R.S. | 26. 1. 2024, 09:39

Po poškodbi Laniška so se oglasili Poljaki in mu namenili spodbudne besede (VIDEO)

Žiga Živulović jr./Bobo/Twitter/pzn_pl/posnetek zaslona/fotomontaža

Poljaki so ponovno pokazali, da obožujejo slovenskega skakalca. 

Anže Lanišek si je pred dnevi na treningu v Planici poškodoval koleno. Nesreča se je zgodila tik pred odhodom na svetovno prvenstvo v poletih. Zaradi poškodbe ga čakata okoli dva meseca okrevanja, operacija na srečo ne bo potrebna. Najboljši slovenski skakalec zime bo moral biti nekaj časa v vlogi gledalca, še vedno pa upa, da bo lahko nastopal na zadnjih tekmah sezone. 

Poljaki ga imajo v mislih

Poljski skakalci so Lanišku po poškodbi namenili spodbudne besede. Na družbenih omrežjih je Poljska smučarska zveza objavila videoposnetek, v katerem Slovencu zaželijo vse dobro. "Živjo, Anže. Slišal sem za tvojo poškodbo. Res žalostno. Upam, da čim prej okrevaš in si povrneš moči. Želim ti res hitro okrevanje. Upam, da bomo kmalu spet skupaj tekmovali na skakalnici. Žal ti v tem položaju ne morem pomagati, a sem prepričan, da boš zmogel in se kmalu vidiva na skakalnici. Hitro okrevanje," je povedal Dawid Kubacki, ki je zelo dober prijatelj s 27-letnikom. 

Profimedia

Vse dobro mu je zaželel tudi olimpijski prvak Kamil Stoch. "Kot sem ti že napisal, ti želim res hitro okrevanje. Vse dobro. Pošiljam ti veliko pozitivne energije. Čakamo nate, bori se naprej." Na Laniška nista pozabila niti poljska skakalca Pawel Wasek ter Aleksander Zniszczoł

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol