Danes še pretežno sončno in vroče, v sredo so možne plohe in nevihte

20. 8. 2019 | Vir: STA
Deli
Danes še pretežno sončno in vroče, v sredo so možne plohe in nevihte (foto: Profimedia)
Profimedia

Najvišnje dnevne temperature bodo od 28 do 33 stopinj Celzija. V sredo se bo v notranjosti Slovenije oblačnost povečala, čez dan pa bo spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše na severu in severozahodu, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Pihal bo severovzhodni veter. Na Primorskem bo povečini sončno, zapihala bo šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 22 do 27, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho. V petek bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost trgala. Predvsem v hribovitih krajih bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Oba dneva bo na Primorskem ob šibki burji prevladovalo sončno in vroče vreme.

Vremenska slika: Obsežna vremenska fronta sega iznad severovzhodne prek srednje Evrope in Alp vse do Iberskega polotoka. Pred njo k nam s šibkimi vetrovi južnih smeri priteka topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V sredo bo ob severnem Jadranu dokaj sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v alpskem svetu bodo nastajale plohe in nevihte. Pihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu večinoma šibka burja, ki se bo v noči na četrtek okrepila.

Biovreme: Danes je vremenska obremenitev okrepljena. Z vremenom povezane težave se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost, okrepljeni bodo nekateri bolezenski znaki. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.

Novo na Metroplay: Alya o trenutkih, ki so jo izoblikovali, odraščanju in ljubezni do mnogih stvari v življenju