8. 9. 2020, 09:06 | Vir: STA

Danes nadaljevanje dirke po Franciji, v glavni vlogi spet Roglič in Pogačar

Profimedia

S 168 km dolgo otoško etap Ile d'Oleron - Ile de Re se bo danes z 10. etapo nadaljevala kolesarska dirka po Franciji. V ospredju pozornosti svetovnih medijev sta v teh dneh oba Slovenca, vodilni Primož Roglič (Jumbo Visma) ter zmagovalec nedeljske pirenejske etape Tadej Pogačar (UAE Team Emiorates), ki bosta branila visoke pozicije.

Vsaj danes in v sredo glede na traso etap oba slovenska šampiona lahko nadaljujeta mirno, a je Roglič v ponedeljek na prosti dan razkril, da bo kljub vsemu moral ostati zbran.

"Ni klancev, a smo ob obali, kjer običajno piha močan veter. Prav zato bo treba v vsakem trenutku paziti na morebiten pobeg," pravi lanski zmagovalec Vuelte Roglič.

A tudi sam se strinja z dejstvom, da glavni del dirke šele prihaja.

"Zdaj se bo dirka počasi začela odvijati. A finalno sliko bomo dobili z zadnjim tednom po kronometru. Trenutno pa lahko uživamo. Zaenkrat se vse odvija po najboljšem možnem scenariju. A ostati moramo zbrani," še pravi Roglič.

Samozavesten je tudi Pogačar, ki poudarja, da ima ob sebi dobro ekipo, s katero je možno prav vse. Tudi sam ocenjuje, da ima zaenkrat dovolj moči za nove napade. A pasti do cilja v Parizu je veliko in njegovi strahovi za torek so enaki Rogličevim: "Upam, da ne bo preveč vetra."

Roglič ima v skupnem seštevku po devetih etapah 21 sekund prednosti pred Kolumbijcem Eganom Bernalom (Ineos Grenadiers) in 28 pred Francozom Guillaumom Martinom (Cofidis). Pogačar je v skupnem seštevku napredoval na sedmo mesto in za vodilnim rojakom zaostaja 44 sekund.