N.Z. | 22. 5. 2023, 11:48

BEOGRAD: oče ubite deklice šokiral z razkritjem: 'Veste, kaj je ta zdravnica zahtevala od otrok?!'

profimedia

Med psihoterapevtsko seanso naj bi otrokom predvajala narodno glasbo in jim naročila, naj se povežejo z dušami svojih umorjenih prijateljev.

Slobodan Negić, oče deklice Sofije, ki je bila ubita v masakru na Osnovni šoli Vladislav Ribnikar, je v nedeljo zvečer v oddaji Utisak nedelje na Novi televiziji povedal, da je zdravnica R.R. le dva dni po razvpitem streljanju v elitni beograjski šoli z otroki, ki so tistega dne prišli v šolo po svoje stvari, izvedla 'temačno seanso psihoterapije'.

Med to seanso naj bi otrokom predvajala narodnjake in jim naročila, naj stopijo v stik z duhovi in ​​dušami svojih umorjenih prijateljev.

"5. maja je dr. R. R. v šoli videla otroke, ki so prišli po stvari iz šole. Med njimi je bila tudi ena Sofijinih najboljših prijateljic. R. R. je z vednostjo ravnateljice otroke odpeljala v kabinet in jim tam predvajala narodno glasbo ter jim rekla, naj se povežejo z duhovi in ​​dušami svojih umrlih prijateljev. Deklica, ki je pri tem sodelovala, je prišla domov objokana, travmatizirana. Mama jo je vprašala, zakaj joče, ona pa ji je odgovorila, da so bili na seansi, da je bilo ogabno in da so igrali narodno glasbo ter prosili za povezavo z dušami," je povedal oče umorjene Sofie.

Negić je dejal, da se je udeležil sestanka nekaterih staršev ubitih otrok s predstavniki vseh pristojnih institucij v Srbiji.

Starši so tam prejeli poročilo tožilstva, prisoten je bil tudi državni sekretar na ministrstvu za zdravje.

"Na vprašanje, kaj bo s storilcem kaznivega dejanja, se je odzval človeško. Prepoznal sem iskreno namero državnega sekretarja, da bo naredil vse, da storilec nikoli ne zapusti zaprtega zavoda. Ko pa sem vprašal, kdo je zdravnica R. R., pa nihče ni vedel, za koga gre," je dejal Negić in trdil, da ima dr. R. R. podjetje, ki zaračunava izobraževanje glasbenih terapevtov, in da že dneve javno poziva državo in jo sprašuje. da se takšne delavnice odprejo v vseh vrtcih in šolah.

"Osebno bom naredil vse, kar je v moji moči, da ta zdravnica nikoli več ne bo opravljala svojega dela. Omenjena seansa se je zgodila brez vednosti staršev," je dejal Negić.

"Zgodilo se je, da je 13-letni deček zagrešil hud poboj svojih vrstnikov. Takrat je bila moja hči Sofia po uri športne vzgoje na stranišču. Slišala je streljanje in šla pogledat, kaj se je zgodilo z njeno prijateljico, ki je prostor zapustila malo pred njo. Edini kraj, kjer je z ženo nisva mogla rešiti, je bila prav ta šola. Ravnateljica ne bi smela več opravljati te funkcije, vsi, ki so odgovorni za ta dogodek, morajo odgovarjati," je dodal oče umorjene.

Povzeto po pisanju Jutarnji list

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije