8. 10. 2020, 14:48

Covid-19: Ganljiv zapis, namenjen županji najbolj izpostavljene občine pri nas (na FB ga je delila njena hči Petra Lesjak Tušek)

Daniel Novakovič/STA

Na Facebooku smo zasledili čustveni zapis novinarke in urednice časnika Večer ter predsednice Društva novinarjev Slovenije, Petre Lesjak Tušek, ki ga je posvetila svoji mami, Romani Lesjak.

Romana Lesjak je županja občine Črna na Koroškem, ki ta hip izstopa po največjem deležu potrjenih okužb z novim koronavirusom na število prebivalcev.

Petra je na Facebooku zapisala: 

"Mati moja, naša = bolj ali manj v skrbeh, ni ji lahko v teh dneh. Pravzaprav pa ji je redko lahko, tudi ko je vse videti lahkotno in ji gladko teče - a tudi takrat je zadaj predvsem zavzetost in nepopustljivost. Nikoli ji nič ni bilo dano, vse je morala pridelati, oddelati in tako je (na)učila nas, svoje tri otroke. Zaradi nje od nekdaj vemo tudi, da se lahko v življenju zaneseš predvsem in včasih izključno nase, na res redek krog prijateljev (ki se z leti še zredči, zato pa poglablja). In da imaš včasih, ko se glasno puntaš, samo navidezno zaslombo, še to prej tiho v ozadju kot v ospredju. Predvsem pa, da boš vse preizkušnje tako ali drugače moral prestati sam in iz njih iziti karseda močan. Lepo, če ob tem ostanejo vsaj najiskrenejši prijatelji, vredni zaupanja. <3

(Pees: to ni političen song - za vse, ki ste se ali se še boste trudili iskati te sila nevzdržne sprege - je le sporočilo hčerke (ja, vedno bo moja mama, karkoli bo delala in karkoli bom delala jaz - in upam, da v tem pogledu ne bi nikoli odrasla). Ne vem pa niti točno, kdaj sva se nazadnje srečali v živo (kar je morda od vsega, v kar nas potiska korona, še najbolj vredno premisleka).

Drži se, mati."

Pod objavo so se zvrstili številni komentarji podpore, med drugim:

Nataša: "Kako resnično. Človek je večinoma sam. Še sreča za družino in ozek krog tistih, ki so brezpogojno pripravljeni pomagati. Držite se. Ker ima tebe, ji bo vse lažje."

Mirjam: "Petra draga tako govori srce. Moj globok in spoštljiv poklon obema. Minilo bo ... Romana Lesjak kot vedno in povsod za ljudi in kraj ... srčna in odločna borka."

Štefka: "Ooo kako iskreno in srčno zapisano.. Take besede ti sežejo do srca in ja privabijo tudi solze. Mama je močna ženska in bo zdržala vse to, vem pa da nas ni malo, ki smo z njo v teh dneh."

Sonja: "Čudovit zapis ljubeče hčerke, najboljši mami in spoštovanja vredni županji."

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec