2. 12. 2020, 19:02 | Vir: STA

Arso napoveduje pestro noč, zjutraj poledica in žled

Shutterstock

Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bo ponoči ponekod na prehodu med Primorsko in Notranjsko možen pojav poledice in žledu. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo ponoči zapadlo še 15 do 25 centimetrov snega. Burja bo gradila snežne zamete, je zapisano na spletni strani agencije. Uprava za zaščito in reševanje RS obenem opozarja na možnost poledice tudi v Pomurju.

Po podatkih agencije za okolje bo ponoči oblačno, sneženje v notranjosti se bo nekoliko okrepilo, po nižinah Primorske pa bo deževalo. Do jutra bodo padavine oslabele in zjutraj v zahodni polovici Slovenije že ponehale. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Goriškem in ob morju okoli štiri stopinje Celzija, je zapisano na spletni strani agencije za okolje.

Na prometno-informacijskem centru pa opozarjajo, da so zaradi zimskih razmer na cestah posipne in plužne skupine, potovalni časi pa daljši. Voznikom zato svetujejo, naj se na pot odpravijo prej kot običajno in samo z ustrezno zimsko opremo.

V četrtek bo pretežno oblačno. V vzhodni polovici Slovenije bodo občasno še manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Pomurju prehajal v rahel dež. Šibka burja bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem pa od pet do osem stopinj Celzija.

V zahodnem delu države več težav v prometu zaradi sneženja

Prvo sneženje v prihajajoči zimi povzroča težave na slovenskih cestah, zato odgovorni pozivajo ljudi, da se ne odpravljajo na pot, če to ni res nujno potrebno, in še takrat samo z ustrezno zimsko opremo. Razmere so zahtevne predvsem v zahodnem delu Slovenije, medtem ko je v nižje ležečih predelih vzhodnega dela države doslej zapadlo manj snega.

Popoldne je bila tako zaradi zdrsa tovornih vozil zaprta primorska avtocesta med Senožečami in Nanosom, med Postojno in počivališčem Ravbarkomanda pa je proti Ljubljani promet potekal le po enem pasu.

Iz istega razloga je bila zaprti tudi vipavska hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Razdrtemu, gorenjska avtocesta pa je bila med počivališčem Radovljica in priključkom Lesce proti Karavankam več ur zaprta zaradi prometne nesreče.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec