N.Z. | 7. 10. 2020, 12:07

Anthony Fauci: "To, kar se dogaja v Beli hiši, bi bilo mogoče preprečiti!"

profimedia

Vodilni ameriški strokovnjak za nalezljive bolezni Anthony Fauci, katerega mnenje o pandemiji se pogosto križa z izjavami predsednika Donalda Trumpa, se je odzval na dogajanje v Beli hiši.

Kar nekaj najbližjih Trumpovih sodelavcev in višjih republikanskih političarjev je bilo pozitivnih na test koronavirusa potem, ko je v petek svet obkrožila novica o okužbi Donalda in Melanie Trump.

"Le poglejte, kaj se je ta teden zgodilo v Beli hiši," je rekel Fauci v intervjuju za American University's Kennedy Political Union. "To je ta realnost. Točno to. In vsak dan je več ljudi, ki so se okužili. To ni prevara. To je ta nesrečna situacija, ki bi jo zlahka preprečili."

Fauci se je dolgo zavzemal za to, da bi nošnja mask postala normala v boju proti širjenju koronavirusa, vendar v Beli hiši za to niso imeli prav veliko posluha. Še več. Ko se je Donald Trump na vrat na nos (in po mnenju mnogih veliko prehitro) vrnil v Belo hišo iz vojaške bolnišnice, kjer so ga tri dni zdravili zaradi simptomov covida-19, je že na balkonu Bele hiše teatralno snel masko in se nastavil bliskavicam fotografov in kamermanov.

Donald Trump je bil tekom pandemije neprestano zgled, kako SE NE VEDEMO v tovrstnih okoliščinah. V javnosti je le redko nosil masko, na zborovanjih in na sestankih v Beli hiši pa praktično nikoli ni kaj dosti pazil na socialno distanco.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord