Novice Promocijsko sporočilo

»Če želiš v današnjem svetu napredovati, se moraš biti pripravljen prilagoditi« Big Bang z novo strategijo meri na vodilni položaj na trgu

19. 8. 2019
Deli
»Če želiš v današnjem svetu napredovati, se moraš biti pripravljen prilagoditi« Big Bang z novo strategijo meri na vodilni položaj na trgu

Big Bang v zadnje četrtletje letošnjega leta vstopa z novo strategijo, s katero namerava v naslednjih treh letih prihodke povečati za 50 milijonov evrov, na več kot 180 milijonov evrov. V naslednjem strateškem obdobju do leta 2022 bo okrepil svoj položaj vodilnega slovenskega trgovca zabavne in uporabne elektronike, povečal zastopstvo tujih blagovnih znamk, vstopil v nove tržne niše ter razširil ponudbo storitev. Do leta 2022 bo za naložbe namenil približno 10 milijonov evrov, prvi projekti pa so že v teku.

»Če želiš v današnjem svetu napredovati, se moraš biti pripravljen prilagoditi in spremeniti ustaljeni način razmišljanja. Spremembe in konstantne prilagoditve pa morajo postati del DNK podjetja in ustaljen proces. Ljudje ne nakupujemo več zgolj iz nuje, z novimi potrebami in zahtevami kupcev pa je treba spremeniti tudi vlogo trgovine, ki mora ponujati zabavno in celostno izkušnjo. Big Bang z novo strategijo zato začenja tudi s prenovo svojih trgovin, ki bodo oblikovane v popolnoma novem konceptu. Pri zasnovi trgovin smo izhajali iz potreb naših kupcev in najnovejših trendov, zaradi česar bomo v trgovine tudi umestili najsodobnejše oddelke za pametni dom, aktivne kuhinje, kjer bodo potekale tudi kuharske delavnice, poligone za testiranje izdelkov električne mobilnosti, letalnice za drone, oddelke za akumulatorsko orodje, gaming kotičke … Prvo prenovljeno trgovino, ki bo tudi vzorčni primer za preostale, bomo uradno odprli v soboto v Europark Maribor, do konca oktobra pa bo končana tudi prenova centrov na Rudniku v Ljubljani, Kranju, Celju, Kopru in Murski Soboti,« je povedal Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor Big Bang.


 
Big Bang bo v naslednjem obdobju večji poudarek namenil tudi izdelkom za šport, družino, podjetja in dom, okrepil pa bo tudi nabor tehnološko naprednih izdelkov, izdelkov za pametne naprave in lifestyle izdelke. Pred kratkim je Big Bang prodajni asortiment že razširil na akumulatorsko orodje, ki je bilo izredno dobro sprejeto in se bo postopno uvedlo tudi v ostalih trgovinah. Big Bang se želi z novimi storitvami in produktnimi skupinami še bolj približati kupcem in jim stopiti naproti.
 
Sočasno s prenovo trgovin Big Bang nadgrajuje tudi svojo prisotnost na spletu. V naslednjih mesecih bo zaživel prenovljeni spletni center, s katerim želi Big Bang izboljšati uporabniško izkušnjo kupcev. Na področju spletne prodaje Big Bang v strateškem obdobju cilja na dvomestne stopnje rasti. »V pripravi je tudi nadgradnja platforme za dobavitelje in poslovne uporabnike, ki imajo nekoliko bolj specifične potrebe,« je dodal Robert Sraka, izvršni direktor za IT in podporo poslovanju v družbi Big Bang.


 
Big Bang uporabniško izkušnjo nadgrajuje tudi v trgovinah. »Po uspešno zaključenem testnem obdobju smo danes v vseh naših trgovinah omogočili tudi nakup izdelkov in storitev s kriptovalutami bitcoin, bitcoin cash, ether in eli token. V trgovinah Big Bang Mega v ljubljanskem BTC in našem trgovskem centru v Kranju pa že aktivno testiramo mobilno aplikacijo Big Bang klub, ki bo nadgradila splošno razumevanje kluba zvestobe,« je še povedal Robert Sraka.
 
Trg potrošniške elektronike v zahodni Evropi je bil lani vreden že več kot 66 milijard evrov, prihodnje leto pa bo zrasel za še dodatne štiri milijarde in dosegel skoraj 71 milijard evrov. Zlasti v zadnjih letih je prisoten izrazit trend, ko količinska prodaja presega vrednostno rast prodaje, nakupi prek mobilnih naprav pa rastejo 200 odstotkov hitreje kot nakupi prek spleta. Najhitreje rastoča kategorija so izdelki za pametni dom, ki bodo poseben oddelek dobili tudi v prenovljenih trgovinah Big Bang.