24. 8. 2020, 10:46

Arso: Konec tedna vremenski preobrat. Poletja bo v nedeljo konec!

Shutterstock

Na spletni strani Agencije RS za okolje so v dolgoročni napovedi za naslednjih 10 dni zapisali, da se prihajajočo nedeljo poletno vreme poslavlja.

Danes bo pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, predvsem v zahodni Sloveniji popoldne in zvečer tudi posamezne nevihte. Na Primorskem bo več sonca, pihala bo šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Ponoči se bodo padavine prehodno okrepile in do jutra ponehale. Od zahoda se bo jasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija. V torek bo povečini sončno z nekaj kopaste oblačnosti. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 stopinj Celzija.

V sredo bo sončno, zapihal bo jugozahodni veter. Tudi v četrtek bo povečini sončno, popoldne ali zvečer pa bodo predvsem v hribovitem svetu posamezne plohe in nevihte.

Konec tedna preobrat

V petek bo prevladovalo sončno vreme, popoldne ali zvečer bodo krajevne nevihte. V soboto bo ob jugozahodnem vetru delno jasno in vroče le še v vzhodni Sloveniji. Drugod bo pretežno oblačno s padavinami in nevihtami, ki se bodo predvidoma v noči na nedeljo razširile na vso Slovenijo. V nedeljo bo oblačno, deževno in občutno hladneje. Poletja bo konec.

V začetku novega tedna kaže na suho vreme z najvišjim temperaturami malo nad 20 °C.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel