Cerar po hudem neurju obiskal Črnomelj in obljubil pomoč

9. 6. 2018
Deli
Miro Cerar na srečanju EU v Bratislavi (foto: Profimedia)
Profimedia

Vlada bo že prihodnji teden obravnavala posledice petkovega neurja in v najkrajšem možnem času zagotovila pomoč lokalnim skupnostim. Tako je danes ob obisku v najbolj prizadeti občini Črnomelj obljubil premier Miro Cerar, ki opravlja tekoče posle.

Neurje, ki se je v petek zvečer razbesnelo v vzhodnem delu države, je z močnim dežjem in vetrom, ponekod tudi točo, povzročilo precej težav. Veter je odkrival strehe in podiral drevesa, meteorna voda je zalivala objekte. Toča, debela kot jabolko, je najbolj prizadela občino Črnomelj.

Cerar je Črnomelj obiskal danes dopoldne ter si ogledal posledice neurja, prisluhnil pa tudi predstavnikom lokalne skupnosti in civilne zaščite. Kot je dejal v izjavi za medije, se bo vlada z nastalo škodo seznanila že na prvi naslednji seji prihodnji teden. Obljubil je pomoč, pri čemer bo prioriteta odprava škode, ki jo je neurje povzročilo na šolskih objektih.

Da bodo Cerarja zaprosili za pomoč iz interventnih sredstev za sanacijo vrtcev in šol, je danes za STA povedala tudi črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič. V neurju je med drugim razkrilo in razbilo strehe na srednji šoli Črnomelj, osnovni šoli Loka, vrtcu Čardak in osnovni šoli Vinica. Samo v občini Črnomelj je sicer poškodovanih več kot 400 objektov, na določenih območjih je uničen ves pridelek, toča je poškodovala vsa zunaj parkirana vozila.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec