobiljski #adrianadukic #andrijacikic #katarinamartinovic #maraandjelkovic #bojanaasovic #anabozovic #sofijanegic #draganvlahovic #angelinaacimovic #kosta #kostakemanovic #kostakecmanović #030523 #030523🕊️ ♬ Sad Scene BGM Piano Instrument(313618) - HomeMadeGarbage

O hčerki je dejala, da je bila umetniška duša - rada je risala, pisala, plesala, ustvarjala in delala modne skice. "Vedno je vztrajala pri svojem mnenju, tudi če je bilo drugačno od vseh drugih. Bila je samozavestna, močna, dostojanstvena, nevsiljiva in imela je angelski videz."

V bolnišnici jo je prva videla sestra

Hudo poškodovano Angelino je prvič videla njena 24-letna starejša sestra Jelena. "To podobo nosim v sebi ves čas in ko odprem oči, si želim, da bi bile le sanje. Zame v življenju ni nič težjega kot to. V tistih dneh smo živeli za obiske, verjeli smo v Boga, da jo bo rešil v vsakem smislu. Takoj ko smo jo videli, nam je bilo jasno, kako težko je, tega se sploh ne da opisati, vendar upanja tudi takrat nismo izgubili. Edina tolažba je, da sem vedela, da je nič ne boli. Tako zelo jo pogrešam." 

@pelissop This interview is just so heartbreaking💔 [Full interview: Novosti Youtube channel] #serbia🇷🇸 #vladislavribnikar #vladislavribnikar🕊️🕊️🕊️ #emakobiljski #adrianadukic #andrijacikic #katarinamartinovic #maraandjelkovic #bojanaasovic #anabozovic #sofijanegic #draganvlahovic #angelinaacimovic #kosta #kostakemanovic #kostakecmanović #030523 #030523🕊️ ♬ Gods creation - daniel.mp3

Njena smrt je močno zaznamovala tudi sestro Marijo. "Najin odnos je bil zelo močan. Rodila se je, ko sem začela odraščati, želela sem jo vse naučiti, jo pred vsem zaščititi. Vse sva si delili: oblačila, prijatelje, vedno sva imeli isto družbo. Ta mala lepotica je bila vedno ob meni. Leta in leta smo si delile čustva, besede, spomine in to je bilo zdaj prekinjeno in se ne bo več ponovilo."

@pelissop This is so sad💔 I'm sure Angelina loved Marija so much❤️‍🩹 #serbia🇷🇸 #vladislavribnikar #vladislavribnikar🕊️🕊️🕊️ #emakobiljski #adrianadukic #andrijacikic #katarinamartinovic #maraandjelkovic #bojanaasovic #anabozovic #sofijanegic #draganvlahovic #angelinaacimovic #kosta #kostakemanovic #kostakecmanović #030523 #030523🕊️ ♬ No Surprises - Juliana Chahayed