15. 5. 2018, 14:39 | Vir: STA

Arnold Schwarzenegger: "Naredimo ta planet ponovno velik in zdrav!"

profimedia

Hollywoodski igralec in nekdanji guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger je na današnji okoljski konferenci na Dunaju navzoče pozval, naj "nehajo jamrati". Kot je dejal, bi se morali, namesto da se le pritožujejo nad stanjem podnebja, skupaj zavzeti za zaščito okolja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Politik avstrijskih korenin se je med govorom na t. i. Avstrijskem vrhu sveta (Austrian World Summit) dotaknil tudi ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je lani odločil, da bodo ZDA izstopile iz pariškega podnebnega sporazuma, in se poigral z njegovim sloganom Naredimo Ameriko spet veliko.

"Katero stran boste izbrali?" je vprašal Schwarzenegger. "Mi smo se odločili, da bomo planet naredili ponovno velik in ponovno zdrav," je dejal.

Okoli 1200 udeležencev, med njimi tudi generalnega sekretarja ZN Antonia Guterresa, je ob tem še pozval, naj zavzamejo držo športnikov. Kot je dodal, namreč prepogosto igrajo v obrambi namesto v napadu.

Konferenco je organizirala Schwarzeneggerjeva iniciativa R20, ki regije sveta spodbuja h gradnji zelene infrastrukture.

70-letni igralec, ki je zaslovel z vlogo Terminatorja, je pred nekaj tedni prestal operacijo srca. Pošalil se je, da so mu kirurgi obljubili dobro oskrbo, saj naj bi bil "edini republikanec s srcem" in tako tudi "ogrožena vrsta".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord